Thailand vraag: Trouwen in Thailand en de verplichte documenten

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
7 september 2021

Beste lezers,

Ik wil gaan trouwen in Thailand met mijn vriendin en ga 14 oktober naar Thailand. Als ik zie hoeveel documenten ik nodig heb, denk ik dat het een beetje kort dag is om alles in een maandje te regelen.

Ik heb nodig:

 • een geldig nederlands identiteitsbewijs
 • en uittreksel uit het geboorteregister
 • een uittreksel van de burgerlijke stand waar in staat dat u niet getrouwd bent
 • een getuige en inkomensformulier aan te vragen bij de Nederlandse ambassade ( mijn vraag is kan dit ook Nederland of moet dit echt bij de Nederlandse ambassade in Thailand? en waar moet ik deze laten legaliseren?)
 • een verklaring huwelijksbevoegdheid
 • een internationaal uittreksel van de gemeente in nederland met vermelding burgerlijke staat
 • een ingevuld aanvraag formulier huwelijks voornemen
 • gewaarmerkt kopie van paspoort

Mijn vraag is, mis ik wat? En zijn er mensen die dit al eerder hebben gedaan in Thailand? Heb ik nog tijd genoeg om alles aan te vragen?

Groet,

Wouter

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

13 reacties op “Thailand vraag: Trouwen in Thailand en de verplichte documenten”

 1. Lung kees zegt op

  Beste,
  Goed plan trouwen in thailand.
  Ik wil niet vervelend zijn maar dit item is al meerdere malen behandel​d op Thailandblog.
  Als je in het zoekvenster links boven aan in vult (B.V.)​ “HUWELIJK THAILAND” dan zul je heel veel informatie vinden die je zullen helpen bij je vraagstelling. Documenten regelen in nederland​is binnen een paar dagen​ klaar en hey is gandig om nu al een afspraak te maken voir de nederlandse ambassade en documenten legaliseren​ bij de thaise “buitenlanse zaken” kun je zo heen faan waarna ze de gelegaliseerde​ documenten met een paar dagen naar je opsturen.
  Jammer dat je pas zo kort voor je huwelijk​ weet dat je gaat trouwen, maar 4 weken in nederland voor je documenten​ moet geen probleem zijn.
  Een fijn huwelijksfeest toegewenst en vele jaren​ met elkaar in gezondheid en geluk.
  Groet​ Lung Kees.
  Rai khing

  • Jan+van+Ingen zegt op

   Hoi Lung Kees,

   Ik heb de zoek term ingevuld die U aangaf maar daarop krijg ik meerdere mogelijkheden terug maar nog steeds niet welke documenten er nodig zijn.
   Er staat in ieder geval geen lijst van wat er allemaal nodig is?

   Als je weet wat er nodig is zou je dan een lijst kunnen maken want ik wil zodra ik zonder restricties naar Thailand kan naar mijn vriendin toe met de juiste papieren.

   Gr,

   Jan van Ingen

   • Ger-Korat zegt op

    In de volgende link staat alles wat je nodig hebt, officieel. Op sommige pagina’s staan weer mogelijkheden om door te klikken voor meer informatie. Via google: huwelijk buitenland…..

    https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/thailand/wonen-en-werken/trouwen-in-het-buitenland

 2. Sake zegt op

  Dat is een hele waslijst Wouter.
  Ik had destijds m’n paspoort, met verblijfstempels uiteraard, en de huwelijksbevoegdheidsverklaring van de ambassade nodig. Dat was alles.
  Misschien is dit ook al per gemeente verschillend, zoals zoveel hier.

  Succes.

 3. thailand John zegt op

  Beste Wouter.

  Als je je Emailadress bekend maakt dan kan ik met je contact op nemen en haarfijn uitleggen welke formulieren je nodig heb. En hoe het afhandelingsproces gaat. Ik ben zeer recent getrouwd in Thailand. Maar binnen 1 maandje is wel heel erg kort.

  Met vriendelijke groet

  Thailand John

  • Kees zegt op

   Beste Thailand John,

   Ik heb precies dezelfde vragen als Wouter en wil ook zeer binnenkort daar officieel trouwen en het huwelijk dus laten registreren daar, en later in Nederland.

   Met vriendelijke groet,
   Kees

   • Kees zegt op

    Ter aanvulling mijn email adres Thailand John, graag de info die je beschikbaar hebt
    kees_vankeulen@hotmail.com

 4. John Chiang Rai zegt op

  Het plan om te trouwen is opzich mooi,alleen het tijdperk dat alle papieren voor 14Okt. nog aangevraagd, vertaald en legaliseerd dienen te worden,lijkt mij persoonlijk erg kort gekozen.
  Heb je ook al aan de aanvraag van een COE gedacht,en rekenschap gehouden met je quarantaine tijd?
  Ik zou het persoonlijk tijdelijk iets verschuiven,en eerst in rust voor alle documenten en vereiste formaliteiten zorgen.

 5. Bo Meekers zegt op

  Beste Wouter ,,,,

  Attest van goed gedrag en zeden niet vergeten hé !!!!

  Grtj. Bo

 6. Jay zegt op

  Wouter,

  Mijn kleinzoon is op 6 augustus in Bangkok getrouwd en de totale procedure heeft 3,5 week geduurd.ondanks de corona-restricties.. Hij en zijn vriendin (nu zijn vrouw) zijn dus 3,5 week in een hotel, 800 baht/nacht, lin Bangkok geweest. Hij heeft een buro ingeschakeld om alles te regelen, vertalen, legalisatie door de Thai Foreign affairs en het regelen van het huwelijk. De legalisering en de huwelijksverkalring bij de NL ambassade heeft hij zelf geregeld. Dat was binnen een paar uur geregeld. Zij waarmerken ook copy van je paspoort.

  Totale kosten incl. hotel en autoreis van Khon Kaen naar Bangkok 47000 baht .

  Uit NL heb je alleen in het engels geboorte akte en de gegevens burgelijke stand nodig. Je noemt 2x gegevens burgelijke stand in je vraag.De rest regelt de NL ambassade. Je moet wel 2 NL namen met adres en telefoonnummer hebben als getuige bij de NL ambassade.

  Je vriendin moet haar geboortebewijs , ID-kaart, huisregistratie en ongehuwd bewijs hebben en laten vertalen en legaliseren bij de Thaise Foreign affairs voordat je naar de Nl ambassade kunt gaan.om huwelijksbevoegdheid te krijgen.

  De legalisatie bij Thai Foreign affairs ging toen, en ik denk nog, per post. Daarom was het wel goed dat het buro dat deed. Ook de huwelijk registratie hebben ze geregeld en dat duurde 1 dag. Kost wel wat maar het bespaart je een hoop moeiten.

  Je hebt dus tijd genoeg. Je geboorteakte en gegevens burgelijke stand duurt 1 week in NL.Die gebruik je alleen bij de NL-ambassaade.

  Vertaalburo: Express Translation Service niet zo ver van de NL ambassade.

  groet opa Jaap. jacobfelthuis@hotmail.com. Mail maar als jre nog vragen hebt.

 7. Guus zegt op

  Hallo Jaap.
  Je mail geeft een goede en duidelijke weergave van alles wat er nodig is om in Thailand met een Thaise te trouwen. Als getuigen bij de Nederlandse Ambassade dienen 2 nog in Nederland wonende getuigen opgegeven te worden. Het totale kostenplaatje is door het verblijf van 3,5 week in een hotel in Bangkok nog vrij hoog uitgevallen. Persoonlijk heb ik in Chiang Mai, waar ik woon, alle benodigde papieren verzameld en ben toen naar een vertaalbureau gegaan, dat daarna in feite alles voor me afgehandeld heeft , tot en met het leveren van 2 getuigen voor het “voltrekken” van het huwelijk op het “gemeentehuis” van Mae Rim. Voor het aanleveren en afstempelen van de formulieren op de Nederlandse Ambassade ben ik de dag van te voren per vliegtuig naar Bangkok gegaan; een hotelovernachting en de volgende morgen (op afspraak) naar de Ambassade en binnen pakweg 2 uur waren de papieren in orde. Dezelfde dag weer teruggevlogen naar Chiang Mai. Daarna weer naar het vertaalbureau in Chiang Mai gegaan om door hen te formulieren te laten legaliseren op het provinciehuis in Mae Rim. Totale kostenplaatje : 26.000 Baht. Ervan uitgaande dat Wouter na 14 oktober toch zeker nog een aantal weken in Thailand verblijft (als hij er zich al niet definitief vestigt) moet het allemaal te regelen zijn.
  Groeten
  Guus

  • Jay zegt op

   Dag Guus,

   Hotel kosten Bangkok was al 20.000 baht. Wat me opvalt dat je niet spreekt over legalisatie bij de Thai Foreign affairs in Bangkok. Dat nam nogal wat tijd in beslag ook door de corona restricties. Het vertaalburo vroeg ook 11000 baht voor regelen huwelijk, normaal was dat 8000 maar door corona dus nu hoger. Je wordt dus genept maar als je wil en je weet dat ze het zeker goed kan regelen heb je geen keuze.

   Hoe ben jij aan de gelegaliseerde papieren van je vriendin gekomen voordat je naar de NL ambassade ging?

   groet Jaap

   • Guus zegt op

    Hallo Jaap.

    Om papieren te laten legaliseren hoef je niet perse naar Thai Foreign Affairs in Bangkok te gaan. Het provinciehuis in Mae Rim heeft een afdeling waar dit mogelijk is, zoals nog op een paar andere plaatsen in Thailand. Het vertaalbureau heeft dit verder voor mij geregeld.

    Groeten
    Guus


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website