Thailand vraag: Goed ziekenhuis in Chiang Mai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
27 januari 2023

Beste lezers,

Welke ziekenhuizen zijn aan te bevelen in Chiang Mai aangaande prijs en service? Ik bedoel ook betaalbaar voor een Thaise partner. Is Bangkok hospital oke?

Groet,

Jozef (BE)

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

9 reacties op “Thailand vraag: Goed ziekenhuis in Chiang Mai?”

 1. Philippe zegt op

  De info is wat te beperkt om een duidelijk antwoord te geven.
  Bangkok hospital is uitstekend, prijzen zijn ongeveer voor buitenlanders hetzelfde als Belgie.
  Voor Thaise onderdanen zijn er weer andere prijzen, ook hier is de vraag voorwat u het hospitaal bezoekt, verzekering heeft enz..
  Wat is het doel van uw hospitaalbezoek? Verzekering? Enz..
  Een tand laten vullen, een hartopperatie…
  Indien verzekerd kiest men best een deftig prive hospitaal zoals vb Bangkokhospitaal, onverzekerd is de keuze naargelang uw budget, dagje icu kost al snel 80 tot 100.000baht per dag, stentje 500.000baht enz
  Wat meer info zal u betere info teruggeven.

  • jozef zegt op

   het gaat over een psycho neurotische aandoening in verband met slecht of niet kunnen slapen

   • Grumpy zegt op

    Tja beste jozef, wat zoek je nou? Een ziekenhuis dat goed bekend staat en/of dat betaalbare tarieven hanteert, (-moet je wel definiëren wat je onder betaalbaar verstaat,) wil je een goedkoper of duurder ziekenhuis omdat “een Thaise partner” er gebruik van gaat maken, of wil je een ziekenhuis dat de door jou vermelde aandoening kan behandelen? In dat geval: zoek je een psychiater, of een neuroloog, misschien een neuropsycholoog, of een gewone (klinisch) psycholoog? Is de aandoening van psychologische of meer van psychiatrische aard ten gevolge waarvan er niet of slecht geslapen wordt, of is het niet of slecht slapen het gevolg van min of meer ernstige psychische klachten? Zo zie je maar: er valt geen antwoord te geven op jouw vraag welk ziekenhuis aan te bevelen is? Trouwens: wat bedoel je met service? Een extra bed op de kamer, of een prima catering, lieve zustertjes met zachte handjes (https://www.thailandblog.nl/leven-thailand/handen-thaise-verpleegsters/): er ontbreekt nogal wat informatie in jouw vraagstelling.
    Typ eens: ‘ziekenhuizen in Chiang Mai’ in het zoekveld van Google. Je krijgt direct een overzicht van een groot aantal. Bel vervolgens de betreffende servicedesk en stel daar jouw vraag. In het gesprek dat volgt kan tenminste doorgevraagd worden opdat jouw wens goed kenbaar wordt.

 2. PEER zegt op

  Dat ligt er aan Philippe, wat er gedaan moet worden?
  ‘n Hernia- of hartoperatie zal in élk privéziekenhuis in de papieren lopen.
  Maar kom je voor ‘n verstuikte voet, dan zal ‘t voor je Thaise partner wel te behappen zijn.
  Het staatsziekenhuis heeft geweldige doktoren en specialisten in dienst die, buiten hun werk daar, ook hun steentje bijdragen in de privé-hospitalen. Tegen ‘n ander tarief uiteraard.
  Dus het lange wachten in ‘t ziekenhuis van de “king” loont zeker!

 3. Noah zegt op

  Pas op voor overbehandeling in prive-ziekenhuizen! Een aantal is genoteerd op de beurs en geld maken voor aandeelhouders is hun prioriteit. Ik ken een geval waarbij een persoon voor een eenvoudige behandeling naar duur prive-ziekenhuis ging (die behandeling had zelfs in een dokterskliniek gedaan kunnen worden!). Er werd aangeboden ook nog wat onderzoek te doen naar wat anders, daar ging van alles mis. Nu is die persoon een kasplantje. Ziekenhuis wel 70.000 euro rijker.

  Weet iemand of artsen in Thailand toegestaan is aandelen te kopen in hun eigen beursgenoteerd ziekenhuis? Ontvangen ze bonussen als ze extra omzet draaien?

  De premies voor zorgverzekeringen in Thailand voor expats worden duurder en duurder. Daar werken wij zelf allemaal aan mee door dure ziekenhuizen te kiezen.

  Mijn idee:

  1. Als de behandeling geen haast heeft, kies een goedkoop ziekenhuis. Vaak werken er artsen die ook in de prive-ziekenhuizen enkele dagen werken. (Voorbeeld uit de praktijk: kleine ingeep in bekend prive-ziekenhuis in een bekende badplaats: kosten 150,000 baht. In goedkoop ziekenhuis 16,000 baht.)

  2. In een prive-ziekenhuis: weiger de medicijnen die voorgeschreven worden als je die ook (behalve als die alleen in ziekenhuis verkrijgbaar zijn) in een gewone pharmacy kunt kopen. Vraag om recept.
  Kan tot bijna de helft schelen.

  • Grumpy zegt op

   Beste Noah, wat bovenstaande 2 aanbevelingen betreft ben ik het met je eens. Echter er bestaat in Thailand geen ‘goedkoop’ ziekenhuis: op Thailandblog kom je meestal de benaming ‘staatsziekenhuis’ tegen. Mijn vrouw heeft het in die zin over een ‘government hospital’. Op z’n Nederlands zou je kunnen spreken van een ‘overheidsziekenhuis’. Maar ook daar in het opletten: https://www.thailandblog.nl/achtergrond/dual-pricing-door-thaise-staatsziekenhuizen-is-legaal/

   Het klopt dat zo goed als de meeste (voorgeschreven) medicijnen in een gewone apotheek te koop zijn. Een ‘pharmacy’ dus die niet in het gebouw van een ziekenhuis is gevestigd. Ga dan wel naar de wat groter uitgevallen vrije vestiging. Niet elke ‘pharmacy’ verkoopt de gewenste medicijnen. Let wel: bij deze vrij gevestigde apotheken is g e e n doktersrecept nodig.

   • Noah zegt op

    Uitstekende bijdragen, Grumpy, dank en complimenten!

    Met goedkope ziekenuizen bedoelde ik inderdaad staatsziekenuizen.

    Ik weet dat je bij een pharmacy geen recept nodig hebt, maar niet iedereen onthoudt een mondelinge mededeling van het ziekenhuis betreffende de naam van een medicijn, dus wel zo handig dit op een briefje (of recept) te hebben.

 4. janbeute zegt op

  Sundok hospitaal in het centrum van CM, is verbonden met de medical faculiteit van de CMU universiteit.
  Is een staats ziekenhuis, heb zelf heel goede ervaring meegehad. Bangkokhospitaal en RAM ideaal als je snel van je geld afwil .

  Jan Beute.

 5. jozef zegt op

  IK moet jan beute gelijk geven wij zijn vandaag naar sudok hospital geweest en de betreffende arts nam zelfs meer dan 1;5 uur de tijd voor een zorgvuldig onderzoek al bij al blooedonerzoek urinetest bespreking en medicijen en intakegesprek voor 2200thb dit is een meer dan zachte prijs .Bij andere ziekenhuizen 1500thb voor intake en 3000thb per uur zonder medicijnenen dan nog.Zorgen zelfs dat je identieitskaart van een andere plaats in thailand wordt overgezet.Dit noem ik eens wat een ziekenhuis moet zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website