Beste lezers,

Ik heb een vraag, hopelijk hebben jullie advies.

Mijn pas van de Siam Commercial Bank is recentelijk geskimd. Toen ik het ontdekte ben ik direct naar de bank gegaan en die hebben me vervolgens naar de politie gestuurd om aangifte te doen. Dit heb ik gedaan en ben vervolgens weer naar de bank teruggegaan om een formulier te tekenen.

Ik heb het gevoel dat de bank het gestolen geld (60.000 baht) niet terug wil geven. Weet iemand wat ik hieraan kan doen?

Dank voor uw antwoorden,

Tony

19 reacties op “Lezersvraag: Mijn Thaise pinpas is geskimd. Hoe kan ik geld terugkrijgen?”

 1. Cornelis zegt op

  Ik zou in allereerste instantie van de bank duidelijkheid vragen: betalen ze in dergelijke gevallen wel of niet het geld terug? Wanneer er een helder en duidelijk antwoord komt dat ze niet van plan zijn te betalen, kunt u dit toetsen aan de voorwaarden voor rekeninghouders die de bank vast ooit wel heeft opgesteld. Nu actie ondernemen uitsluitend op basis van een gevoel lijkt me in deze situatie wat voorbarig.

  • Tony zegt op

   Bedankt voor de reactie.Het lijkt mijzelf ook het beste om af te wachten.De zaak is in handen van de politie en die handelen volgens de bank alles af. Om wat meer te weten te komen over de afhandeling en zo,ben ik eigenlijk op zoek naar iemand die hetzelfde is overkomen.

   • lexphuket zegt op

    Het is mij zo’n 10 maanden geleden overkomen: zelfde verhaal: naar de politie enz. Ik krijg noet de indruk dat de politie iets doet (zoals zo vaak). Geld krijg je niet terug, Een rechtzaak is wrsch vele malen duurder en duurt heel, heel lang. Mijn probleem is, dat de SCB de pinpas ongeldig maakt, zodat het moeilijk wordt aan je geld te komen. Ze zeggen: neem maar een nieuwe rekening, maar daar heb ik geen zin in: dan moet je weer maanden besteden met brieven naar pernsioenfondsen enz. om je geld op de nieuwe rekening te krijgen. Ik snap niet dat de SCB geen nieuwe pas met nieuwe pincode kan verstrekken

 2. Kevin zegt op

  Ik heb het afgelopen keer, juni gehad in Thailand,
  Heb het daar gelaten zoals het was..
  En bij een pinautomaat er vlakbij weer geprobeerd. bBleek dat het toch afgeschreven was die “mislukte” poging.
  Toen ik terug was in NL gelijk naar de Rabobank geweest, mijn verhaal gedaan, en keek ze in de computer op mijn afschriften, en zag gelijk dat er 2x in 15 min gepind was, en heeft wel een maand of 2 geduurd voor ik het terug kreeg. (hebben het vast uitgezocht op de 1 of andere manier)
  Maar ging allemaal heel makkelijk.

  • anton zegt op

   hi,
   mij is het ook gebeurd in khon kaen, bij de ING geld is dag na de claim al teruggestort op mijn creditcard. alleen geld op betaalrekening duurt langer (beide pasjes waren daar geskimd). Succes

 3. Joseph Jongen zegt op

  Hetzelfde is mij overkomen op mijn rekening bij de Bangkok Bank. Er werd geadviseerd een politierapport op te laten maken. Heb ik gedaan maar de Bangkok Bank laat het verder afweten. Geld kwijt. In tegenstelling tot Thaise banken vergoeden Nederlandse banken wel. Met name Pattaya is volgens de Thaise politie berucht betreffende dit soort praktijken. Met name bij kleine ATM’s blijkt het veelvuldig voor te komen. Advies: ga bij voorkeur naar een ATM die direct bij het bankkantoor is gevestigd.

  • Tony zegt op

   Beste Joseph, bedankt voor de reactie. Juist om nare dingen te voorkomen pin ik nooit bij een kleine ATM.Altijd ga ik of naar de BIG C of naar de Lotus.soms maak ik gebruik van een ATM waar een bank is gevestigd op de Naklua road in Pattaya.Dit is een drukke straat en de plaats waar de ATM staat is ook goed verlicht.

 4. J.Jordaan zegt op

  Ik heb dat ook een keer meegemaakt in Thailand, maar was toen bij de Rabobank.
  De banken in Nederland vergoeden altijd. Natuurlijk tenzij er ernstige nalatigheid kan
  worden aangetoond. Ik heb laatst met een manager van de Kasikornbank hierover gesproken. De banken in Thailand vergoeden niet uit zichzelf. Het enige middel is een gang naar de rechtbank. Volgens hem worden de banken bijna altijd tot vergoeden
  gedwongen. Je moet natuurlijk wel de kosten die voor een rechtzaak nodig zijn betalen.
  Dat moet opwegen tegen het verloren bedrag.
  J.Jordaan.

  • Tony zegt op

   Ja,dat is inderdaad hetgeen waar ik bang voor ben,dat de rechter er aan te pas moet komen en dat “de kosten voor de baten uitgaan”.Bedankt voor je reactie.

 5. Leo zegt op

  Rot voor je Tony dat je ondanks je voorzichtigheid toch bestolen bent en maar liefst voor 60.000.= bath, wat een flink bedrag is.
  Op Phuket is het mij een keer overkomen dat bij een pinautomaat van de Bangkok Bank het geld, 10.000,= bath, niet werd geleverd. Heb direct met mijn eigen bank contact opgenomen, in dit geval de Kasikorn bank. Na een week, deze tijd was nodig om het een en ander uit te zoeken, was het geld teruggestort op mijn Kasikorn rekening. Staat natuurlijk los van hetgeen jou is overkomen maar in mijn geval heeft mijn bank het correct opgelost. Sterkte, Leo.

 6. ruud NK zegt op

  Ik heb een maximaal opneembaar bedrag van 20.000 bath per dag *(hier 24 uur) op mijn pas laten zetten. Als ik meer nodig heb kan ik dat krijgen aan het loket van de bank. Skinnen of gedwongen opnamen (wat ook voorkomt) kan mij niet meer dan 20.000 kosten, hetzelfde geldt voor mijn vrouw.

  Los van dit onderwerp. Vorige week pinde een kennis 10.000, maar er kwam geen geld uit de automaat. Stond wel een bedrag opgenomen + kosten op het strookje. Was op zaterdag en niemand bereikbaar. Maandag ging hij naar een bankkantoor en na een week kreeg hij zijn 10.000 bath.

  • Tony zegt op

   Ook ik heb 20.000 baht per dag.Die bandieten zijn echter zo slim dat ze 2 minuten voor middernacht en 2 minuten na middernacht het geld pinnen.Ik kwam er na 2 dagen achter dat er geld was opgenomen,dus tijd genoeg voor die bandieten om 60.000 baht te pinnen.

   • Olga Katers zegt op

    @Tony,
    Ik weet niet bij welke bank jij je rekening hebt lopen, Maar bij de scb, kan je en sms naar je mobiele telefoon laten sturen, voor bijna niets, en zodra er een geldopname is gedaan of een andere transactie, dan krijg je per “direkt” ook als jij het zelf doet bij de ATM.. Een sms met de transactie gegevens gestuurd! Volgens mij hebben meerdere banken dat!

    Dus je weet a la minute wat er gebeurd met je eigen rekening.

    • Tony zegt op

     Ik heb mijn rekening bij de SGB bank,maar heb nu pas ….nu het te laat is….van dit uitstekende systeem gehoord. Heel erg jammer,in de toekomst ga ik die sms alert zeer zeker gebruiken.Bedankt voor de tip.

   • ruud NK zegt op

    Tony, bedankt voor je reactie. Ik heb er echter een probleem door gekregen. Of de SCB bank doet niet wat ze zouden moeten doen. En dat is een maximale opname van 20.000 bath per 24 uur, of jou verhaal klopt niet. Er wordt geskimd na je opname, zeg 10.000 bath. Dat zou moeten betekenen dat er binnen 24 uur nog eens 10.000 opgenomen kan worden. In 2 dagen zou binnen 48 uur en 1 minuut opgenomen kunnen worden 10.000 + 20.000 + 20.000 bath, zijnde 50.000 bath maximaal.
    Als jou verhaal klopt zou jouw bank dat eens moeten uitleggen en zeker het teveel opgenomen bedrag op basis van 20.000 per 24 uur moeten vergoeden.

 7. Peter zegt op

  Bij de Siam Commercial Bank kunt u een service krijgen dat als u pint u direct een sms krijgt met het bedrag dat gepint is.
  Even voor het geld uit de ATM komt heb ik al een SMS van de SCB ontvangen met het bedrag dat ik uit de ATM krijg.
  Als er een (1) keer onterecht geld van mijn SCB rekening wordt gehaald direct het het servicenummer van de SCB bellen en de kaart laten blokkeren.

 8. Toon zegt op

  Kennissen van mij hetzelfde probleem bij Bangkok Bank – Pattaya
  Op 1 dag werd 2 maal het maximale dagbedrag afgeschreven. Als reden werd opgegeven: opname, gedaan na 23:00 uur, wordt geacht de volgende dag te zijn gedaan. Wellicht verschilt dat per bank?

  De bank wilde niet vergoeden. Na een rechtzaak kwam men echter volledig over de brug.
  Het duurde circa 1 jaar. De advokaat was goed; met haar was vooraf een maximaal bedrag afgesproken voor assistentie. DIt is dus een kwestie van kosten-baten analyse.

  Zelf pin Ik niet meer. Ik betaal cash, heb nooit grote bedragen bij mij.
  Haal ook geen geld uit de muur; alleen in het uiterste geval en dan alleen bij een ATM direct bij of in mijn eigen bankgebouw.

  Bij de Bangkok Bank kan men een credit card aanvragen (verplicht tegoed op deposito aanhouden), waarbij je dan een SMS-melding krijgt, indien er met de kaart geld is opgenomen of betaald.

  Aanbeveling:
  2 rekeningen aanhouden:
  1 rekening courant met net genoeg tegoed voor bijvoorbeeld enkele maanden automatische afschrijvingen (electriciteitsrekening).
  Geld voor de lopende huishoudelijke zaken in een ouwe sok, zelf te bepalen hoeveel voor welke periode; bewaar op een veilige plek.
  Geld, dat een tijdje niet nodig is, op een depositorekening vastzetten met een zelf te bepalen looptijd. Niemand kan er tijdens de looptijd aankomen. Voordeel: hier krijg je ook een beetje rente over.

  Bij geld overmaken vanuit NL, dan na aankomst in Thailand vanuit veiligheidsoverwegingen direct zoveel mogelijk overboeken van de rekening courant naar een deposito. Zo weinig mogelijk op de rekening courant aanhouden, dan valt er ook minder te stelen.

  Alternatief voor mensen die het digitale bankieren wantrouwen:
  cash geld vanuit NL meenemen (denk aan maximaal toegestane uitvoerbedrag),
  bij aankomst Thailand direct verdelen over de 3 potjes, zoals boven omschreven (rekening courant, huishoudsok, deposito)

 9. colin de jong zegt op

  Over het algemeen geeft de scb bank dit geld niet terug al doen ze wel alsof,maar weet uit ervaring beter. Velen zijn het slachtoffer geworden en als je nog kans wilt maken raadpleeg een advokaat want dat helpt wel. Thais krijgen het meestal wel terug,maar farangs laten ze in de kou staan,tenzij je een advokaat in de arm neemt. Pinnen is zowiezo uit den boze. Je betaald 2 keer en je krijgt een hele slechte koers. Open een bankrekening en mijd die ATM machines.

  • ruud NK zegt op

   Colin, van jou verhaal snap ik niets. Hoe kom jij aan je geld en waar betaal je 2x En belangrijk hoe voorkom jij dat je wordt geskimd??


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website