Thailand vraag: Geel boekje verhuizen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
22 juli 2023

Beste lezers,

Ik ben geïnteresseerd om te weten hoeveel info er nodig was bij het overbrengen van het gele boek naar bijvoorbeeld Chiang Mai. Paspoort/chanote.

Heb ik twee getuigen nodig?

Ik heb al een geel boek en zal het uitschrijven in PKK, voordat ik naar CM verhuis.

Bedankt.

Groet,

Rodney

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

2 reacties op “Thailand vraag: Geel boekje verhuizen?”

  1. Soi zegt op

    Beste Rodney, een geel huisboekje verhuist niet mee, maar wat vandaag is kan morgen anders zijn. Dus informeer altijd eerst bij de amphoe waar je moet zijn. Verleden jaar zijn we verhuisd naar CHM en had ik voldoende aan een schriftelijk bewijs van opzegging van mijn geel bankboekje van eerdere woonplaats. (Helaas wilde CHM dit bewijs niet digitaal.) Ik moest me vervolgens binnen 15 dagen na datum opzegging melden ter amphoe CHM om gebruik te maken van een verkorte procedure: met mijn vrouw en haar blauw boekje, (indien niet gehuwd met huurbaas, diens blauw boekje en kopie huurcontract) checken en inschrijven, en ontbvangst van CHM-geel boekje en meteen ook maar nieuw roze ID-card. Geen kosten, geen getuigen.
    Kom je na afloop van die 15 dagen, dan ga je de ‘normale’ bureaucratische toer in met opnieuw aanleveren van de vele gevraagde en benodigde documenten plus getuigen.

  2. Pjotter zegt op

    Ik had denk ik mazzel dat ik alleen mijn huisnummer wilde/moest veranderen. Nieuwe huis 100m verder dan het oude. Naar de Amphur (Chokchai//Korat) gegaan en kreeg direkt een nieuw geel huisboek. Zag dat alles gegeristreerd was in hun systeem. Wegens tijdsgebrek, na 2 dagen ook een nieuwe roze ID-kaart gekregen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website