Beste lezers,

Vooralsnog blijven mijn Thaise vriendin “duurzaam gescheiden levend” (al ruim 3 jaar, met 3 x per jaar langere bezoeken aan elkaar). Wie is (recentelijk) een geregistreerd partnerschap of huwelijk in Nederland aangegaan op deze basis, en wil de voor- en nadelen met mij delen. En eventuele tips, adviezen en ervaringen?

Bij voorbaat mijn dank.

Evert

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

3 reacties op “Thailand vraag: Relatie op afstand en geregistreerd partnerschap of huwelijk?”

 1. Ger-Korat zegt op

  Ik kan je aanbevelen om vooral niet te trouwen. Ten eerste heeft dat alleen een emotionele waarde en geen enkel nut of inhoudelijk voordeel en ten tweede kost het alleen maar geld, bijvoorbeeld je krijgt minder AOW, kan tot 400 Euro per maand oplopen voor jou. Alles kun je buiten een huwelijk of geregistreerd partnerschap regelen dus niet nodig om te trouwen. Trouw voor de show of de buddha zoals ze in Thailand zeggen en formaliseer niets dan krijg je ook nooit spijt. Spijt bijvoorbeeld als je uit elkaar gaat en dan (moreel) verplicht wordt bij te dragen aan haar onderhoud om maar eens wat te noemen of verlies van een gedeelte van je bedrijfspensioen en/of van je vermogen (huis, bezittingen, gelden) als je van tevoren geen huwelijkse voorwaarden afspreekt. Tenslotte de meeste relaties met een buitenlandse partner eindigen voortijdig en daarom beter vooruit kijken dan dat je je kop in het zand steekt en droomt dat het jou niet overkomt, vele van deze relaties beginnen goed maar de grote meerderheid lopen na een tijd ten einde.

 2. Soi zegt op

  Als jullie tweeën van plan zijn “duurzaam gescheiden” te blijven- jij in NL, zij in TH- heeft een geregistreerd partnerschap al geen zin. TH kent dergelijke constructies niet. In NL wordt een geregistreerd partnerschap vastgelegd bij een ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar jullie wonen. Om die reden alleen al niet aan de orde. Had je zelf ook uit kunnen dokteren. Een geregistreerd partnerschap heeft in NL niettemin een juridisch bindend karakter, waarbij eveneens zaken als gemeenschap van goederen of partnerschapsvoorwaarden spelen.
  De aankondiging: “Ik heb sinds 3 jaar een vriendin in Thailand, ik zie haar 3 x per jaar en ik wil met haar trouwen”’ zal voor opgetrokken wenkbrauwen zorgen daar aan de balie van jouw gemeentehuis. Kortom: voor een burgerlijk huwelijk in Nederland kom je al niet door de procedure van aangifte heen.
  Blijft over een burgerlijk huwelijk in Thailand. Loop samen met de benodigde documenten en een 2-tal getuigen de plaatselijke Amphur binnen en 15 minuten nadien loop je wettelijk gehuwd naar buiten. Daarna meld je jouw Thai wettelijk huwelijk in Nederland (verplicht).
  Maar waartoe dient jouw vraag? Want voordelen? Je zult zelf weten waarom je deze vraag stelt. Nadelen? Je hebt wettelijke verplichtingen jegens iemand die je enkele keren per jaar ziet. Kan ook zonder huwelijk.

 3. willem zegt op

  heeft geen enkel nut,kost alleen geld.en in nederland wordt je gekort op je uitkering,zoals pensioen..doe het niet


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website