Lezersvraag: Heeft Thailand wetgeving tegen stalking?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
19 september 2014

Beste lezers,

Ik word via sms-gestalkt door een meneer die in Nederland woont maar nu hier vakantie viert en mij ‘onvriendelijke’ sms’jes zendt. Vandaag (de 18e) al 9.

We hebben woorden. Maar dat rechtvaardigt geen stalking. Hij weet tel-nummer en woonregio, meer niet.

Ik overweeg aangifte. Maar dan moet er wel wetgeving zijn. Ik kan me niet voorstellen dat die wetgeving er niet is. Iemand met meer info?

Politie is de laatste stap. Ik heb al iemand ingeschakeld om eens met hem te praten.

Dank alvast,

Erik


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Heeft Thailand wetgeving tegen stalking?”

 1. Albert van Doorn zegt op

  Je kan ook voor een eenvoudige oplossing kiezen, je kan elk telefoon nummer in je telefoon blokkeren, dus geen gedoe meer van ongewenste sms en telefoontjes, simpel en doeltreffend.

 2. loe zegt op

  Kun je niet gewoon een nieuwe sim kaart kopen, met een ander nummer?
  Dan ben je toch van het gestalk af? Of zie ik dat verkeerd.?

 3. hendrik zegt op

  Even nagevraagt aan mijn vrouw, werkt bij de politie.
  Nee is het antwoord. Persoonlijke aangelegenheden dien je zelf op te lossen, indien er wordt gedreigt met wapentuig kun je hier melding van maken. Volg verder de raad van de heer Albert van Doorn op.

  Hendrik Thailand.

 4. hendrik zegt op

  Even een rectificatie,

  Na nog een keer nagevraagt te hebben, kun je hier melding van maken en uitleg geven bij de politie.
  Hendrik.

 5. Frank zegt op

  Erg vervelend lijkt me dit voor je. Persoonlijk zou ik iig niet reageren, want daar zit die persoon op te wachten. Gelukkig woont ie in NL, en is in thailand slechts op vakantie. De kans dat je hem /haar tegenkomt zal klein zijn denk ik. (of hij/zij moet ook al weten waar je woont, maar die info hebben we niet gekregen mede of die persoon Nl of Thai is). andere sim is ook een oplossing. Succes.

 6. Lex k. zegt op

  Beste Erik,
  je kan bepaalde specifieke nummers blokkeren voor sms, gewoon via de instellingen dat bepaalde nummer blokkeren en je krijgt nooit meer een sms van hem, tot hij weer een ander nummer gebruikt,helaas.
  Je kan ook de hele sms functie uitschakelen maar dan ontvang je van niemand meer , de enige andere manier is zelf een nieuw nummer nemen en zorgen dat hij daar niet achter komt.
  Of gewoon heel brutaal zijn en die persoon bellen en vragen wat hij nou eigenlijk moet en wat de bedoeling is van dat kinderachtige gedoe en proberen de problemen, die je met hebt, gelijk op te lossen, gewoon de confrontatie aangaan, je geeft zelf aan dat jullie ” woorden hebben” misschien zijn die wel met een goed gesprek op te lossen, dit laatste ( persoon bellen en vragen hoe of wat) zou mijn actie zijn, jullie zijn niet eens bij elkaar in de beurt, als ik goed begrijp, dus tot geweld zal het waarschijnlijk niet komen

 7. Croes Gino zegt op

  Beste Eric,
  Kan heel vervelend zijn,en ik zou er mij ook aan ergeren.
  Indien je internet heb op je gsm,kun je de apps antivirus van AVG free downloaden.
  Dan onder de rubriek privacy kun je afzonderlijk de oproepen of de berichten of allebei van zijn nummer blokkeren.
  Veel succes
  Gino


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website