Beste lezers,

Mijn Thaise echtgenote en ik (Belg) zijn van plan in de toekomst regelmatig enkele weken in België te verblijven. Ons domicilie is in Thailand en ikzelf ben uitgeschreven in België.

Op hotel gaan valt duur uit en bij deze de vraag: heeft iemand een idee/ervaring hoe we dit op een relatief goedkope manier kunnen oplossen?

Met vriendelijk groet,

Paul


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Van Thailand naar België, hoe kan ik daar goedkoop verblijven?”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Beste Paul,

  Misschien is een “studentenkot” een idee tijdens het zomerverlof
  In de zomervakantie staan de meeste “studentenkoten” leeg.
  De eigenaars zijn misschien tevreden dat ze dit kunnen verhuren voor enkele weken.
  Google eens, of misschien ken je mensen met een student in huis die je dan kan verder helpen met een adres of telefoonnummer.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Hier zitten er wel eens leuke tussen.
   http://www.chercher.be/zoekertjes/search.asp?q=kot%20te%20huur%20leuven%20tot%20eind%20april&Page=7

 2. Sjaak S zegt op

  Nou, ik had hetzelfde probleem. Zelfs in de verkeerde tijd naar Nederland gegaan (vakantietijd – dus de duurste tijd).
  Je kunt op een camping gaan zitten, lijkt mij het goedkoopste alternatief.
  Of wat ik heb kunnen doen: ik bleef op drie verschillende plaatsen bij vrienden overnachten. Waarvoor ik zeer dankbaar ben. Maar natuurlijk geen oplossing als je van plan bent vaker te gaan. Dan lijkt me de camping een betere oplossing.
  Of wat je ook kunt doen, maar ik weet niet of dat in België zo is: er bestaan altijd aanbiedingen. Je kunt deze in Nederland voor diverse hotels krijgen en betaalt dan misschien nog maar de helft. Deze kun je misschien op internet vinden. Anders kun je ze bij bepaalde winkels krijgen.
  Maar verder hoop ik ook nog “gouden” tips te kunnen lezen…. 🙂

 3. klaasje123 zegt op

  Hoi,

  Probeer eens Airbnb.com. Een soort bed and breakfast formule, Prijzen variëren, afhankelijk van ligging, luxe en de grootte van de stad. Enorme keuze

  succes

 4. Yves DePage zegt op

  Zoek op Airbnb naar kamers/huizen te huur in de privaatsector.

 5. bona zegt op

  Mogelijk kunnen wij je helpen.
  Wat meer bijzonderheden zoals regio- aantal weken per jaar – budget, zouden welkom zijn.
  Wie weet ?

  • Paul zegt op

   Dank aan allen voor de tips!
   @ Bona:
   Regio West-Vlaanderen heeft onze voorkeur (meeste familie & vrienden en zelf West-Vlaming) en liefst in de nabijheid van station, bus, tram etc. omdat we ons verplaatsen met het openbaar vervoer. Regio Gent of Leuven mag eveneens. In juni bijvoorbeeld verblijven we te Oostende op een leuk appartement voor 250 euro per week, electriciteit, verwarming, water enz. inbegrepen. We houden het graag in die prijsklasse. Het zou steeds gaan om een 3-tal weken en dit een 4-tal keer per jaar.

   • bona zegt op

    Hallo Paul,
    Jammer doch onze oplossing zou zowat 50% duurder uitvallen.
    Hopelijk vind je de ideale oplossing.
    Good luck!

   • Marc zegt op

    Paul,
    als je een 4-tal keren per jaar naar belgie wilt komen zullen er onvermijdelijk winterperiodes tussen zitten.
    Er zijn in deze periodes zeer goedkope vakantie-appartementen te huur aan de belgische kust die anders helemaal leeg staan.
    Als je nu in juni 250 euro per week kwijt bent in Oostende, kan je veel goedkoper huren in october- maart (winterverhuur via agentschapppen)) met uitzondering van Kerst/Nieuwjaar periode natuurlijk.
    Succes !

 6. filip zegt op

  Dit vind ik toch een vreemde vraag. Als belg niet weten hoe je in België moet verblijven ???
  Korte termijn verhuur is duur in België wen daar maar aan. Je bent uitgeschreven en betaald ook niets meer in België tja dan zit je nu op de blaren

 7. van den rijse zegt op

  beste,
  een intressante manier kan je vinden op huizenruil.com;
  deze mensen ruilen hun huis met het uwe gedurende de afgesproken periode, zo reizen sommige de hele wereld rond,lijkt me eens een leuke ervaring!
  groeten luc

 8. Patrick zegt op

  misschien zijn er nog mensen in die situatie die een woning hebben in Belgie die periodiek leeg staat wanneer zij in Thailand verblijven. Je zou dan op elkaars woning kunnen passen…

 9. Jack G. zegt op

  Misschien kijken naar je oude schepen die je hopelijk niet hebt verbrandt. Bij Familie of vrienden. Misschien hebben die een vakantiehuisje of een kamer over? Ik ken iemand die heeft een klapkar ( gekocht voor 400 euro) die bij familie in de tuin gezet wordt. Ik ken ook wereldbewoners die regelmatig naar Nederland komen en die hebben een camper gekocht. Geen huurauto’s meer huren en je hebt ook nog je bedje bij je. In België mag je overal staan met je camper? Geen kosten voor een camping. Anders zijn camperplaatsen en boerencampings een goedkoop alternatief.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website