Lezersvraag: Bestaat er een Thaise online marktplaats?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
1 oktober 2014

Beste lezers,

Wie van de lezers kent hier in Thailand een website, waarop ik online overbodige en overtollige spulletjes aan de man kan brengen? Een soort van www.marktplaats.nl, zoals we die kennen in Nederland, waar mensen allerlei spullen te koop vragen c.q. aanbieden.

Ik heb al eens gekeken op Bahtsold.com, maar die voldoet niet. Prima voor onroerend goed, motorvoertuigen en huisdieren, maar niet voor het klein spul dat ik in de verkoop wil doen, zoals een 2-tal dvd-spelers (LG en Philips), een Samsung Grand Duos Smartphone, een JVC HD Camcorder, en wat kleinmeubelen. Alles z.g.a.n.

Wie helpt me in de Thaise online-wereld een eind op weg?

Met dank en groet,

Herman

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Bestaat er een Thaise online marktplaats?”

 1. Sjaak S zegt op

  Er zijn een paar:
  http://marketplacethailand.com/,
  http://www.buy-sell-th.com/,
  http://www.thailandads.com/,
  http://www.expat-blog.com/en/classifieds/asia/thailand/buy-and-sell.html, http://www.alibaba.com/countrysearch/TH/buy-sale-online.html,
  http://www.thephuketnews.com/classifieds-buy-sell.php
  http://classifieds.thaivisa.com/
  http://classifieds.bangkokpost.com/

  Je zou ook kunnen kijken in het duitse blad “Der Farang” http://der-farang.com/de/classified of andere tijdschriften die je in de meeste boekenwinkels kunt vinden – in de grotere steden dan..
  Succes bij je verkoop!

  • diditje zegt op

   Echt fantastische info Sjaak.
   Met wat geduld zal ik heel zeker vinden wat ik nodig heb.
   Oprecht vriendelijke dank.
   Diditje.

  • Ad Koens zegt op

   Ahoi Sjaak, dat is een heel lijstje ! Welke adviseer jij als nr 1 ? Mijn dank, Ad.

   • Sjaak S zegt op

    Het is niet gemakkelijk een keuze te maken. Je zult het zelf moeten uitproberen. Iedere website heeft zijn sterke en zwakke kanten en heeft een nadruk op bepaalde artikelen. Het eerst kwam ik op Thaivisa.com, omdat deze een onderdeel is van een Engelstalige blog over Thailand. Marketplace Thailand maakt op mij een goede indruk.

 2. pieter zegt op

  Hoi Herman.
  Ik weet niet waar je woont maar hier in hua hin is er de secondhand shop[heeft ook een Facebook ]
  tel nummer 08-36928050
  Die koop veel van zulke spullen op.

  Groetjes Pieter.

 3. Moderator zegt op

  Willen jullie eerst de lezersvraag goed lezen voor je een reactie geeft? Er zijn diverse reacties in de prullenbak gegooid die met ‘BahtSold’ kwamen. In de tekst staat duidelijk dat de vraagsteller deze website kent maar deze niet voldoet.

 4. Wim van Beveren zegt op

  https://www.facebook.com/groups/838878369477706/
  Net nieuw en snel veel bezocht.

 5. Roland zegt op

  Ik heb vernomen van Thaise vrienden dat er een dergelijke site bestaat.
  De naam is OLX.com
  Zij plaatsen er regelmatig allerlei (eerder kleine) tweedehandszaken op, zelf kunstvoorwerpen en antiek.
  Ook heb ik vernomen dat ze er af en toe spullen aankopen.
  Je moet je wel eerst registreren maar dat is normaal.
  Wel moet je er rekening mee houden dat de site in het Thai is opgesteld maar je kan er uiteraard ook in een andere taal op adverteren.
  Om je te registreren zal je wel hulp nodig hebben van een Thai of tenware dat je Thais kundig bent.
  Succes ermee.

 6. Roland zegt op

  Vernam daarnet dat er nog een andere website bekendheid geniet maar dan vooral in Bangkok en omgeving.

  Naam is pantipmarket.com

 7. stevenspoelder zegt op

  http://www.pantipmarket.com

  Ik heb met deze site goede ervaringen.Succes!

 8. boonma somchan zegt op

  gewoon heel gewoon EBAY THAILAND

  • Sjaak S zegt op

   Natuurlijk Ebay Thailand! Ik heb daar echter niet naar gekeken, omdat ik jarenlang in Duitsland op Ebay spullen verkocht heb. Ik had al een goede reputaties opgebouwd. Helaas voor mij, begon Ebay de beveiligingsstandaards op te trekken en werd er van de gebruikers verlangd een bewijs te brengen van hun woonplaats in Duitsland en van hun authentiteit. Dit kon ik niet meer, omdat ik toen al weer jarenlang in Nederland woonde en bij de registratie in het begin nauwelijks iets gevraagd werd. Talloze mails naar Ebay hadden niets geholpen.
   Maar toch bedankt voor de herinnering. Ik ga daar ook eens op kijken. Het voordeel is, dat je ook naar het buitenland kunt verkopen. Als je alles goed opzet en de onkosten voor eventuele kopers duidelijk maakt, kan je misschien in de Aziatische omliggende landen je spullen verkopen, dus niet alleen Thailand. Je markt is daardoor toch een stuk groter en misschien is in Singapore iemand die net dat zocht wat jij verkopen wilt..
   Ebay is echter niet gratis: je kunt (op enkele actiedagen na) geen gratis advertenties plaatsen – wat je bij de meeste door mij genoemde sites wel kunt) en je betaalt ook wanneer je je spullen verkoopt… dat maakt alles toch een stukje duurder op ebay..

  • Sjaak S zegt op

   Ik heb Ebay Thailand geprobeerd en het is lukt me niet me daar aan te melden. Er staat wel een heel verhaal hoe je alles kunt doen, maar verder kom ik niet. Je kunt je wel bij Ebay US, UK, en andere landen aanmelden. Ik heb het dan geprobeerd, maar krijg dan geen goede prijsinformatie over de verzendkosten van mijn artikelen.
   Boonma, als je hier even kunt beschrijven hoe je je kunt aanmelden bij Ebay Thailand, zul je misschien enkele lezers blij maken.
   Alvast bedankt!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website