Beste lezers,

Mijn Thaise partner geeft aan dat als je dure sierraden of merkkleding draagt/meeneemt vanuit Nederland naar Thailand, je problemen kan krijgen met de douane in Thailand. Zij zegt, dat bonnetjes of betaalbewijzen meenemen geen zin heeft.

Wie kan daar meer over vertellen?

Groet,

Frank

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

8 reacties op “Thailand vraag: Krijg ik problemen met de douane met dure spullen uit Nederland?”

 1. William-Korat zegt op

  Zou het niet te gek maken Frank.

  Zie link https://bit.ly/3kWH9cu

  Als ik het allemaal goed begrijp,mag je voor 20000 Baht aan spullen meenemen.
  Men kijkt dus al vaak de andere kant uit.

  Wederom zie link https://bit.ly/3JrSkEb

  • Erik zegt op

   Goeie links, William-Korat. Ieder land heeft zo zijn regels en Thailand heeft deze. Denk er van wat je wilt maar tegenwoordig is Google zo nabij dat je je van tevoren kunt informeren. Een grens is een grens, getal is getal, en heus, men kijkt heel vaak al de andere kant op. Ik vind het gebruik van het woord ‘schandalig’ hier stevig overdone.

   Belasting is vervelend, is duur, komt onverwacht, is pijn in je portemonnee, maar wel terecht vanuit het te bezoeken land en als je er geen rekening mee houdt dan moet je maar op de blaren zitten hoor. Nederland kent ook dit soort heffingen dus er is niks nieuws onder de zon.

  • TheoB zegt op

   ฿20k is natuurlijk een belachelijk laag maximum voor belastingvrije invoer van persoonlijke spullen.
   Het aankoopbedrag van mijn smartphone en laptop was elk al meer dan ฿20k (nu €556).

 2. Kees 2 zegt op

  Waarom vraag je het niet aan dhr/mw Google?

  https://www.tourismthailand.org/Articles/plan-your-trip-customs-and-immigration
  Declarations and Allowances
  Duty Free

  Thailand customs allows visitors to enter Thailand with personal effects, the value of which does not exceed 80,000 Baht, without paying import fees as long as: 1) the items are specifically for personal or professional use; 2) the amount of goods are reasonable; and 3) the items are not subject to restriction or prohibition.

 3. Hugo zegt op

  Ge moogt dat meenemen, zeker als het al gedragen is. Ge steekt dat gewoon in uw valies.

 4. Ruud zegt op

  Wat je aanhebt daar kunnen ze nooit iets van zeggen, natuurlijk dat je nog 3 Rolexen en 4 Louis Vuitton tassen in je bagage hebt zitten dan wordt het iets anders natuurlijk

 5. Geert zegt op

  Beste Frank,

  Uw partner heeft gelijk. Mijn vrouw heeft een 4-tal jaren terug een Louis Vuitton tas gekocht in Parijs. Kostprijs was rond de 1500 euro. Ze had die als handbagage mee op het vliegtuig en heeft een flinke som mogen betalen bij aankomst op Suvarnabhumi.

  Ze had een flinke discussie met de douane want haar tas was voor persoonlijk gebruik en ze had het aankoopbewijs netjes bijgehouden. Ze had weinig keuze, betalen of inleveren … schandalig gewoon. Je kunt er niets tegen doen! Ik zou toch voorzichtig zijn hoor.

 6. Rudolf zegt op

  Beste Frank,

  Er zijn diverse verhalen van Thaise vrouwen uit Nederland die op het vliegveld flink moesten bijbetalen. Mijn vrouw heeft ook zo’n duur merktasje zoals geert schrijft en andere sieraden, ze heeft alles in haar handbagage gedaan, en met een oude handtas ging ze zonder problemen langs de customs. Hou low profile, want voor je het weet, wordt je uitgekleed.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website