Thailand vraag: Terug naar Belgie met Thai Airways en een PCR-test?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
21 oktober 2021

Beste lezers,

Oorspronkelijk zou ik op 7 april 2020 terugkeren naar België maar wegens de coronacrisis werd de terugvlucht steeds maar uitgesteld door Thai Airways. Uiteindelijk zal ik nu op 3 november aanstaande vertrekken richting Zaventem.

Ik ben hier in Buriram 2x gevaccineerd met AstraZeneca en mijn vaccinaties werden zowel in Thailand als in België geregistreerd en ik heb beide certificaten. Volgens de contactservice van Thai Airways moet ik blijkbaar geen PCR-test doen omdat ik reeds gevaccineerd ben maar om zeker te zijn stel ik de vraag hier nog eens op dit forum.

Waarschijnlijk zijn er leden die recent een terugvlucht gemaakt hebben.

Groet,

Jean

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

4 reacties op “Thailand vraag: Terug naar Belgie met Thai Airways en een PCR-test?”

 1. luc zegt op

  Hier staat alles uitgelegd.
  https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

 2. Erik Vantilborgh zegt op

  Voor Belgie zelf is het niet nodig, maar voor sommige vliegmaatschappijen wel. Wel verplichte (gratis) test op dag 1 en dag 8 in Belgie

 3. fred zegt op

  Voor Belgen en of mensen die er hun vaste woonplaats hebben is geen test vereist. Hou er echter wel rekening mee dat sommige vliegmaatschappijen die wel eisen. Dus altijd eerst checken bij de vereisten van de maatschappij. Ik dacht dat het bij Etihad een vereiste is. Qatar niet noch KML want daar vloog ik zelf al mee retour.
  Hou er ook rekening mee dat het soms moet wanneer je een overstap maakt. Dacht als je via Duitsland gaat het ook altijd is vereist.
  Maar iedere maatschappij heeft nu een rubriek travel requirements. Daar kan je je vlucht intenties invullen en krijg je de uitleg wat er is vereist.

  https://www.qatarairways.com/en/travel-alerts/requirements.html

 4. rene zegt op

  Ik ben op 7 oktober met KLM naar België gekomen en ik had geen PCR test nodig alhoewel ik die bij had ,dus zonde van het geld.
  Je moet wel gevaccineerd zijn en het PLF formulier van de Belgische ambassade invullen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website