Thailand vraag: Noodsituatie meldsysteem voor ouderen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
12 februari 2023

Beste lezers,

Weet er iemand of er in Thailand een soort meldsysteem is voor ouderen? Dus in het geval van nood, een noodknop ter beschikking hebben. Niet alleen voor mijn schoonouders maar misschien ook voor mezelf en anderen in de toekomst.

Groet,

Tonnie

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

3 reacties op “Thailand vraag: Noodsituatie meldsysteem voor ouderen”

 1. Grumpy zegt op

  Beste Tonnie, impliciet refereer je aan een personenalarmering zoals we die in Nederland kennen. Die alarmen komen meestal altijd bij thuiszorgorganisaties terecht. Thailand echter kent geen thuiszorgketen.
  Maar misschien zijn er initiatieven bv via een (huisartsen)kliniek en/of lokale ziekenhuis. Je zou aldaar eens na kunnen vragen. Voorwaarde is wel dat in een noodsituatie desondanks iemand in staat moet zijn een smartphone te bedienen. Op elke nieuwere model smartphone is een “alarmtoets” in te stellen.
  Thailand kent wel bij grotere hotels zogenaamde “serviced appartements”. Enkele van die hotels hebben in dergelijke appartementen vervolgens een intern noodknopsysteem (badkamer, slaapkamer) met een noodmelding naar de balie. Maar de vraag: in hoeverre wordt direct en adekwaat op een melding gereageerd, is uiteraard nadere studie ter plaatse waard.

 2. Erik zegt op

  Tonnie, ik heb zo’n systeem maar .. woon in NL. Heb 30 jaar Thailand ervaring en kan misschien iets aandragen. Het systeem heeft mij (ik woon alleen) al twee keer gered.

  Het begint met eigen discipline. Dat touwtje om mijn nek met die knop er aan functioneert niet als ik die bij het slapen gaan op het bureau laat liggen. Dat ding hangt de hele dag om mijn nek en als ik ga slapen dan hangt ie 10 cm naast het bed. Nog voor het opstaan hangt ie op mijn borst. Kan ik er bij bij een zwaar infarct? Gelukkig niet aan de hand gehad.

  Die knop maakt verbinding met .. ja, met wat? Bij mij thuis met een kastje dat in de router steekt. Voor Thailand geldt dan: is er altijd stroom? Nou, lang niet altijd hoor in dat land. Is er solide internetverbinding? Vul maar in.

  Wie zit er aan de andere kant? Zoek eens of Thailand personenalarm kent zoals alarmcentrales die het westen heeft. Permanent bemande posten die de 112 of de zorg of een familielid bellen. Kent Thailand dat; grote steden, kleine steden, platteland? En weten ze het adres dan te vinden? Kunnen ze binnen? Ik heb een sleutelkluis met codeslot.

  Ik denk dat als je zoiets wilt hebben dat je alles zelf zult moeten organiseren. De techniek is beschikbaar in Thailand; nu de betrouwbare verbinding en de mensen nog. En dat kan een flinke klus worden.

  • Chander zegt op

   Belangrijke telefoonnummers in Thailand:

   Algemeen alarmnummer (vergelijkbaar met 112 uit Nederland) nummer 191
   Een ander nummer bij rampen 199

   Ambulance nummer 1669

   Verkeerspolitie nummer 1196

   Toeristen politie nummer 1155


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website