Lezersvraag: Thais motorrijbewijs verloren, hoe nu te handelen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
26 november 2013

Beste lezers,

Ik heb mijn Thaise motorrijbewijs verloren. Hoe nu te handelen? Welke procedure te volgen: naar politie, naar Immigratie, naar het examenbureau gaan waar het rijbewijs af te halen?

Mijn vorige rijbewijs was 5 jaar tot half 2014 geldig. Toentertijd heb ik visum (non 0) gekregen op basis van huurcontract en daarna op basis van eigendomsbewijs van onroerend goed, voor zover ik weet krijg je op beide geen visum (non 0) meer?

Ben nu zonder visum op 30 dagen hier. Zal ik weer een nieuw visum (non 0) nodig hebben om mijn verloren (motor) rijbewijs te kunnen vervangen? Of zou het misschien ook kunnen met een toeristenvisum double entry als er een visum nodig is?

Hartelijk bedankt alvast.

Roel

2 reacties op “Lezersvraag: Thais motorrijbewijs verloren, hoe nu te handelen?”

  1. Cees zegt op

    Ik weet van de oudste zoon van mijn vrouw hij verloor onlangs zijn rijbewijs deed aangifte bij de Politie en kreeg met het bewijs van aangifte tegen betaling een nieuw rijbewijs bij het bureau afgifte en examens riijbewijzen.

    Succes Cees

  2. Soi zegt op

    Als je in TH bent zijnde toerist, zelfs zonder toeristenvisum, krijg je geen nieuw rijbewijs. Je zegt immers: “Ben nu zonder visum op 30 dagen hier.” Motorrijden? Dat kan met je NL – (of BE – motorrijbewijs ) samen met je Internationaal Rijbewijs en de juiste verzekeringspapieren. Wil je toch weer een nieuw rijbewijs? Kom dan weer langdurig naar TH, zorg voor een terzake visum, (geen toeristenvisum,) haal een bevestiging van je verblijf bij Immigration, je hebt al een eigendomsbewijs onroerend goed, dus een huisadres, en ga naar het Rijbewijzenkantoor, welke valt onder jouw woonplaats. Oh, en vergeet niet het procesverbaal van je aangifte bij de politie van je verloren rijbewijs. Het oude rijbewijs moet je inleveren bij het afhalen van een nieuwe, dat kun je niet, dus pv nodig. Alhoewel, in TH weet je maar nooit! Sukses.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website