Lezersvraag: Heb ik deze Thaise dame verkeerd ingeschat?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
30 december 2013

Beste lezers,

Volgend jaar ben ik van plan om naar Thailand te verhuizen. Ik ben dan 62 en heb besloten, ondanks dat het me veel geld gaat kosten om eerder met pensioen te gaan.

Mijn keuze is na veel info op Thailandblog en andere sites met verhalen van expats in Thailand gevallen op Chiang Rai. Stranden en eilanden vind ik leuk om een paar dagen door te brengen maar de natuur en het klimaat van het noorden heb ik meer mee. Ik wil niet in de echte toeristische gebieden wonen maar ook nog niet op het platte land omdat ik de taal niet ken en ook de cultuur niet.

Wel wil ik ook graag met Thaise mensen in contact komen. Een aantal jaren geleden ben ik 3 maanden in Thailand geweest en heb daar vrijwilligerswerk gedaan en zodoende ook veel contact met Thai gehad.

En zo is daar ook de wereld van internet en dat maakt de wereld kleiner. Dus mijn idee om alvast contacten te leggen met mensen in Thailand. Bij toeval kwam ik op de site van Thaivisa.com en via die site vond ik Thaifriendly.com. In eerste instantie een datingsite maar ook voor vriendschap. Ik heb daar een profiel aangemaakt en in dat profiel duidelijk aangegeven dat ik niet op zoek ben naar een relatie maar vriendschap. Vriendschap ook met een vrouw.

Hier in Nederland heb ik meer vriendinnen dan vrienden en dan bedoel ik gewoon vrienden. Dus mensen die ik al vast ken en die mij als ik naar Chiang Rai kom me willen helpen met het vinden van een appartement, mij de stad en zijn omgeving laten zien, Thaise taal leren en me introduceren bij andere Thai.

Een van de profielen sprong voor mij op deze site eruit. Een vrouw van 51, docente op een middelbare school met een paar interesses die overeenkomen met die van mij. In haar profiel stond ook dat ze via eerst mail en vriendschap de mogelijkheid van een relatie opteerde. Ik heb haar een standaard interesseberichtje gestuurd en daar heeft zij op gereageerd. Ze vond mijn profiel leuk en ze wou wel wat meer van mij weten.

Omdat zij in haar profiel had staan dat ze ook op zoek was naar een relatie heb ik haar nogmaals duidelijk gemaakt dat ik in eerste instantie niet op zoek ben naar een relatie maar vriendschap. Ze heeft daar op gereageerd met leuk dat je naar Thailand wil komen en ik wil je leren kennen. Naar nog een paar leuke mails kwam ze met vragen; of ik het beste met haar voor had, wanneer ik haar op kwam zoeken en of ik serieus met haar was en niet tegen haar zou liegen en ook of ik nog contact met andere vrouwen in Thailand heb.

Ik heb nogmaals mijn intenties uitgelegd en ook gezegd dat ik nog met een vrouw in Chiang Rai via mail contact had op dezelfde manier als met haar. Sindsdien niks meer van haar gehoord en ik vind dat jammer.

Nu de vraag; heb ik me vergaloppeerd door te denken dat het in Thailand mogelijk is om alleen maar vrienden te kunnen zij met een vrouw zoals bij ons wel mogelijk is. Heb ik haar gekwetst, zo ja hoe kan ik dat weer goedmaken? Of ben ik gewoon naïef?

Met vriendelijke groet,

Berth


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Heb ik deze Thaise dame verkeerd ingeschat?”

 1. BA zegt op

  Je bent inderdaad naïef.

  Vrouwen zitten namelijk niet op dat soort sites voor alleen een vriendelijk praatje. Die zitten er om te hengelen.

  Verder is vrienden worden met een Thai op zich al vrij ongewoon, tenzij ze iets van je willen. Moet wel zeggen dat de vrienden onder de Thai welke ik heb allemaal vrouwen zijn. De mannen zijn meer vage kennissen.

 2. Mathias zegt op

  Moderator: niet chatten svp

 3. Sudranoel zegt op

  Thaise vrouwen zijn anders dan europese vrouwen. Culturverschillen zul je nog wel meer tegenkomen en soms zijn ze schokkend.
  Deze vrouw denkt dat je een zgn butterfly bent.

 4. Jan Dekker zegt op

  Klopt over het algemeen wat BA zegt. Alhoewel je naar mijn mening een beetje te eerlijk bent geweest tegen die dame. Misschien was ze inderdaad wel op zoek naar hetzelfde als jij en knapte ze af op het feit dat je al een ander contact hebt.

  • BA zegt op

   Die datingsites zijn 100% omgekeerd van de Nederlandse.

   Op een Nederlandse site krijgen vrouwen een stortvloed aan berichten en de mannen meestal geen reply.

   Op sites als Thai Lovelinks net omgekeerd. Ik heb een keer voor de aardigheid een profiel aangemaakt. Met foto, omschrijving enz, maand lidmaatschap. Woonplaats Khon Kaen. Dat resulteerde in 100+ berichten van vrouwen binnen een maand,en een nog veel groter aantal interests/likes.

   Ter contrast mijn vriendin had er ruim een jaar een profiel op staan en welgeteld nul berichten of interests.

   Dus inderdaad net wat je zegt. Waarschijnlijk te eerlijk geweest. Die dames zijn doorgaans dolblij als ze een keer beet denken te hebben, als je dan eerlijk bent en zegt dat je nog wel een paar contacten hebt dan word dat niet in dank afgenomen 🙂

 5. Gerrie Q8 zegt op

  Er is nog een mogelijkheid; de dame in kwestie kan geen Engels en vraagt de dame van het internet café een en ander voor haar te regelen. En dan komen de standaard vragen, zoals je hebt ervaren. Ik zou zeggen: “laat maar lopen” Ga daar gewoon eens kijken en laat het over je komen. Suc6

 6. JHvD zegt op

  Beste Berth,

  Een vrouw niet het idee geven dat jij met meerdere contact hebt,
  jij bent immers nog aan het zoeken.
  Zeker vanwege het cultuur verschil en de misverstanden i.v.m. de taal
  niets laten blijken van meerdere contacten ( schriftelijke contacten ).
  Ik zou deze mevrouw ( hoe erg ook ) niet meer contacten, de ontstane argwaan
  krijg je bijna nooit meer weg gepraat.
  Trouwens in Nederland mag je ook direct het veld ruimen in het zelfde geval.
  Ik zeg zeker niet dat je met de contacten een loopje moet nemen.
  Speel altijd fair play, niemand houd er van om bedonderd te worden.
  Een zekere argwaan blijft in het begin zeker aanwezig.
  Ik schrijf uit ervaring laat respect blijken en je hebt de vrouw van je leven.
  Dat is nou ook weer een groot voordeel wat hoort ook bij het cultuur verschil.

  Succes.

  • BerH zegt op

   Voor de duidelijkheid, ik ben echt niet op zoek naar een relatie. Ik speel dus ook fairplay, daarom heb ik ook eerlijk haar vraag beantwoord, wel zo respectvol vind ik. Ik wil niet al ergens aan gebonden zijn op het moment dat ik naar Thailand ga/ Eerst verkennen en leren over Thailand en dan zien we wel. Ik ga ook niet naar Thailand met de intentie een relatie te zoeken.En wat betreft Nederlandse vrouwen. ik heb meerdere vriendinnen en dan bedoel ik gewoon vriendinnen, with out benefits en ik hoef niet het veld te ruimen

 7. I-nomad zegt op

  Hallo Berth,
  De vrouw in kwestie is waarschijnlijk niet gekwetst, hoogstens wat teleurgesteld, maar haar zoektocht gaat gewoon verder.
  Betwistbaar met uitzondering van Japan is de soort vriendschap die je zoekt in Z-O Azië een grote uitzondering.
  Er heeft hier zich geen emancipatie zoals in Nederland voltrokken, ook al zul je hier veel flinke zelfstandige vrouwen zien. In de vrije tijd is praktisch niemand alleen.
  Misschien kun je een uitbaatster van een koffieshop of andere horeca vinden als surrogaat adviseuse.
  Anders dan in Nederland hebben bijna alle alleenstaanden familie en kennissen waar ze dagelijks mee omgaan om zich niet alleen te hoeven voelen. Want alleen zijn wordt ervaren als een soort zonde die wordt begaan. Sommige vrouwen hebben slaap-vriendinnen die enkel bij hun slapen omdat ze bang zijn om alleen te slapen.
  Alleenstaande vrouwen die ook nog Engels spreken zonder een “geheime” agenda’s vind je als buitenlandse man helaas als een speld in een hooiberg.
  Specifiek in Chiang Rai stad, dat eigenlijk een groot dorp is, gaat het nieuws snel rond. Dus men is doorgaans terughoudender dan in de grotere plaatsen.
  Als je geluk hebt vind je een oudere, minder aantrekkelijke vrouw met een ietwat mannelijk karakter, die zichzelf onderhoud, maar niet (meer) in de dating-markt ligt bij Thais, noch bij buitenlanders. Deze schamen zich minder om met een man gezien te worden, en trekken zich eveneens minder van roddels aan. Ik spreek hier uit ervaring. Indien ze lesbisch (Tomboy) is, is dit wellicht ook een pro.
  En, het is wellicht even wennen aan het idee, maar als je je er niet voor schaamt zou een oudere ladyboy ook een optie zijn. Deze zijn over het algemeen zachtaardig, gezellig in de omgang en trekken zich weinig van de rest aan.
  Indien je je wel zou schamen, dan is dat ongeveer het gevoel wat het overgrote deel van de vrouwen die je zoekt tegenhoud: “Wat zal de rest er van denken?”
  Misschien zou je via internet “vriendschap” beter kunnen omschrijven als een “gids”, die je zoekt om je voor langere tijd wegwijs te maken in Chiang Rai en evt. in Thailand. Het is dan duidelijker dat er geen bijbedoelingen zijn voor beide partijen. Wel zul je van te voren moeten aangeven wat hier tegenover staat. Engelse les, uitstapjes, etentjes, of helpen bij het vinden van een buitenlandse man 😉
  Veel succes!

 8. Eugeen zegt op

  Moderator: te generaliserend en daarom tegen onze huisregels.

 9. Loeng Johnny zegt op

  Hey Berth,

  Ik heb ook iets soortgelijks meegemaakt: ik zat ook op een website voor aziatische dames. Na enkele afgesprongen ‘relaties’ op de website dacht ik de ware te hebben gevonden. Een leuke vrouw uit de buurt van Bangkok. Alles scheen opperbest te verlopen…maar ik was ook té eerlijk.
  Ik kreeg zo’n 8 tot 10 interesseberichten per dag, en eerlijk gezegd vond ik dat best leuk!. Ze vroeg me of ik de site nog bezocht. Ik zei, eerlijk als ik ben, ja. Dit was erover voor haar: ik was een butterfly man, die fladderde van de ene naar de andere. Wat ik ook deed, het is nooit meer goed gekomen tussen haar en mij.
  Dus een leugentje om bestwil is soms op zijn plaats.

  BTW op een andere site heb ik wel de ware gevonden!

 10. michael zegt op

  beste bert

  ik moet,nav.je verhaal,meteen denken aan de woorden van mijn thaise vriendin:thailand and europe are not the same,nadat ze mijn kennissen kring had gezien en de manier waarop wij contact houden met elkaar.
  van augustus tot november was zij hier op vakantie en voor zij terug ging moest ik haar plechtig beloven om geen contacten op facebook te maken met vrouwen,omdat dit haar veel verdriet deed.thaise vrouwen zijn erg jaloers en proberen de concurrentie uit alle macht weg te krijgen.
  ondanks je eerlijkheid zou ik zeggen:wees gewaarschuwd en vooral:-wees tactvol en discreet!!

  veel succes in thailand
  gr:michael

 11. Bangkokker zegt op

  Wat jij zoekt zal je in Thailand niet makkelijk te vinden. De meeste vrouwen op zo’n internetsite zijn op zoek naar een langdurige relatie, niet zomaar voor een babbeltje of een oppervlakkige vriendschap want daar hebben zij niets aan. Heel anders dan in Nederland.

  Daar komt bij dat Thaise vrouwen erg jaloers zijn. Zij zullen nooit accepteren dat jij er meerdere ‘vriendinnen’ op na houdt. Alleen al koffie drinken met iemand anders kan een Thaise vrouw al ziedend maken.
  De meeste Thaise mensen hebben hun familie als ‘goede vriend’ en niet zomaar een buitenstaander, laat staan een farang. Heel ongebruikelijk.

 12. Blonde Gijs zegt op

  Wij moeten niet vergeten dat mensen zonder geld altijd op zoek zijn naar geld en dat eten/spullen dan ook belangrijker is dan liefde. Lijkt mij heel normaal en dat wil niet zeggen dat de vrouw slecht is of alleen maar aan geld denkt. Als je dat niet snapt, heb je nog nooit goed gekeken waar die mensen wonen.

  Mijn ervaring met een Thaise vrouw is 10 jaar oud en bestaat uit een thaise vrouw. Ik ontmoete haar in een disco in Nederland. Leuke meid, 19, tijdelijk in Nederland (weet nog steeds niet waarom) en hartstikke knap. Wij hebben destijds een relatie van ongeveer anderhalve maand gehad, waarna zij terugging naar Thailand en waardoor ik volledig ontredderd achterbleef. Een paar maanden later heb ik haar opgezocht, en wat mij echt opviel was het simpele huis waarin zij en haar familie woonde. Ik snap heel goed dat deze mensen mij als een geldpot zien, maar verder waren het uiterst correcte en aardige mensen en hebben ze niet om geld gevraagd. Wat ik mij wel afvroeg is hoe zij erin was geslaagd om vanuit daar in Nederland te komen. Ik dacht “dat klopt natuurlijk nooit”.

  Wij hebben toen een leuke vakantie gehad van drie weken en hoewel ik heus waar verliefd was, leek het mij niet verstandig om haar naar Nederland te halen. Haar verhaal vertoonde voor mij te veel spaties en onduidelijkheden en in “troubles” heb ik geen zin. Dus heb ik haar laten gaan… Daar heb ik nog steeds soms wel eens spijt van….

  Wij hebben daarna wel altijd los/vast telefonisch contact gehouden en een paar jaar later kreeg ik telefoon en vroeg zij mij om geld, ze kon weer naar Nederland komen maar had geen geld voor een ticket. En hoewel ik er rekening mee hield dat dat verhaal niet klopte, heb ik haar dat geld wel gegeven. Dat had ze verdiend en ik had ook wel een beetje schuldgevoel over het verleden!!!!

  Ik weet wederom weer niet precies wat ze in Nederland kwam doen en wat er in de afgelopen jaren precies in haar leven is gebeurd. Ik heb haar met tussenposen wel een aantal keer gesproken en ook een aantal keer gezien (op de een of andere manier heb ik in elk geval altijd haar telefoonnummer). Wat ik weet is dat ze in het begin dat ze in Nederland was niet met mannen mocht omgaan (dus ook niet met mij), dat ze later een relatie wilde en toen ik dat niet wilde ze tijdelijk geen contact meer met me wilde, dat de keer dat ik haar daarna zag ze in een salon werkte en dat ze daar nu niet meer werkt en nu alleenstaande moeder is van een leuke dochter. En dat ik als ik nu nog vrijgezel zou zijn, haar echt wel zou willen met dochter erbij! 10 jaar vrienden dat is immers niet niks!!! En zo lief ben ik niet voor haar geweest….

  De Thaise cultuur is voor mij ingewikkeld en waarschijnlijk te ingewikkeld, maar ik kan echt niet zeggen dat het tussen ons alleen maar over geld gaat. En ook niet dat vriendschap tussen man en vrouw voor Thai onmogelijk is, wij zijn tegenwoordig namelijk gewoon vrienden zonder seks (en nog ex-en ook). Ik ken dus een heel leuk lief Thais meisje dat in Nederland woont, niet rijk is, dat mij nooit om geld vraagt en die het ook geen probleem vind om gewoon vrienden te zijn. Dat ze wel altijd op zoek is naar geld, dat begrijp ik wel. Ik heb namelijk gezien waar ze vandaan komt!!! En hoewel ik haar al JAREN niets meer heb gegeven, hebben wij nog wel steeds contact en ga ik haar binnenkort wel wat geven. Niet om te neuken en ook niet om iets anders te bereiken, maar omdat ik haar lief en dapper vind en haar en haar familie een goed leven gun!!!

  Mijn ervaringen met Thaise vrouwen zijn dus goed, maar sociaal en financieel zitten ze wat ingewikkeld in elkaar 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website