Beste lezers,

Mijn Thaise vriendin heeft hier (Nederland), tweemaal een vaccinatie gekregen tijdens haar vakantie. Ik heb een geel boekje geregeld wat keurig ingevuld en afgestempeld is. Natuurlijk ook een papier waar op staat dat ze er twee heeft gehad.

De Nederlandse QR code kan ze niet invullen omdat ze natuurlijk geen Digid heeft. Kan ze wel met haar Nederlands bewijs van inenting in Thailand een Digital Health Pass invullen?

Alvast dank voor de reactie.

Groet,

Peter

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

13 reacties op “Thailand vraag: Nederlandse bewijs van vaccinatie ook goed voor Thais Digital Health Pass?”

 1. Dennis zegt op

  Volgens mij niet, want aan haar Thaise 13-cijferige ID zit geen vaccinatie gekoppeld.

  Wat volgens mij de/ een mogelijkheid is, is om met haar in Nederland verkregen vaccinatiebewijzen (en gele boekje) naar de lokale (haar Amphur) Health Office te gaan, zodat die in hun systemen de vaccinatie kunnen toevoegen. Dan zou het moeten lukken.

  Als het anders is, hoor ik het ook graag. Mijn vrouw (nu in Nederland) is hier gevaccineerd en wil ook graag in Thailand dat geregistreerd krijgen. Het (internet)onderzoek wat ik heb gedaan, leidde mij tot bovenstaand antwoord.

 2. S.a.a. zegt op

  Wat Dennis zegt klopt. Ik heb zelfs de moeite gedaan om mijn vrouw een BSN nummer te verschaffen. In Heerlen kan je nog dagelijks terecht en het kost slechts 15 min en je hebt een BSN nummer via RNI loket. Maar nu blijkt dus dat dit nummer nog steeds niet afdoende is om een Digi D aan te vragen. Zonder Nederlandse verblijfsvergunning krijg je gewoon geen digid. Onmogelijk. Met alle vervelende gevolgen van dien.

  • Erik zegt op

   S.a.a., je krijgt alleen een DigiD als je NL-er bent.

   Buitenlanders kunnen wel, maar vraag me niet hoe dat te regelen, in plaats van met DigiD inloggen met een ander in Europa erkend inlogmiddel.

   • henk zegt op

    Het klopt niet dat je die DigiD alleen verkrijgt als je NL-er bent.
    Mijn vriendin is geen Nederlandse en heeft een DigiD.

    • Erik zegt op

     Henk, klopt, was iets te snel van mij. Maar iemand die alleen Thai(se) is krijgt geen Digid. Zie deze link.

     https://www.digid.nl/buitenland/

     • Erik zegt op

      Henk, of je moet binnenkort AOW gaan krijgen, dan kan het wel. Zie:

      https://www.nederlandwereldwijd.nl/wonen-werken/digid-buitenland/digid/ik-heb-niet-de-nationaliteit-van-een-land-uit-de-europees-economische-ruimte.-kan-ik-wel-digid-aanvragen

 3. Fred zegt op

  Zover ik weet kan je ook je (internationale (in engels)) QR code op papier krijgen via een aanvraag. Ff googlelen

  • Willy zegt op

   Dat klopt, en die heb ik ook makkelijk zelf kunnen uitprinten maar is volgens mij nog steeds gekoppeld aan je DigiD.

 4. Willem van den Broek zegt op

  Vorige maand heb ik een vaccinatie gekregen en dit was gestempled in mijn vaccinatie bookje, Het was geacepteerd by de Thai embassy en geen vragen gesteld.Ik had geen difitale pass nodig voor my COE nor at the border control.

 5. TheoB zegt op

  Peter,

  Mijn vriendin is in Nederland op vakantie, haar vaccinatie door de GGD is na lang navragen geregistreerd in haar CoronaCheckApp.

  Wat jullie als eerste moeten doen is voor haar een afspraak maken bij ’n Registratie Niet-ingezetenen-loket (RNI-loket). Het kan lang, soms wel 9 weken, duren voor je er terecht kunt, maar jullie kunnen bij ’n willekeurig loket een afspraak maken. Dus maak een afspraak bij een loket waar je het snelst terecht kunt.
  Dan krijgt zij een levenslang geldig Burgerservicenummer (BSN). Vul ook de ‘Toestemmingsverklaring registreren aanvullende contactgegevens in de Registratie Niet-ingezetenen’ in.
  Vervolgens bel je naar 030-8002899 en legt uit dat jouw vriendin hier op vakantie is, hier gevaccineerd is, ingeschreven is bij het RNI, geen DigiD kan aanvragen en graag die vaccinatie op papier wil hebben, omdat zij in NL ook graag binnengelaten wil worden in cafe’s, restaurants, theaters, enz.
  De telefonist(e) zoekt haar gegevens in de databank en controleert die gegevens. Als dat klopt stuurt de telefonist(e) dan het vaccinatiebewijs naar het e-mailadres dat jullie opgeven en kunnen jullie het bewijs openen door de toegangscode te vragen dat wordt gestuurd via SMS naar een telefoonnummer dat jullie aan de telefonist(e) hebben opgegeven.
  Dat bewijs kunnen jullie vervolgens in haar CoronaCheckApp laden.

  Vergeet de 0800-nummers. De helft van de telefonisten weet niet eens dat je een DigiD moet hebben om via hun een QR-code aan te maken. Ze kunnen (en willen) je niet verder helpen.
  De telefonisten van 030-8002899 waren naar mij toe zeer begrijpend en behulpzaam. Na 10 minuten was de e-mail met het bewijs bij mij binnen. En weer 10 minuten later stond de QR-code in de CoronaCheckApp van mijn vriendin.
  Een lezer van dit forum heeft mij verteld dat het zelfs gelukt is bij zijn Thaise vriend die alweer in Thailand was.

  Vragen? [email protected]

  • Peter V. zegt op

   Dat ga ik morgen proberen, bedankt!
   Ik ben de afgelopen dagen zo vaak van het kastje naar de muur gestuurd dat ik een IKEA magazijn kan vullen…

 6. Henk zegt op

  Erik zegt op 29 september 2021 om 11:54
  S.a.a., je krijgt alleen een DigiD als je NL-er bent.
  Mijn vrouw heeft 10 jaar in Nederland gewoond met har THAISE paspoort en een MVV .ze heeft wel degelijk een DIGD ,dus geen Nederlander maar toch een DIGD .

 7. Manfred zegt op

  Naast bovenstaande oplossingen is dit ook nog een manier:
  Wanneer je vriendin weer terug gaat naar Thailand na haar vakantie hier in NL, zal ze een COE aan moeten vragen bij de Thaise Ambassade in Den Haag om bij aankomst in Thailand in AQ/ASQ te gaan.
  Bij het invullen van de COE heb je de mogelijkheid om al je Covid-vaccinatiebewijzen toe te voegen.
  Als het correct is, heeft ze bij de GGD een printout meegekregen beide keren van de vaccinatie. Daarnaast heb je ook keurig een geel boekje laten stempelen. Maak van al deze documenten een foto en voeg die dan toe in de COE-aanvraag.
  Zodra de COE akkoord is, kan je een PDF downloaden en daarop staat dan dat zij 2x is ingeënt. De gehele brief is in Thai en er staat ook een officieel stempel van goedkeuring op.
  Deze kan je vriendin dan bij haar plaatselijke Amphur laten zien om het in het Thaise systeem te laten vermelden.
  Succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website