Beste lezers,

Tijdens onze jaarlijkse overwintering maken wij altijd gebruik van een telefoon met Thais nummer. Wij hielden altijd genoeg saldo over en konden bij een volgend bezoek door nummerbehoud direct gebruik maken van de telefoon.

Afgelopen jaar bleek dit systeem verandert en ontdekte ik dat het tegoed na opladen slechts drie maanden kon worden gebruikt. Heb ik misschien niet de juiste kaart (True) en weet iemand een andere aanbieder waarmee wij goedkoop internationaal kunnen bellen met een lange houdbaarheid van het tegoed?

Met vriendelijk groet,

Pam

12 reacties op “Lezersvraag: Ik zoek een Thaise provider met een lange houdbaarheid van het beltegoed”

 1. Ko zegt op

  Ik weet alleen dat als je simkaart niet is geregistreerd met een paspoort alles ophoudt.

 2. joop zegt op

  wil ik ook graag weten

 3. Pascal Chiangmai zegt op

  Beste lezers,ik heb sinds 2009 prepaid sim van True,moest mij later komen registreren
  na elke keer dat ik mijn sim kaart opwaardeer : voorbeeld, vandaag doe ik 200thb op mijn kaart dan vervalt de geldigheids duur op 21 November 2016,dus bij True een jaar geldig.
  fijn weekend Pascal

 4. John zegt op

  true kaart is goed,met sterretje 934 hekje kan je verder opladen,kost 10 bt per maand. John.

 5. LOUISE zegt op

  Hall Pam,

  Aan het bovenstaande opwaarderen heb je niets, want je bent niet in Thailand.
  Ik adviseer je naar een True winkel te gaan en dan kan je voor 3- of 5 baht/maand opwaarderen, dus dan het aantal maanden of gelijk 12 maanden.
  Paspoort bij je, dan misschien gelijk laten registreren.
  Kijk wel na in de winkel voor je weggaat, want dit hadden wij niet gedaan bij het registreren en bij thuiskomst zagen wij dat alles weg zou zijn met 3 maanden, ook onze tel. nummers.

  Succes.

  LOUISE

 6. Loe zegt op

  Dtac geldigheid kun je ook verlengen, kost een paar baht per maand, doe ik al jaren

 7. eduard zegt op

  Sommige winkels hebben buiten een oplaadapparaat en werkt op 10 baht stukken. Iedere 10 baht opladen is 1 maand, dus met 20 keer 10 baht heb je 20 maanden.

 8. willem zegt op

  Ik heb al vele jaren een thaise simcard/nummer van AIS. Bij iedere opwaardering verlengt de geldigheid met een maand tot maxiaal 1 jaar. Bij AIS kun je al met 20 baht opwaarderen in een automaat op een service center. Gisteren even in Bangkok 2 x 20 baht opgewaardeerd en mijn geldigheid loopt tot 20-11-2016. Zo ga ik iedere keer als ik in Thailand ben met een jaar geldigheid naar huis. Je kunt natuurlijk ook iemand anders op jouw nummer laten opwaarderen. Dan is je telefoonnr nog langer geldig zelfs als je niet in Thailand bent.

 9. David H. zegt op

  mijn oude ais sim (7 jaaroud ) geeft mij na iedere oplading 1 jaar geldigheid , en een tweede Ais sim onlangs gekocht maar 2 maand geldigheid …?

 10. Gerardus Hartman zegt op

  True kent ook een Simcard speciaal voor toeristen die goedkoop kunnen bellen met het buitenland waar de geldigheidsduur na laatste opwaarderen drie maanden blijft. De kaart met geldigheidsduur tot een jaar kent een duurder tarief van bellen met het buitenland.

 11. theoS zegt op

  Mijn beltegoed, bij DTAC, is een -1- jaar geldig of houdbaar en wordt bij elke opwaardering weer een jaar geldig/houdbaar. Heb ik al jaren.

 12. jacob zegt op

  1 2 call pas weer opgewaardeerd en nu weer geldig tot 16-11-2016.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website