Beste lezers,

Ik lees en hoor dat er een aantal landgenoten van Thailand naar Nederland zijn gevlogen om daar een Pfizer prik te halen. Maar wat is het nut hiervan als we binnenkort in Thailand ook een Pfizer prik kunnen krijgen?

Lijkt mij onnodig en duur of ziet ik dat verkeerd?

Groet,

Benny

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 1.75/5. From 8 votes.
Please wait...

13 reacties op “Thailand lezersvraag: Waarom naar Nederland als we in Thailand een Pfizer vaccinatie kunnen krijgen”

 1. john koh chang zegt op

  weet niet hoe lang je in thailand woont. In dit land moet je er altijd rekening mee houden dat wat wordt gezegd of beloofd, door wie dan ook, anders of helemaal niet zo gebeurt! Dus het woord “als “is juist. Als Als. Veel beloven weinig geven doet de dwaas in vreugde leven.

  • Edwin zegt op

   Hey Benny,

   Ik ben het met John eens als ik zeg dat je het nooit zeker kunt weten hier in Thailand. Zo was er recentelijk het nieuws dat Moderna per 1 oktober naar Thailand komt en dat mensen (tegen betaling) een vaccinatie konden reserveren. Echter, nu blijkt dat Thailand niet het gewenste aantal vaccins heeft kunnen krijgen, dus zijn er meerdere reserveringen geannuleerd met geen hoop of idee wanneer er nieuwe vaccins komen. Tevens heb ik gemerkt hier dat je erg afhankelijk bent van andere, met name Thaise mensen, om aan een vaccin te komen. Zo zijn er oudere (Thaise) mensen in mijn buurt die nog niet gevaccineerd zijn, maar ik (27-jarige docent) al wel met AZ, wat geregeld was door de uni waar ik les geef. In Nederland gaat het met vaccineren relatief goed, en je weet dat, als je terug gaat, je sowieso een vaccin krijgt, en waarschijnlijk meteen al. Zelfs niet-inwonenden kunnen een vaccin in Nederland krijgen als ze lang genoeg blijven. We zijn dat ook Thaise mensen onzeker zijn of ze een vaccinatie kunnen krijgen, wat het vaccinatie-toerisme naar de VS heeft gestimuleerd. Oftewel, ik denk dat mensen hier de voorkeur geven voor zekerheid.

 2. Jaap zegt op

  Vooralsnog moeten we maar zien of de Pfizer vaccins gaan arriveren maar dat is binnen een weekje bekend ALS het meezit.

  Overigens is het redelijk recent nieuws dat Pfizer ter beschikking gesteld wordt in Thailand. Voorheen was sprake van Sinovac en AZ en was Pfizer niet in beeld. Vanuit die gedachte kan ik mij wel voorstellen dat sommige landgenoten er voor hebben gekozen hun vaccinatie in Nederland te gaan halen. Het nieuws was erg diffuus enige tijd geleden. Nu LIJKT het erop dat er Pfizer vaccins ingezet gaan worden die deel uitmaken van een donatie vanuit de USA. Buitenlanders die permanent in Thailand verblijven hebben zich kunnen registreren en krijgen per e-mail bericht zodra er Pfizer beschikbaar is bij hen in de buurt

  We wachten maar rustig af en naar Nederland kan altijd nog 🙂

 3. lucky zegt op

  Bent ge wel zeker dat die vaccin u gaat beschermen tegen? en zoek eens de bijeffecten en kens voor later 2e 3e 4e vaccin.

  Dit is wat er in Europa gebeurt. Het gaat hem allang niet meer over gezondheid, is het misschien zelfs nooit geweest.
  https://www.janbhommel.com/post/der-neue-untermensch

  • Steven zegt op

   De link verwijst naar een volkomen misplaatste vergelijkiing met de Tweede Wereldoorlog, bah, misselijkmakend! Dit artikel misleidt de mensen. De westerse regeringen willen helemaal niet toe naar een totalitaire staat: in een totalitaire staat zijn de mensen niet innovatief en minder productief.
   NLse regering wilde een maand geleden van alle restricties af (dat was een paar weken te snel, bleek naderhand). In ieder geval wijst dat niet op totalitaire staat. Bovendien wordt zo’n regering bij de volgende verkiezingen direct aan de kant gezet.

   De bewijzen voor effectiviteit van de vaccins stapelen zich op, de schade van Covid ook !
   https://eu.usatoday.com/story/news/health/2021/07/04/more-than-99-us-covid-deaths-involve-unvaccinated-people/7856564002/

   https://www.ad.nl/binnenland/faya-7-tygo-11-eef-15-ginny-17-en-honderden-andere-kinderen-houden-zeer-ernstige-klachten-na-corona~aebd0dc0/

   https://www.ad.nl/binnenland/moe-vergeetachtig-snel-overprikkeld-rivm-start-onderzoek-naar-long-covid~a36220bb/

   • Ron zegt op

    eens dat de verwijzing naar WO II te ver gaat maar je moet wel het objectief blijven .Dus vandaar wat overdenkingen :
    – De nu in NL gebruikte vaccins zitten nog steeds allemaal in een experimentele fase en dat duurt nog minimaal 2 jaar
    – Lijst van bijwerkingen wordt langer en langer
    – De nu gevaccineerden kunnen nog steeds ziek worden
    – Er is al sprake van nieuwe mutatie s bijvoorbeeld Colombiaanse en Lambda varianten hoe de huidige vaccins daar tegen beschermen is onbekend
    – De vaccins beschermen op korte termijn tegen overlijden en Ic maar indien je geen onderliggend lijden hebt doet je eigen immuunsysteem dit ook
    – De ongevaccineerden worden steeds meer in een hoek gedrukt en ook onze eigen NL regering werkt daar aan mee
    – er zijn veel vragen die vanuit de medische beroepsgroepen worden gesteld maar niet worden beantwoordt , geen discussies mogelijk
    – de media laat deze mensen ook niet aan het woord komen
    – het beleid zwalkt van links naar rechts in alle landen
    – de schade van de lockdowns in levensjaren door uitgestelde behandelingen is fors en nog niet te overzien ( In thailand en andere landen zie ik rijen bij voedsel uitdelen hoop niet dat er mensen verhongeren)
    – de economische schade is onmetelijk en wordt groter en groter
    etc

    Wie het weet mag het zeggen …

    • Steven zegt op

     Beste Ron,
     Je stelt goede vragen, je bekijkt het van meerdere kanten!

     Een paar overpeinzingen mijnerzijds:

     Betreffende jouw overdenking:
     1-2. Ze zijn al een jaar relatief veilig gebleken, ze geven de min of meer gebruikelijke bijwerkingen, in een enkel geval helaas met dodelijke afloop. Maar zit maar eens in de regering en je moet kiezen tussen niet vaccineren en 10.000 extra doden die te voorkomen waren, of wel vaccineren en 10-20 doden als rechtstreeks gevolg van vaccinaties.
     3. Ja, maar veel minder ziek en veel kleinere kans op overlijden: bescherming 95%.
     4. Pfizer en Moderna blijken effectief te zijn tegen de delta-variant.
     Zo snel mogelijk vaccineren zodat mutaties niet verder kunnen optreden (gelukt met bijv polio).
     5. Bij een aanzienlijk aantal mensen helaas niet. En ondanks immunsysteem krijgen veel jongeren long-covid.
     6. Veel niet-gevaccineerden laten zich misleiden door desinformatie. Rusland doet daar stevig aan mee!
     7-9. Die vragen komen wel degelijk in de media aan bod en worden besproken. Onlangs kwam in OP1 zelfs een complotdenker aan het woord, die vond dat het vaccin eerst ontwikkeld was en daarna het virus tbv het vaccin (welk vaccin zij bedoelde is niet duidelijk)
     10. Beleid zwalkt, omdat overheden ook niet van tevoren weten hoe de besmettingen gaan verlopen en ze ook weer te maken hebben met een deel vd bevolking dat in opstand komt en daarnaast de aanzienlijke economische schade voor veel mensen.
     11-12. Klopt zondermeer. Veel westerse landen beperken dit met steunmaatregelen. Thailand minder, dus roep ik iedereen op om daklozen in Thailand af en toe eens 100 baht toe te stoppen!

 4. Marc zegt op

  Mijn vrouw krijgt morgen phizer in Chumphon
  Dus ze worden wel degelijk gegeven

  • john koh chang zegt op

   Marc, je schiet naast het doel. De vraag is of die “vieze farang” om de minister van volksgezondheid te citeren, een pfizervaccinatie kan krijgen.Je vrouw heeft een pfizervaccinatie gehad. Jij kennelijk niet anders had je dat wel gemeld. Dus nog steeds kan de farang geen pfizerinjectie krijgen.Dat was het onderwerp !

   • Jacques zegt op

    Beste John, ik ben een van de schone falangs die wel een uitnodiging heeft gehad voor het pfizer vaccin, gratis verstrekt uit het overheidsprogram a.s., dinsdag in het MedPark ziekenhuis te Bangkok. We gaan het meemaken en hopelijk blijkt het geen illusie te zijn, want ook voor mij geldt eerst zien dan geloven.

    • Steven zegt op

     MedPark geeft Pfizer?!! Is beter dan AZ. Zeker weten? I ga binnenkort

 5. willem zegt op

  Dat er nu plots Pfizer in Thailand is komt door een gift van Amerika. Het is dus geen verdienste van de Thaise overheid en heeft niets te maken met de inkoop saga waarover recent veel geschreven is. Dat mensen die met name goede vaccins zoals Moderna of Pfizer willen en daar veel voor over hebben naar Nederland vliegen vind ik niet vreemd. Nederland is nu een goede plek om te zijn. Je kunt direct gevaccineerd worden en daarnaast is het voor velen ook fijn om familie en bekenden te bezoeken. Het valt nog te bezien wie er in Thailand een Pfizer of Moderna kunnen krijgen. Ik geniet van een fijne Nederlandse zomer en kom over een paar maanden wel weer terug naar Thailand.

 6. John zegt op

  Ik heb zelf gister mijn eerste Pfizer shot gekregen in NL. De rede dat ik voor deze vaccinatie trip heb gekozen is zekerheid. Ik werd er doodmoe van om mijzelf steeds weer (proberen) in te schrijven voor vaccinaties. Het kost nu wellicht wat meer maar ik ben wel binnen een maand voorzien. En als je de kosten daarnaast wegstreept tegen familiebezoeken etc dan valt het ook prima te overzien.

  Stay safe!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website