Thailand vraag: Vaccinatiegegevens via de ‘Mor Prom’ app.

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
15 september 2021

Beste lezers,

Vorige week, ter gelegenheid van een bezoek aan The Mall in Korat werd mijn aandacht getrokken door een aankondiging dat iedereen die gevaccineerd wilde worden tegen Covid-19 dit zonder uitnodiging kon laten doen op de 3de verdieping.

Omdat we nog niet ingeënt waren en niet langer wilden wachten, hebben we daar gebruik van gemaakt. Er was geen keuze. Een eerste prik was met SINOVAC en de tweede zal na 3 weken met AstraZeneca zijn. Verplichte mix (“government policy”).

Alles was perfect georganiseerd en we werden probleemloos geregistreerd en gevaccineerd. Ter plaatse zegde men ons dat we onze vaccinaties konden volgen op “Mor Prom”. Thuis gekomen hebben zowel mijn echtgenote als ikzelf de ‘Mor Prom’ app geïnstalleerd. Voor haar geen enkel probleem en ‘s avonds kon ze alles al zien in de app.

Spijtig genoeg kon ik mij niet aanmelden. Blijkt dat je een Thaise identiteitskaart moet hebben en eerst het 13-cijferige nummer moet ingeven, gevolgd door de geboortedatum en de ‘laser-id’ die op de keerzijde van de identiteitskaart staat.

Ik kan mij voorstellen dat ik niet alleen in dit geval ben. Zijn er lezers die toch toegang gekregen hebben tot de ‘Mor Prom’ app? En hoe zijn jullie daar in geslaagd? Kunnen wij als buitenlanders onze vaccinatiegegevens ergens online terugvinden of zullen wij ons alleen met een papieren bewijs van vaccinatie moeten behelpen?

Graag jullie reactie.

Groet,

JosNT

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Thailand vraag: Vaccinatiegegevens via de ‘Mor Prom’ app.”

 1. goort zegt op

  Ik meen dat er laatst een vraag was wat het nut was van een roze Thai-ID. Voila….die volstaat om je aan te melden bij MorProm. Als je die niet hebt, maar wel een Thai Taxnr dan is dat ook goed, die zijn nl hetzelfde.

  • tooske zegt op

   Goort,
   dit zoukunnen kloppen maar dan moet men bij de vaccinatie wel de gegevens van je thaise ID kaart hebben ingevoerd in de administratie en niet je Nederlands paspoort nummer.
   Anders zal MorProm je id niet herkennen.

  • JosNT zegt op

   Hallo Goort,

   Ik heb noch een roze Thai-ID noch een Thai Taxnr. Staat op de keerzijde van de roze Thai-ID dan ook een ‘Laser-iD’? En met alleen een Thai taxnr. kom je er toch ook niet uit want dan ontbreekt toch ook die ‘Laser-iD’.

   JosNT

   • goort zegt op

    Ja, op de achterkant van de roze Thai-ID staat een Laser ID. Maar eens dat mijn opmerking over het Thaise Taxnr dus niet klopt….

 2. Wim zegt op

  Als je over drie weken je tweede prik gaat halen maak dan een foto van het formulier dat je meekrijgt de prikhal in. Op dit formulier staat een 13 cijferig nr. dat begint met 600000 . . . . . Dit nummer kan je dan in de app als ID nr. invullen
  Vervolgens in het tweede veld telnr. invullen. Let er wel op dat je tel.nr. in het vaccinatie systeem correct is geregistreerd anders kan je geen account aanmaken. In mijn geval is dus mijn tel.nr. niet goed ingevoerd. Ik moet nog uitzoeken hoe ik dit online kan laten wijzigen, of anders een trip van 60 km naar Korat maken.
  Succes!

  • JosNT zegt op

   Hallo Wim,

   Bedankt voor de waardevolle info. Ik hou het in de gaten en zal een foto van dat nummer nemen. Maar ik zal vooreerst mijn uitnodigingsformulier voor de tweede prik moeten laten aanpassen. Ik heb spijtig genoeg slechts achteraf gezien dat er fouten staan in zowel mijn voornaam, geboortedatum als telefoonnummer. Mijn fout, moest het gezien hebben. Gelukkig woon ik slechts 43 km van Korat en moet ik op 29 september terug voor de injectie. Hopelijk komt alles nog in orde.

   JosNT

  • Nicky zegt op

   Klopt. Ik heb het vandaag gedaan bij ons allebei. Supermakkelijk. Zelfs als je geen Thai leest. Heb dus ook dat nummer van je certificaat ingevuld. Bedankt voor je hulp

 3. Eddy zegt op

  Hallo JosNT,

  Ik heb in Bangkok na afloop van de 2de prik een vaccinatiebewijs ontvangen.

  Daar stond mijn naam, paspoortnummer en ook een door de administratie aangemaakte 13-cijferige nummer. Ze hebben niet naar mijn roze ID nummer gevraagd.

  Ik raad je aan om na afloop van de 2de prik naar dit bewijs te vragen.

  • JosNT zegt op

   Bedankt Eddy, zal ik zeker doen.

   JosNT

 4. JJ zegt op

  Is morprom er ook in het Engels?

  • JosNT zegt op

   Hallo JJ,
   Je kan niet wisselen van taal. Maar naast elke vermelding in het Thais staat de Engelse vertaling.

   JosNT


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website