Lezersvraag: Kan ik in Thailand rode of gele kleuren dragen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
15 augustus 2014

Beste lezers,

Ik heb een vraag over kleuren.

In december gaan we weer naar ons geliefde Thailand. Nu werd ons verteld dat we maar beter geen geel of rood kunnen dragen. Mijn fleece jack is rood met Mickey Mouse erop. Kan ik maar beter een andere kleur uitzoeken? We willen niets forceren.

Met vriendelijke groet,

Cristina

No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Lezersvraag: Kan ik in Thailand rode of gele kleuren dragen?”

 1. Rob V. zegt op

  Daar zou ik me niet druk over maken. Tenzij je nabik een protestgroep zou komen (geel of rood), maar die zijn er nu voorlopig niet meer. De tip van geen rood of geel sloeg of slaat meer op situaties of gedragingen waarbij je als politiek activist (protest deelnemer etc.) verward zou kunnen worden. In het dagelijk leven hoef je je er geen zorgen over te maken. Fijne reis en goede vakantie!!

  • Hans Struijlaart zegt op

   dag Christina,

   Ik ben het eens met Rob. Daarnaast zijn geel en rood mooie kleuren die ik zelf ook veel draag in Thailand.
   Ik ben net terug van vakantie en heb niets gemerkt van enige demonstratie in Thailand. Sinds het leger de macht heeft is het opvallend rustig. Demonstraties worden ook niet getolereerd op dit moment in Thailand.
   Je kunt ook een T-shirt kopen met de ene kant geel en de andere kant rood, kun je het snel omdraaien haha.
   P.s. En wie houdt er nu niet van Mickey Mouse.
   Prettige vakantie.

   Hans

 2. de laender zegt op

  Ik zou niet weten waarom ge dat niet zou mogen dragen ,lijkt mij allemaal wat ver gezocht hier is niets van rood of geel verboden.
  Ik vraag mij af wie zo iets rondstrooit
  Prettige reis

 3. Jan Hoekstra zegt op

  Sorry hoor maar is dat een serieuze vraag? Een blanke in een rode jas met Mickey Mouse erop, wat heeft dat met politiek te maken. Als u nou helemaal uitgedost gaat in vlaggen en in een rood shirt met “Thaksin” erop dan denken ze “wat een gek” maar maakt u zich geen zorgen over een rode jas met Mickey Mouse erop. U kunt de rode jas zelfs combineren met gele/ rode pet. Fijne vakantie.

 4. Chris zegt op

  Er zijn tempels waar je geen rood mag dragen. Onder meer die van Dan Sai.
  Maar dat heeft niets met politiek te maken.

 5. boonma somchan zegt op

  Wit en zwart is voor mensen in de rouw en de bos monniken dragen geen oranje maar bruine kledij .
  het is ook illegaal om kledij etc te dragen in de huidige kleuren van overheid justitie etc zijnde niet bevoegd persoon
  een farang lady in red … ??? WOOW no problem let it be it is sexy?

 6. jeffrey zegt op

  ik ben het niet eens met bovenstaande reacties.

  De bevolking heeft schrik van de militairen en houd zich koest.
  Dit houdt niet in dat het onderhuis niet meer leeft.
  Ik weet dat de rode kleur van sommige huizen in Isaan reeds overgeschilderd zijn.
  Mijn thaise vrouw en ik gaan nu al 35 jaar naar thailand, maar in Isaan of chiang mai dragen we geen rood of geel.
  Voor een farang zal het wel geen problemen geven, maar ik zou deze niet opzoeken.
  ikzelf heb in 1980 in islamitisch zuid thailand ruzie met een thai gekregen omdat ik een thaise vriendin had.
  De islamitische wet verbied dit.

  • Lex K. zegt op

   Jeffrey,

   Sorry , maar de islamitische wet verbied jou niet een relatie met een Thaise vrouw te hebben, vermits zij islamitisch is natuurlijk, dan is het inderdaad volgens de koran niet toegestaan, ik ben zelf een “ongelovige”, getrouwd met een Thaise moslim uit het zuiden, maar heb zelf nooit problemen ondervonden.
   Misschien is het handig even te vermelden of jouw, toenmalige, vriendin islamitisch was, anders zou je mensen nog angstig maken voor een relatie met een boeddhistische vrouw uit het zuiden van Thailand.

   Met vriendelijke groet,

   Lex K.

 7. Vorssel zegt op

  Dit is geen enkel probleem. Zolang je niet in de buurt van een betoging komt in bkk. Als farang zullen ze u zeker niet linken met de politiek. Heb dit jaar al genoeg rood gedragen en geen enkel probleem gehad. 🙂

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Vorssel Even ter informatie: Sinds de staat van beleg in mei is uitgeroepen, zijn er geen betogingen meer geweest in Bangkok. De vraagsteller hoeft zich nergens zorgen over te maken.

   • Vorssel zegt op

    Het is niet omdat er sinds de staat van beleg geen betogingen meer zijn geweest dat het ook niet meer kan voorvallen hé 🙂

  • Christina zegt op

   Vorssel, Bedankt ik draag mijn fleece jacket waarschijnlijk niet in Bangkok te warm. Ik dacht aan Chiang Mai als we in de bergen zijn. Voor de rest zal hij wel in de kast hangen. Maar allemaal bedankt.

 8. Mark zegt op

  “Les goûts et les couleurs, ça ne se discute pas..
  Over geel en rood zou ik me zeker geen zorgen maken. Als ik zwart draag wordt ik wel eens aangesproken met de vraag of er een sterfgeval in de familie is. Oranje is voor de mannelijke monks en het trekt insecten aan. Geldt overigens ook voor geel en in mindere mate voor rood. Wit is trouwens voor de vrouwelijke monks Vraag is is kaki-leger-groen op dit moment geen risico vormt in dit tijdsgewricht? 🙂
  Las ik hier ooit een leuk stukje over kleuren van de dag in de Thaise cultuur? Elke dag van de week heeft in Thailand zijn kleur. Je draagt die best om geen rampspoed over je af te roepen . 🙂

 9. chris zegt op

  Ik draag op maandagen altijd een geel overhemd naar mijn werk als eerbetroon aan de koning.
  Wordt erg op prijs gesteld.

 10. ruud NK zegt op

  Voor een vakantie ganger geen enkel probleem. Echter als je thaise vrienden hebt en die gaat bezoeken kan je beter een andere kleur kiezen dan rood of geel.

  • Christina zegt op

   Als we onze vrienden gaan bezoeken in Chiang Mai dan wordt het iets feestelijks we hebben ze een
   tijd niet gezien en we willen hun verrassen. Het zijn zulke aardige mensen zo hartelijk en gastvrij.

 11. erik zegt op

  Wij buitenlanders, farang genoemd en dat betekent ‘sliep uit dikke neus’ worden niet geacht enige vorm van verstand te hebben. Wij hebben geld, en dat is het dan.

  Geen enkele Thai zal het je kwalijk nemen dat je op de verkeerde dag de verkeerde kleur draagt want je hebt er geen verstand van. Dus maak je geen zorgen zolang je maar shirtjes draagt zonder politieke statements.

  • Christina zegt op

   Bedankt zal ik zeker niet doen.

 12. Pat zegt op

  ik krijg toch regelmatig de opmerking om mijn geel of rode shirts achterwege te laten(wat ik steeds vergeet)van mijn Thaise vrienden.En heb er één keer probleem mee gehad….ik had zogezegd iets op de grond laten vallen (wat niet het geval was)en werd door politieman staande gehouden en beboet.(k zeg ik zal het dan gaan oprapen….ging niet had hij dan weer zogezegd al gedaan)…en dat bleek volgens mijn vriendin toch gewoon te zijn omdat ik rood t-shirt /short aan had gedaan om smorgens snel iets te gaan halen in 7 eleven.(uiteindelijk wordt dat dan wel afgekocht tegen dat boeteformulier is ingevuld……dus is het gewoon een politieke kwstie geweest of een klein misbruiken van man in functie..).Maar ik wordt er toch elke reis op gewezen.

  Moderator: Wilt u na leestekens, zoals een punt en een komma, een spatie plaatsen. Dat bevordert de leesbaarheid.

 13. ruud zegt op

  Het hangt er een beetje van af waar je bent.
  In het dorp draag ik gewoon geel en rood, maar als ik naar de stad ga kies ik een andere kleur.
  Als je in een regio zit waar de roodhemden in grote getale aanwezig zijn, is het ook niet handig om met een geel shirt te lopen.(en omgekeerd)
  Net zomin als je dat in Nederland met een Ajax voetbalshirt in de Feijenoord sectie gaat zitten.

 14. Walter zegt op

  Enkele jaren geleden in Chiang Mai rondgereden met roden in busje met vlaggen erop en al tijdens de verkiezingen en je zag ze wel eens kijken van oei wat doen die nu ,maar van niemand last gehad.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website