Beste lezers,

Ik wil graag weten of iemand al iets heeft vernomen of gelezen over de quarantaineplicht per 1 november? Er werd overal vermeld dat deze zou komen te vervallen maar ik heb mijn twijfels.

Dit ook omdat per 1 oktober deze is ingekort naar 7 dagen voor gevaccineerden. Waarom deze regel invoeren als die toch per 1 november zou komen te vervallen?

Afgelopen dinsdag stelde ik deze vraag tijdens mijn visumaanvraag. Ik kreeg als antwoord dat men niets wist bij de ambassade in Den Haag en bestempelde het als een gerucht.

Op zich vind ik 7 dagen quarantaine geen probleem maar helemaal geen heeft uiteraard mijn voorkeur.

Groet,

Reiziger

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

6 reacties op “Thailand vraag: Is er al iets duidelijk over de quarantaineplicht per 1 november?”

 1. Hans zegt op

  Alles zijn geruchten tot het is verschenen in de Royal Gazet.

  Gewoon afwachten want alles wat er voor die tijd wordt gezegd en geschreven is speculatie.

 2. Osen1977 zegt op

  Dit is Thailand, dus gewoon geduldig wachten tot 1 november. Waarschijnlijk pas op deze dag of een dag ervoor pas duidelijkheid. Persoonlijk denk ik dat het nog wel een paar maanden uitgesteld zal worden, maar je weet maar nooit met Thailand. Het lijkt erop dat ze die 70 procent vaccinatiegraad niet gaan halen en dit was wel 1 van de voorwaarden om mogelijk op 1 november open te kunnen.

 3. Yvon zegt op

  Onderstaande link wordt regelmatig ge-updated

  https://www.tatnews.org/category/thailand-tourism-updates/

 4. haki zegt op

  Het moet toch bekend zijn dat er over de quarantaine plicht niets zeker is alvorens we de bevestiging over een aanpassing hiervan van de Thaise regering hebben gekregen. En die bevestiging is er nog niet.

  Je zegt zelf al dat je geen bezwaar hebt om eventueel 7 dagen ASQ te accepteren; Waarom boek je niet gewoon een ASQ hotel en betaal onder de voorwaarde van “full refund” als de Thaise regering de quarantaine per 1 november zou opheffen? En laat het hotel dit ook per email aan jou bevestigen. Zo heb ik het gedaan en keurig van het hotel ook de gevraagde email ontvangen.

  Haki

 5. Fred zegt op

  Bij het gerucht van 1 oktober, heb ik ook gewacht totdat het op de website stond van de thaise ambassade, alvorens ik refund heb gevraagd bij het covid hotel

 6. Eddy zegt op

  Hier de meest recente artikel – van 6 oktober – van Reuters zonder bronvermelding:

  https://www.reuters.com/article/thailand-economy-tourism-idINL4N2R21UP

  “The government last week reduced the quarantine period, however, and will from next month waive that for more vaccinated visitors, expanding a pilot scheme in place on Phuket and Samui islands.”

  M.a.w. per 1 november wordt de sandbox pilot van Phuket en Samui uitgebreid naar andere steden w.o. Bangkok en Chiang mai. Dus voor Bangkok betekent dit – 7 dagen ASQ isolatie wordt 7 dagen verplicht SHA+ hotelverblijf.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website