Beste lezers,

Deze Thailandblog vind ik echt super en ik heb er al echt heel veel informatie op gevonden. Ik ben al een tijdje bezig om Thais schrift te leren. Nu ben ik eindelijk zo ver dat ik op YouTube lessen volg om te leren lezen. Het schoolboekje wat ze hiervoor gebruiken is หนังสือเรียนภาษาไทยป.๑ / Thai Textbook Grade 1 Vol. 1.

Het lijkt mij heel leuk om het echte schoolboekje te hebben maar kan het helaas echt nergens vinden. Misschien is er iemand hier die weet hoe ik er aan zou kunnen komen. ISBN: 974-01-2466-6.

Ik ben heel benieuwd!

Met vriendelijke groet,

Jean

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

5 reacties op “Thailand vraag: ik zoek een Thais schoolboekje om de taal te leren”

 1. Johnny BG zegt op

  In Thailand is het boekje eenvoudig op Shopee of Lazada te bestellen maar mocht je in de Lage Landen verblijven dan kan je in de link het pdf bestand vinden.

  Succes met het leren.

  https://urlis.net/fzvbki01

 2. datzoekenweop zegt op

  Ik heb helaas ook geen manier kunnen vinden online om het boek te fysiek te kopen, maar een PDF is wel te downloaden via https://www.learnbig.net/wp-content/uploads/2017/09/THAI_Basic_Thai_Textbook_for_Grade_1_No_1.pdf .

  Je zou deze PDF kunnen gebruiken, en deze eventueel kunnen printen (laten drukken als stencil) als dat fijner werkt.

 3. Erik zegt op

  Ja Jean! Met dit soort boekjes heb ik 30+ jaar geleden mijn eerste stapjes in het Thaise schrift gezet. Gewoon gekocht tegen een paar baht in een Thais boekwinkeltje ergens in een stad in Thailand.

  Maar wel in Thailand. Ben je niet in TH dan kon je wel eens pech hebben. Maar is er echt niemand in jouw Thaise woonomgeving die dit boekje voor je wil kopen en op de post leggen of mee wil nemen? Zoek eens in deze richting.

  • Erik zegt op

   Het is nog hetzelfde boekje ook! Gewoon in een boekenwinkel in Nongkhai aan Thanon Prajak die ook schoolspullen verkoopt. Nee, ik heb het niet meer en ben in NL…..

 4. Richard zegt op

  Hier een uitgebreidere link:
  https://www.learnbig.net/book_category/textbooks_thai_basic_education/
  Dan kun je grade 1 tot 3 downloaden.
  Succes Richard


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website