Thais paspoort verlengen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
20 maart 2022

Beste lezers,

Mijn Thaise vriendin woont alweer een paar jaartjes hier bij mij in Nederland. Wij willen van de zomer naar Azië. Maar komen er net achter dat haar paspoort begin januari 2023 verloopt. Deze kun je toch op de Thaise ambassade in Den Haag verlengen? Hoeveel tijd neemt zoiets in beslag? Even een afspraak maken gaat online ook niet zo makkelijk. Je bent half mei aan de beurt.

Wij willen begin juli weg. Het eigenlijke doel was Bali. Maar dan wordt het qua nieuw paspoort op tijd klaar wel allemaal heel krap. Nu zat ik te denken om naar Thailand te gaan en dan gewoon dat paspoort daar te verlengen. Maar dat zou normaal volgens de regeltjes net niet gaan. Want het paspoort moet nog 6 maanden na de retourdatum geldig zijn. Dat is die dan net niet. Wordt daar naar gekeken?

Of kom je gewoon binnen op de oude datum (oude paspoort) die nog wel binnen de 6 maanden termijn valt? En dat je dan op het nieuwe paspoort terug gaat?

Groet,

Rob

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Thais paspoort verlengen?”

 1. khun moo zegt op

  Ik zou je vriendin( niet zelf bellen) even met de thaise ambassade laten bellen.
  Wellicht kun je dan toch snel een afspraak maken.

  Ik kan me niet voorstellen dat je dan lang moet wachten.
  Mijn vrouw heeft ooit contact opgenomen met de thaise ambassade en kon nog dezelfde dag terecht.
  Zelfs onder de pauze, want ze hadden zoals afgesproken de deur op een kier gezet.

  En begin januari 2023 is nog een hele lange tijd voordat het paspoort verloopt.

  • Rob zegt op

   Mijn vriendin heeft gebeld. Zij kan pas in mei terecht.

 2. John Chiang Rai zegt op

  Jou vrouw kan morgen reeds een afspraak maken op het Thai consulaat,en zeggen dat ze een nieuw paspoort nodig heeft.
  Een Thai paspoort verlengen zo jij het noemt ,zal niet gaan omdat je alleen een nieuw paspoort kunt aanvragen.
  De aanvraag van een nieuw Thai paspoort duurt niet zolang,en heeft als voordeel dat je in plaats de vroegere 5 jarige geldigheid van het paspoort,nu ook voor een 10 jarige geldigheid kiezen kunt.
  Ik zou het nu zo snel mogelijk aanvragen,omdat mocht ze naar Bali vliegen,het paspoort nog 6 maanden geldigheid moet hebben.
  Zouden jullie eerst naar Thailand gaan,hoeft haar paspoort geen 6 maanden geldigheid te hebben,en kan ze zo op de Passport Office in de buurt van haar vroegere woonplaats,binnen een week een nieuwe paspoort krijgen.

  • Rob zegt op

   Dat weet u zeker? Want dan doen wij dat.

   • John Chang Rai zegt op

    Ja dat is zeker,mijn vrouw is regelmatig met een paspoort wat veel minder dan 6 maanden geldig was naar Thailand geweest. Gewoon daar een nieuwe aanvragen,en vaak in minder dan 1 week op het aangeven adres in ontvangst nemen. (Kosten 1500 Baht voor een paspoort met 10 jarige geldigheid + kosten toezending)

 3. Harry zegt op

  Hallo Rob,

  Waarom gaan jullie niet gewoon naar Thailand en regelt dan in Bangkok een nieuw Thais paspoort voor je vrouw. Zodra je dat hebt, heb je wellicht ook nog tijd even naar Bali te vliegen.

  Succy ermee.
  Groet,
  Harry.

  • Rob zegt op

   Hoe lang duurt dat denkt u?

 4. Jack zegt op

  Mijn vrouw heeft haar paspoort wel 3 keer laten vernieuwen in Den Haag en dat gaat vlotter dan in Thailand, volgens mij was het in 2 weekjes na de eerste afspraak klaar.

  • Adrie zegt op

   Nou zo veel sneller zal het niet gaan.

   Hoor hier net >>> aangevraagd in Pattaya, en 3 dagen later bezorgd bij het appartement waar we toen verbleven.

  • John Chiang Rai zegt op

   Als je in Thailand op een Passport Office gaat,kun je eventueel meteen een Thai adres aangeven waar ze het nieuwe paspoort na toesturen kunnen.
   Het gaat vaak in minder dan een week,en is natuurlijk niet te vergelijken met de aanvraag op een Thai consulaat in het buitenland.
   Mijn vrouw heeft het op deze manier regelmatig gedaan,en heeft nooit langer geduurd dan hoogstens 1 week voor het op haar Thai adres aankwam

   Oude paspoort meenemen, + Thaise iden.card,+ geld voor nieuwe paspoort (ca 1500Baht voor een 10jaar geldige paspoort )en kosten toezending naar Thai adres.
   Pasfoto wordt daar meestal ter plaatse gemaakt.

 5. Johan zegt op

  Toevallig eerder dit jaar op de Thaise Ambassade in Den Haag een paar Thaise paspoorten laten verlengen (na online afspraak 7 weken eerder). Duurt ongeveer 4 weken totdat je het Thaise paspoort thuisgestuurd krijgt.

 6. Frank B. zegt op

  Je moet een afspraak maken via de website van de ambassade. Indien je haast hebt, zou ik ook inderdaad je vrouw laten bellen met de ambassade.
  Het duurt ongeveer 4 weken. Op de ambassade wordt ook een pasfoto gemaakt. De laatste keer dat we voor onze dochter een nieuw paspoort nodig had, kostte het € 32.50 + € 7.50 om het nieuwe paspoort aangetekend naar je huis te laten sturen. Dat is makkelijk als je wat verder van Den Haag woont.

  Ik weet niet of die tarieven ondertussen verhoogd zijn. Succes.

 7. Rudolf zegt op

  Gewoon in den Haag laten doen online afspraak, duurt 3 weken voordat het paspoort klaar is.

 8. fred zegt op

  Mijn vrouw heeft in december een nieuw Thai paspoort aangevraagd in Pattaya. Bureel ligt aan de second road in dat complex net achter Starbucks.
  Ze was er om 7u30 en kreeg een volgnummer. Rond 10 uur keerde ze terug en was ze al aan de beurt. Zelfs de pasfoto wordt daar gemaakt. Ze opteerde voor een 10 jaar geldige paspoort en betaalde 1500 Baht.
  3 dagen later kregen we het paspoort al thuis bezorgd.
  Het gaat naar mijn mening een pak vlotter dan in B of NL. In Thailand is nog een pak meer menselijke interactie.

 9. Hans Bos zegt op

  Tegenwoordig telt Petchaburi in het Robinson winkelcomplex ook een katoor waar je een Thaise pas kunt aanvragen. Vanmorgen gedaan voor dochter Lizzy (11). Na controle van de stapel papieren was het een fluitje van een baht in dit ruime kantoor, voorzien van de modernste digitale apparatuur (daar kan Nederland nog een puntje aan zuigen. Na een half uur stonden we weer buiten. Toegezegd is dat we het nieuwe paspoort binnen een week in huis hebben (1000 baht paspoort en 40 baht portokosten).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website