Beste lezers,

Ik wil in mei mijn dochter meenemen op vakantie naar Nederland. Ze is geboren in Thailand, heeft een Nederlands, maar geen Thais paspoort (omdat de moeder niet mee wil werken).

Heeft iemand in dit geval ervaring met de gang van zaken op Suvarnabhumi? Kan Immigration problemen maken?

Met vriendelijk groet,

Hans


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Mijn Thaise dochter heeft wel een Nederlands, maar geen Thais paspoort”

 1. Jasper zegt op

  E.e.a. hangt natuurlijk af van je dochter’s leeftijd.

  Minderjarigen die met een van de twee ouders meereizen moeten in principe altijd een toestemmingsverklaring en een ondertekende copie van het ID bewijs van de andere partner bij zich hebben. In de praktijk wordt met name de vader hierom gevraagd, dit met oog op “ontvoeren” van je eigen kind naar je thuisland zonder toestemming van de moeder.

 2. piet zegt op

  De moeder moet toestemming geven eventueel zoals in mijn geval is ze aanwezig,maar tot nu toe geen problemen wel heeft onze dochter ook Thais paspoort.
  Waarom heeft de moeder problemen ,overtuig dat je echt terug gaat,zal moeilijk kunnen worden anders.
  Staat je dochter wel onder jou naam in het paspoort? ga in iedergeval naar immigratie in de buurt en vraag daar om raad/advies; succes!!

 3. eddy zegt op

  Ik heb een vriend die alleen met zijn dochterzonder problemen naar B is gegaan met Belgisch paspoort, dochter is wel geboren in B. Maar het beste is zoals Jasper het schrijft.

 4. Thailand John zegt op

  Beste hans ,

  U laat niet weten hoe oud de dochter is, en als ik het goed lees heef ze een nederlandse pas en geen Thaisepas. Nu dan moet u contact opnemen met de ambassade in Bangkok die kunnen u precies vertellen waar u aan moet voldoen. Als ze een nederlandse pas heeft moret het niet zo’n probleem zijn.
  Maar de vraag van U is niet duidelijk omschreven. Groetjes veel succes.

 5. teun zegt op

  Is het JOUW dochter? Of een dochter van je ex uit vorige relatie? Waar is ze geboren? Mijn vriendin heeft zoon uit vorige relatie. Als 5 jarige (in Thailand geboren) naar Nederland gekomen. Nederlands paspoort. En jaren later een thais paspoort in Thailand gekregen. Er zijn dus vele vragen en ook vele mogelijkheden.

 6. Hans Bos zegt op

  Mijn dochter is op het moment van reizen bijna 5 en is mijn biologische dochter uit een vorige relatie.

 7. sadanava zegt op

  Ik reis ook met mijn zoon van 3 heen en weer naar Nederland. Mijn zoon heeft zowel een Nederlands als Thaise paspoort.
  Hij is in Thailand geboren en draagt mijn achternaam.

  Belangrijk is ook welke achternaam jouw dochter draagt. Niet alleen in Thailand wordt er gecontroleerd zoals Jasper beschrijft maar ook in Nederland. Je moet zelfs in Nederland om terug naar Thailand te reizen het formulier van BuZa laten ondertekenen Door de moeder anders mag zij niet eens mee terug naar Thailand. Er wordt zeer streng gecontroleerd in Nederland. Zonder het formulier kan je zo een vertraging oplopen van enkele uren. (Wachten bij de Marchausee ) zie info en formulieren op de onderstaande link:
  http://www.defensie.nl/onderwerpen/reisdocumenten/inhoud/reizen-met-kinderen

 8. Jasper zegt op

  Wat ik nog vergeten was:
  reizend op een nederlands paspoort mag het kind – hoewel ook thais- slechts 1 maand in Thailand blijven, daarna is het op overstay. Formeel is het kind dus in overtreding.
  Nu wordt daar tot op heden niet op beboet in Thailand, tot 15 jaar oud wordt dit vooralsnog toegestaan, maar de regels kunnen heel wel veranderen in de (nabije)toekomst.
  Het allerbest is toch om te proberen een Thais paspoort voor het kind te verkrijgen, buiten de eerder genoemde schriftelijke toestemming. Desnoods met behulp van geld, daar houden de wraakzuchtige ghaise exen meestal wel van.

 9. Maurice zegt op

  Mijn vrouw en dochter zijn vanmorgen aangekomen in Thailand.
  Onze dochter heeft (op dit moment) alleen een Nederlands paspoort maar daar werd niet moeilijk over gedaan bij aankomst in Thailand (dochter geboren in Thailand)

  Het belangrijkste is de “verklaring van toestemming reizen minderjarige” en een geboorte akte.
  Hier word zowel in Thailand als in Nederland naar gevraagd.

  Op de KLM website word ook Thailand genoemd als land waar dit moet.

  “Op reizen naar of vanuit Thailand moeten kinderen onder de 16 jaar die alleen of met één ouder reizen, tijdens hun reis beschikken over een kopie van hun geboorteakte en een brief waarin de niet-reizende ouder(s) toestemming geeft/geven voor de reis.”


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website