Thailand vraag: Hoe is de situatie in Thailand nu?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 januari 2023

Beste lezers,

Een vraag voor de ‘vooral’ Nederlanders en Belgen die in Thailand wonen. Nu na de 2 jaar corona en economische miserie in de EU, hoe is de situatie momenteel in Thailand betreffende Covid? Gevaccineerden mondmasker plicht en of besmettingen? En de prijzen dagelijkse leven en reizen? Groot verschil tussen toeristen prijzen en of voor de Thai zelf?

Ik heb de Thaise nationaliteit maar spreek geen Thai. Altijd in het buitenland gewoond. Mijn eerste reis terug na jaren! Maar ben van plan om naar deed zomer voor 4-6mnd rond te gaan reizen in Thailand. En daarna door heel Azië. Ik twijfel tussen auto huren, is duur natuurlijk maar verzekerd. Of een auto (suv/pickup 4×4) daar kopen.. tweedehands is heel duur helaas lees ik. Maar wil met de auto ook naar buurlanden rijden of door Azië. Als ik ene koop dan kan dat wel natuurlijk. Of in elk land ene huren wat veel prijziger is.

Enfin ben mijzelf aan bekijken waar ik heen ga en waar verblijven. Mocht iemand tips adviezen hebben lees ik ze graag.

Thanx.

Groet,

John

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

5 reacties op “Thailand vraag: Hoe is de situatie in Thailand nu?”

 1. Chris zegt op

  Een paar opmerkingen:
  1. vergeet de Thaise grens over te aan met de auto (hiuur of koop). Het is al veel voorwaarden verbonden en soms (tijdelijk of niet tijdelijk) onmogelijk.
  Er stondn een paar verhalen op Thailandblog maar ik weet niet of dit de actuele situatie is, die ook nog eens gemakkelijk kan veranderen.

  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/auto-thaise-vriendin-laos/
  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/met-de-auto-van-thailand-naar-cambodja/

  2. Economiche situatie: weet niet zo goed wat dat te maken heeft met je reisplannen. Thaialnd voelt niet zoveel van de gevolgen van de oorlog in de Oekraiene maar het leven wordt wel een beetje duurder, zoals overal. Sommige produkten zijn duurder in Thailand dan in Europa, de meeste echter goedkoper. Ik neem echter aan dat je zelf gaat koken.
  3. De angst voor Covid zit er hier nog steeds in. Maskers dragen in het openbaar en in winkels is voor Thais bij het gewone leven gaan horen. Maskers dragen is niet verplicht maar betekent respect. Ik heb er een in mijn auto hangen die ik nu al maamden gebruik. Tegen Covid helpt het natuurlijk niet, maar dat was altijd al zo. Wees voorbereid dat als er wat gebeurt (bv. 10 of 20 covid -toeristen) dat men weer allerlei maatregelen uit de kast haalt en de exenophobie weer toeneemt. Covid komt van buiten, niet van Thais.

 2. Gerard zegt op

  Beste John,

  Corona is geen hot item meer in Thailand. De meeste mensen zijn 3x gevaccineerd en je hoort eigenlijk weinig meer over grote aantallen zieken of doden.
  De economie kruipt weer uit het slop. Er zijn veel kleine ondernemingen die het niet gered hebben, maar in vergelijking met een jaar geleden zie je overal nieuwe barretjes en restaurants de deuren openen.

  De prijzen zijn in twee jaar tijd wel gestegen, net als in Europa.
  Met name in de supermarkt.
  Hotels, restaurants en cafés zijn nog steeds relatief voordelig.
  Reizen en brandstof is ook duurder geworden, maar nog steeds voordeliger dan in Europa.
  Bangkok en Phuket zijn de duurste plaatsen, elders is het een stuk goedkoper.

  Tweedehands auto’s zijn in Thailand inderdaad vrij prijzig en je weet maar zelden hoe het met het regelmatig onderhoud is gesteld.
  Ook zou ik van tevoren informeren wat de eisen zijn als je met de auto over de grens wilt.
  Zo makkelijk als dat in Europa kan, kun je dat in ZO Azië niet verwachten.

 3. John zegt op

  Bedankt voor uwe bijdrage. Ik wil vooral in hotels verblijven. Ik ga buiten mijn comfortzone en wil ook wel eens een aantal goedkope hotels proberen zolang ik maar sanitaire en accommodatie voor mijzelf heb. Eerst komende maand of 2 zal ik vast in Bangkok zitten en ga elke week een hotel nemen in een andere area.ivm reistijden.
  Neen ga niet zelf koken streetfood vooral of restaurants.
  Ik hoopte dat ikzelf Thai zijnde eigelijk een eigen auto kon kopen en heel Azië te gaan rondreizen ontdekken. Om steeds weer in elk land en auto te gaan moeten huren maar wat moet dat moet. Ga eerst maanden Thailand ontdekken daarna met een auto die heel Azië reizen.

  Weet iemand de redenen waarom het zo moeilijk is om met een auto de grens over te gaan?
  Toch vreemd niet? Of is dat mijn westerse mentaliteit en denkwijze? Hoopte echt een 4×4 te gaan kopen en heel Azië te gaan kunnen ontdekken en of wild kamperen ook misschien.

  • Ton zegt op

   Als de auto je eigendom is, is het makkelijker zijn om de grens over te rijden. Je moet wel wat formulieren ondertekenen hoor ik van mijn adviseur.
   Sinds 1.1.2022 is er dit aangaande veel veranderd in verzekeringsland.
   Even navragen voor je een verzekering afsluit.

   Lease / bank / of huurauto is moeilijk. (angst voor verkoop)

   • John zegt op

    hallo Ton bedankt voor uwe reactie. dat is een ander antwoord dan ik bovenstaande lees zie Chris? dat het huur / koop..
    mijn idee is ook om in Thailand eenmaal een auto te kopen. wil me ook officieel in gaan schrijven in Thailand met de tijd.
    ik wil in de toekomst toch zeker maanden in Thailand gaan wonen per jaar of zelfs voorgoed met de tijd verhuizen. en veel rondreizen daar in Azië. lijkt me mooiste met eigen auto te kunnen gaan doen (wel westers stuur aan Linker zijde als mogelijk).

    ik ben ook de optie aan het bekijken online als ik in Thailand ben een auto op afbetaling te gaan doen (of deel aanbetalen).

    ik ben aan informeren of ik een job kan gaan krijgen in Thailand maar lees en hoor dat de lonen ‘zelfs voor westerse opgevoede Thai’ erg laag zijn en 6dgn werken per week. (als chefkok of leidinggevende kok).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website