Thailand vraag: Phuket Sandbox of wachten op een Hua Hin Sandbox?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , , ,
8 september 2021

Beste lezers,

Ik zit een beetje te twijfelen wat ik het beste kan doen en ik wil graag jullie advies. Normaliter zou ik 4 oktober terug gaan naar Thailand middels de Phuket Sandbox constructie. 14 dagen dagen daar en dan door naar Hua Hin, waar ik dan 2 maanden zou verblijven. De hele riedel heb ik al eens eerder gedaan begin dit jaar (CoE procedure etc) dus ik weet hoe dat in zijn werk gaat. Zeer eenvoudig overigens. Ik had alles in 3 dagen geregeld en akkoord.

Maar nu lees ik dat vanaf oktober wellicht ook versoepelingen komen en dat er ook sandbox constructies komen voor o.a. Hua Hin. Mijn vriendin heeft een retourticket voor Thailand op 4 oktober. Is het slim te wachten op meer details en wellicht te ontkomen aan de 14 dagen omdat ze dat gaan inkorten? Ook is het zo dat mijn vriendin een retourticket heeft op Bangkok. Naar mijn idee kan ze dan, mits deelnemend aan de sandbox Phuket, niet doorvliegen van Bangkok naar Phuket. Enkel een directe vlucht is toegestaan, toch?

Of is het toch beter om de procedure CoE nu gewoon te starten en dan op Phuket te vliegen? Het meest ideale zou zijn als we naar Hua Hin kunnen, daar in de Sandbox en dan zijn we al waar we wezen moeten.

Iemand iets meer info hierover? Of advies? En kom alsjeblieft niet aan met ‘blijf thuis’ of ‘wacht nog een jaartje’ want dat doen we dus niet. We vertrekken in oktober.

Alvast dank!

Groet,

Sander

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

7 reacties op “Thailand vraag: Phuket Sandbox of wachten op een Hua Hin Sandbox?”

 1. Alex zegt op

  Volgens de laatste berichten is de Hua Hin Sandbox zeer onzeker, en zal niet op 1 oktober ingaan!
  Dan blijft dus alleen Phuket voorlopig over…

 2. Alex zegt op

  En idd, u kunt niet via Bangkok vliegen, want u mag niet doorvliegen naar Phuket!
  Alleen rechtstreeks op Phuket vliegen is mogelijk.

 3. Christiaan zegt op

  Het ziet er in Hua Hin niet naar uit, dat er op korte termijn de Sandbox kan worden gestart. Men is er nog lan niet klaar voor.
  Voor eilanden zoals Phuket en Koh Samui is het gemakkelijker te regelen.

 4. Cor zegt op

  Niemand heeft een glazen bol. Of toch niet een van dat magische type waarmee je in de toekomst kan kijken.
  Wat zijn voor jou de relevante overwegingen?
  Volgens mij heel simpel
  1. Phuket Sandbox is reëel operationeel
  2. Hua Hin heropeningsplan is vandaag nog altijd niet goedgekeurd, laat staan operationeel
  3. Je vertrekdatum ligt maar 26 dagen in de toekomst dus nog langer wachten wordt wellicht problematisch, vermits je zelf zegt dat je hoedanook op 4 oktober terugreist.
  Cor

 5. Eddy zegt op

  Sander, aangezien je al in oktober wilt vertrekken is Phuket de enige optie zonder 14 dagen quarantaine.

  Klopt, je mag niet in Bangkok overstappen en naar Phuket vliegen. Buiten Thailand overstappen mag weer wel.

  Over inkorten gesproken, vergeet het maar. Het is een soort kip/ei situatie. Weinig toeristen hebben trek om te komen zolang die 14 dagen hotel of quarantaine eis blijft staan, de Covid/vaccinatiegraad situatie in Thailand niet drastisch verbetert [dat landen een negatief reisadvies afgeven] en horeca/uitgaansleven niet open gaat.

  Aan de andere kant, zolang de vaccinatiegraad nog laag blijft, verzint de overheid in overleg met de zakenwereld die invloed hebben op de politici [denk aan verzekeringsmij en grote hotelketens] allerlei dure obstakels zoals een Thaise covidverzekering, een 14 daags verblijf in een SHA+ of ASQ hotel om op deze manier toch nog wat te verdienen aan de toerist.
  Want de rest van de horeca ligt toch op haar gat, zodat de toerist zijn/haar geld niet buiten de deur van de ASQ/hotel kan uitgeven. Verkorten van verblijfsduur betekent gewoon minder inkomsten.

 6. willem zegt op

  Het provincie bestuur van Samui heeft vandaag ingestemd met het laten vallen van de quarantaine eis en wil net als Phuket volledig quarantainevrij zijn. Maar dit moet nog wel door de centrale overheid (CCSA) goedgekeurd worden. Zal wel lukken omdat ze toch al deel uitmaken van de actieve sandbox. Omdat jij al zeer binnenkort je COE moet gaan aanvragen lijkt me langer wachten een risiko. Voordeel van Samui sandbox was wel dat je via Bangkok kunt vliegen.

 7. Sjefke zegt op

  Volgens journalisten die regelmatig contact hebben met overheidsinstellingen, zou Thailand bezig zijn met een, ” leven met corona” scenario. Want ze beginnen in te zien dat ze dit, financieel, niet erg lang meer gaan volhouden. Verwachting is medio Januari/ februari 22 weer een enigszins normaal tourisme…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website