Beste lezers,

Ik vind het zo niet direct terug via de zoekmachine van deze blog dus dan maar via het contactformulier. Ik vlieg in november naar Thailand met Etihad en in dit ticket zit een Covid-19 verzekering. Ik kreeg een QR code en de tip om deze in te scannen met de app “Yourwallet”. Lukte perfect.

Mijn vraag is of dit voldoende is of moet ik ook nog een papieren bewijs hebben voor de Thaise overheid?

Mijn tweede vraag: er wordt ook verwacht dat ik een bewijs van een negatieve PCR-test bij me heb bij vertrek uit Brussel. Iemand ervaring mee? Ik veronderstel dat ik de test aanvraag bij mijn huisarts en dan hopen dat ik het document tijdig ontvang?

Groet,

Alain

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

6 reacties op “Thailand vraag: Covid verzekering Etihad en PCR-test”

 1. Cornelis zegt op

  Uit uw vraag leid ik af dat u niet weet dat u een Certificate of Entry van de Ambassade nodig heeft, en u bij de aanvraag daarvan een bewijs van verzekering moet overleggen. Die app op uw telefoon lijkt me dan niet voldoende.

  • Cornelis zegt op

   Nog ter aanvulling: de Etihad verzekering geldt gedurende 31 dagen vanaf uw vluchtdatum. Blijft u langer, dan zult u toch voor een andere, voor de Thaise Ambassade aanvaardbare, verzekering moeten zorgen.

   • Alain zegt op

    Bedankt voor uw antwoord. Van het COE wist ik wel hoor. Ik zou vooral graag de ervaringen weten van andere Etihad passagiers! Dan weet ik het direct uit de eerste hand zonder speculaties.
    Mijn verblijf is korter dan 31 dagen. Ik ben Belg en vlieg vanuit Brussel.
    Groeten
    Alain

 2. Tony zegt op

  Ik ben (als Belg) ook een vertrek aan het plannen voor begin november., en ben alles aan het uitzoeken.
  Uw tweede vraag: “er wordt ook verwacht dat ik een bewijs van een negatieve PCR-test bij me heb bij vertrek uit Brussel.” Deze test moet u boeken op https://testcovid.be . Kan pas 7 dagen voor de test aangevraagd worden.

  Tony

  • willem zegt op

   Zorg wel dat je van de test locatie een test uitslag op papier krijgt.

  • fred zegt op

   U kan ook een test laten doen bij uw huisarts. Ook op de luchthaven zelf is een testcentrum. U mag de test laten uitvoeren maximum 72 uren alvorens U vertrekt. Stel U vertrekt op een Donderdag om 11 uur in de ochtend dan mag je je laten testen vanaf maandag 11 uur.
   Het testresultaat moet in het Engels zijn. De huisarts vermeld dat het de test is om te reizen en dan is het verslag automatisch in het Engels. Ook op de luchthaven zijn de uitslagen automatisch in het Engels

   https://brusselsairport.ecocare.center/nl/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website