Beste lezers,

Ik heb Thaise Baht staan op een bank in Thailand en wil dit overboeken naar Nederland. Kan ik het beste de Baht eerst in Euro omwisselen en dan overboeken of direct de Baht overboeken die dan in Nederland in Euro’s worden omgewisseld?

Met vriendelijke groet,

Cees


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Thaise baht overboeken naar Nederland, eerst omwisselen of niet?”

 1. goort zegt op

  Hoi,

  http://www.worldfirst.com geeft vaak de beste koersen.

 2. Somsak zegt op

  Gewoon met je thaise bankpas in nederland pinnen.
  Gepint in nederland 18-01-15
  € 750.00 In thailand af geschreven 28.961 baht en 29 satang
  En ook nog 100 baht onkosten.

  Gr. Somsak

  Viewtalay 5 D

 3. teun zegt op

  Vanuit Thailand kun je alleen in TBH betalen voor een overboeking in Euro’s. Tenzij je beschikt over een Euro-rekening in Thailand.

  Vanuit Nederland is het (bijna) niet mogelijk om TBH naar Thailand over te maken. Je kunt er geen TBH kopen voor een girale overboeking. Dus ongeveer uitrekenen hoeveel TBH je uiteindelijk in Thailand wil hebben en dan Euro’s overmaken. Die worden dan dire.ct in TBH op je rekening geboekt in Thailand.
  Tenzij je -zoals gezegd – over een eurorekening beschikt. Maar als je van die eurorekening geld wil opnemen, zal de bank in TBH uitkeren

 4. kwaipuak zegt op

  Beste Cees,

  Zou nog effe wachten want de euro zakt mss nog wat meer.
  Krijg je meer euro voor je baht. (http://www.wisselkoers.nl/thailand_bath)
  En voor wat betreft wisselen bij een kantoor of overboeken denk ik niet dat et veel uitmaakt.
  Want bij een wissel kantoor krijgen je meestal niet de zelfde prijs, als dat je euros voor baht zou wisselen.
  Deze ligt altijd lager. Even onderzoek doen bij je bank denk ik zo. En google ook even ”Transfewise”

  Met vriendelijke groet,

  Arnoud Hartman

 5. Boef van Oranje zegt op

  Hallo Cees,
  Ik ken jouw situatie (waarschijnlijk) niet maar toen ik mijn rekening opende bij de Kasikorn vroeg ik of het mogelijk was om geld van mijn te openen rekening weer terug te boeken naar Nederland (waar het ook vandaan kwam. Het antwoord was dat ik een hiervoor een werkvergunning in Thailand nodig had. Zonder werkvergunning in Thailand was het dus niet mogelijk geld terug te boeken.
  Je kan wel uiteraard geld met je Thaise pinpas uit de muur halen in Nederland. Je moet wel de juiste pincode gebruiken anders slikt de ATM het pasje in en krijg je het niet meer terug. Maar dat weet je wellicht wel.

  Groetjes

 6. Karl zegt op

  gewoon Baht overboeken bij de Bank. kosten ca. 1.000,– Baht

 7. Harry zegt op

  Euro’s in TH zijn een hoofd-valuta, dus goede omwisselkoers, THB zijn in Europe een “exotische” valuta, dus een slechte wisselkoers.
  Er wel eens aan gedacht je THB te verkopen aan een bedrijf in Euro-land, die in THB moet betalen voor de gekochte goederen uit TH ? Jij gelukkig, zij gelukkig.

 8. Kees 2 zegt op

  Als het geen astronomisch bedrag is: je bahts verkopen aan Nederlanders/toeristen hier, krijg je de beste koers natuurlijk. Die kan (kunnen) je cash in euro’s geven. Dan een keer contant (ok, er is een maximum aan wat je cash bij je mag hebben) meenemen naar Nederland. Ik kom in februari naar Thailand en wil wel voor een paar 1000 euro aan bahts van je kopen. Mijn emailadres mag aan je gegeven worden.

 9. Harry zegt op

  Je mag tot € 10,000 in- of uitvoeren zonder aangifte. Daarboven WEL aangeven. zie http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/douane/geld_over_de_grens_meenemen/geld_over_de_grens_meenemen .
  Betekent NIET, dat je er belasting over moet betalen, doch einde jaar wel in de vorm van vermogensbelasting ( 1.2 % ).

  Wat dacht u van… kennis in NL ontvangt/betaalt € 50k cash en via de mobiele telefoon wordt u in TH op de hoogte gehouden, zodat ter plekke de overeengekomen tegenwaarde in THB overhandigd wordt aan iemand in TH ( die dus weer in contact staat met de “betaler” in NL. )
  Ja, is allemaal dan zwart geld.

  Maar.. u kunt wel degelijk THB ex TH overboeken, zodat het in Euro’s op uw rekening hier staat. Ik weet alleen niet, hoeveel de Thaise staat als max. toestaat, en onder welke voorwaarden. Beduidend minder “griezelingen” als al dat “zwarte” gedoe.

 10. eduard zegt op

  Hallo,dat pinnen in Holland met een Thaise bankrekening kwam een hoop mensen goed uit.Maarrrrr nu kijkt de fiscus mee en krijgt inlichtingen van het pinnen met buitenlandse kaarten.Dus geen miljoen baht meer op je Thaise bank en pinnen in Holland.Thailand heeft een verdrag en geeft op vragen van de Hollandse fiscus antwoord.

 11. lung addie zegt op

  zoals dikwijls hier op het blog : onvoldoende details en dus geen correct antwoord mogelijk. Over hoeveel Bahts gaat het? 10.000 – 100.000 – 1.000.000 – 10.000.000 ??? zolang dat niet geweten is kan er onmogelijk een correct antwoord gegeven worden. Wil je het officieel laten gebeuren of wil je schipperen? Zeg dan ten minste waar het hem over gaat en dan kan een correct antwoord op je vraag gegeven worden. Er zitten hier specialisten genoeg die het weten en je kunnen helpen, maar niet op deze manier.

  Lung addie

 12. Marinella zegt op

  19 januri j.l 15.000 bth gepind nij de tmb bank.
  Dezelfde dag een afschrift van de ing 438,96 dit lijkt mij een beetje veel maar ja wat kan ik er aan doen?

 13. NicoB zegt op

  Cees, je kunt bij je bank een formulier invullen voor een overboeking naar NL in Euro’s, de Thaise bath die je wilt overboeken worden dat omgerekend naar Euro’s, waardoor de ontvangst in NL ook in Euro’s zal zijn. De gehanteerde koers voor deze omrekening is een redelijke, de kosten die de bank je hier rekent zijn laag.

 14. daniel zegt op

  Ik ben hier als vrijgezel en heb een rekening waar de nodige 800.000 Baht op staan. Laat staan dat er ooit eens iemand op immigration mij geen verlenging wil geven, dan wil ik ook wel dit bedrag terug op mijn rekening in Europa krijgen. Ook bij eventueel overlijden. Omdat men soms moeilijk doet gebruik ik de rekening nu voor alle uitgaven en pas ze drie en een halve maand voor de verlenging terug aan.

 15. kwaipuak zegt op

  Hoi allemaal,

  Effe een update 1 euro is nu. Jawel…. 36,4480!! Ik kan wel janken! Wou net een beetje gaan importeren uit Thailand… Dus ik zou nog maar effe wachten Cees..

  De groeten,

  Kwaipuak


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website