Beste lezers,

Ik heb een backpack reis gepland in Thailand. Ik verblijf van 6 januari tot en met 19 februari in Thailand.

Ik heb een soort van rondreisje gepland deze gaat als volgt:

Bangkok – Chiang Mai. Chiang Mai – Phuket. Phuket – Koh Phi Phi. Dan vanaf Phuket doorsteken, misschien via wat natuurparken richting de oostkust om vervolgens daar Koh Samui, Koh Pha Ngan en Koh Tao mee te pakken. En dan vervolgens vanuit daar mijn reis weer terug te maken om terug te keren naar Bangkok om daar vier dagen te verblijven en weer het vliegtuig te pakken naar Amsterdam.

Maar ik heb een vraagje aan u, het lijkt mij zeer interessant om twee dagen ergens in Thailand midden in de bergen en de natuur in een klooster c.q. tempel te verblijven. Dit uit bewondering en interesse voor het Boeddhisme.

Ik ben een zeer rustig en open jong persoon en mij vraag was of dat u weet dat dit enigszins wel mogelijk en toegestaan is en hoe dit in zijn werk gaat.

Bedankt voor uw reactie.

Mitch van Musscher

5 reacties op “Lezersvraag: Kan ik in Thailand een paar dagen in een tempel verblijven?”

 1. chris&thanaporn zegt op

  Beste,
  in Chiangma kan je terecht Wat Rampoeng,gerlegen aan de kanaal Rd.
  http://www.watrampoeng.com
  Succes.

 2. Tookie zegt op

  Ik ken iemand uit Holland die ieder jaar 10 dagen in een thais klooster verblijft. Daar verblijf je dan om te mediteren en er wordt niet gesproken al die tijd. Als je daar van houdt moet je het eens proberen, ik weet even niet welk klooster maar kan het wel navragen.

 3. erik zegt op

  er zijn meerdere kloosters die dit aanbieden,maar je moet je wel aan de regels houden en die zijn soms wel streng,overdag niet eten,geen insecten of dieren doden enz.enz.,ik heb het eens een paar weken gedaan in 1992 in chiangmai,ws wel zwaar,maar het doet goed en je komt er herboren uit

 4. Ramsy zegt op

  Zoek voor meer informatie naar Suan Mokkh.

  http://www.suanmokkh-idh.org/

 5. J.M. van Herpen zegt op

  Geachte Mitch

  Ik weet de meest geschikte tempel in Thailand om een paar dagen in te verblijven, en wel in een plattelandstempel vlakbij Saraburi, ongeveer een uurtje van Bangkok.
  Het betreft een oude tempel geheel omringt door bergen en met een zeer leuke monnik als hoofd. Ik ken hem nu z”n 12 jaar, en voor mij is het een soort vader figuur. Je kan zeker als ik het vraag ergens in de tempel slapen, en het dagelijks leven volgen. Deze monnik doet 2 maal daags mediteren. Persoonlijk denk ik dat 2 dagen te kort is. Je kunt hele mooie wandelingen maken in de bergen en zelfs in een grot blijven slapen. Er zijn ook 3 grotten aanwezig waar je in januari en februari in kunt. Je hoeft geen Monnik te worden om toch te proeven hoe het leven er aan toe gaat.
  Je kunt met mij bellen 0884396063 en dan kunnen we gevens uitwisselen.
  Groeten
  J.M. van Herpen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website