Lezersvraag: Zijn er Thaise verenigingen in Nederland?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
2 oktober 2013

Beste lezers,

Deze week stond er info op de blog over Nederlandse verenigingen in Thailand. Mijn vrouw komt binnenkort naar Nederland. Ik zou graag willen weten, zijn er Thaise verenigingen in Nederland?

Ik weet wel iets af van bijeenkomsten bij een Thaise tempel, bijvoorbeeld die in Waalwijk. Maar zijn er ook echte verenigingen die af en toe iets organiseren en waar Thaise burgers in Nederland elkaar kunnen ontmoeten?

Mocht u de bijbehorende website weten dan zou dat geweldig zijn maar alle informatie is welkom.

Met vriendelijke groet,

Adje


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Zijn er Thaise verenigingen in Nederland?”

 1. Rik zegt op

  Beste Ad,
  Of er Thaise verenigingen in Nederland zijn buiten de tempel durf ik je niet zo te zeggen.
  Er gaat wel veel uit van de diverse tempels, dit is echt een ontmoetingsplaats voor de NL Thai. Toen mijn vrouw naar NL kwam zat ik met hetzelfde vraagstuk maar wat later eigenlijk helemaal vanzelf is opgelost.

  Het ligt er een beetje aan waar je woont maar hier in Alkmaar en omgeving wonen relatief veel Thaise en op de 1 of andere manier vinden ze elkaar vanzelf. Wat mij toen wel is opgevallen is dat de diverse Thaise zeer kieskeurig zijn met het maken van nieuwe contacten, het zijn geen Nederlanders die bij het horen van dezelfde taal in een vreemd land gewoon op elkaar afstappen, ze kijken eerst (bijna allemaal) de bekende kat uit de boom.

  Dus ik zou zeggen laat het maar een klein beetje op zijn beloop het komt echt vanzelf allemaal goed 🙂

  Ik weet niet wanneer ze komt maar als het binnenkort is zou ik wel alvast een dikke jas kopen haha

  Rik

  • adje zegt op

   De dikke jas heeft ze al. Ze heeft hier overwinterd van december 2012 tot en met februari 2013. En ze heeft er erg van genoten.

 2. Cees zegt op

  Ad,
  In ieder geval wordt er vanuit de Buddharamatempel in Waalwijk veel georganiseerd voor de Thai in Nederland.
  Zo wordt zaterdag 19 oktober Loy Krathong gevierd in Veldhoven, organisatie door de tempel, en is er zaterdag 26 oktober een feestdag bij de tempel aan de Loefstraat in Waalwijk.
  Voor zover mij bekend zijn er geen specifieke verenigingen voor de Thai.

 3. Rob zegt op

  Ik ken in elk geval één club van en voor Thai in Nederland: de in Heerlen gevestigde stichting Thaipride. Voorzitter en oprichter is Pari Lipperts-Janpoon. Tel. 06-47764029 of 06-27477111.
  Succes ermee

 4. martin zegt op

  Laat maar eens weten waar je woond-gaat wonen met je vrouw in Nederland. Ik denk dat het geen zin heeft je een adres in Maastricht te geven als je in Appingendam woond ? Groetjes. martin

  • adje zegt op

   Nederland is in vergelijking met Thailand erg klein. Een uurtje of 2 rijden met de auto is voor mijn vrouw dus maar een klein stukje. Ik woon in de omgeving van Den Bosch. De tempel in wWalwijk hebben we 2 maal bezocht toen ze hier voor 3 maanden verbleef.

 5. Henk zegt op

  Adje::je kan inderdaad beter wachten tot je vrouw in Nederland is .
  Het is namelijk nog maar de vraag of je vrouw er wel behoefte aan heeft om naar dergelijke verenigingen of tempels te gaan .Mijn vrouw heeft ruim 10 jaar in Nederland gewoond maar na een paar bezoeken in Waalwijk en een feest in de Brabanthallen en in Mill had zij het wel gehad met de Thaise activiteiten in Nederland .
  Het enigste wat daar telt is namelijk hoeveel gouden ringen je om je 10 vingers kan krijgen en hoeveel arm en halsbanden je om kan krijgen .Ook heel belangrijk is met hoeveel euroflapen je kan zwaaien .(overigens wel nodig met de prijzen van het eten en drinken) .
  Natuurlijk zullen er ook mensen zijn die vinden dat dit niet zo is maar dit is puur de mening van ons eigen (met Thaise vrouwen) vriendengroepje en vind jou vrouw het wel allemaal leuk en prachtig ,dus zeer zeker een keer gaan kijken.

 6. Sylvana zegt op

  Misschien weten de mensen op facebook van
  คนไทยในเนเธอร์แลนด์ – Thai People in NL (Holland) dit?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website