Thailand lezersvraag: Transport office Chatuchak Bangkok niet bereikbaar

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
25 augustus 2021

Beste lezers,

Weten jullie wat er aan de hand is? Ik probeer al 3 weken telefonisch contact op te nemen met de DLT [Transport office] in Chatuchak Bangkok. Zowel de call center als 4 telefoonnummers van de afdeling die ik nodig heb, wordt niet opgenomen.

Ik lees op de Engelse website dat sommige afdelingen waaronder voor rijbewijzen gesloten zijn. Op de Thaise website zie je deze mededeling niet. Ik zocht op internet naar nieuwsberichten hierover, ik lees alleen dat de eerste helft van juli DLT gesloten was. Ik woon niet in de buurt, dus zomaar erlangs rijden is geen optie.

Ik wil een nieuwe auto registreren. Is deze afdeling ook gesloten? Waarom is zelfs de call center dicht?

Groet,

Eddy

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Thailand lezersvraag: Transport office Chatuchak Bangkok niet bereikbaar”

 1. Lunghan zegt op

  Misschien is het het proberen waard, je hebt overal in het land van die keuringstations , en bureautjes waar je belasting betaald voor je voertuig , zij regelen tevens het registreren/ overschrijven van voertuigen , die kunnen je waarschijnlijk wel verder helpen, zij weten de weg hier.
  Succes

 2. tooske zegt op

  Ten gevolge van cpvid 19 en de geheel of gedeeltelijke lockdown zijn de transport offices tot nader orde gesloten. dus geen rijbewijzen, geen vignetten en geen belasting tot nader order, dit geldt voor heel Thailand.

  safety first dus.

 3. fenram zegt op

  Dit is typisch iets voor Thailand…
  Datzelfde center in Banglamung heeft ook een tijd gesloten geweest enkele maanden geleden. Van de moment dat ik vernam dat het terug open was, heb ik op 2 dagen tijd mss wel 20 keer gebeld, maar er werd NOOIT opgenomen. Ik heb dat nr geverifieerd, en het was nog altijd hetzelfde nr.
  Dus ben ik er maar op het geluk naartoe gereden met mijn bromfiets, en idd het was open. Maar ik had 1 document te weinig bij om mijn 5-jarig rijbewijs te verlengen, en dat was nu precies de reden waarom ik hen zo dikwijls gebeld heb. Het zal nooit veranderen on LOS…

 4. TheoB zegt op

  Eddy,

  Er zijn meerdere Land Transport Offices in Bangkok.
  Als je op b.v. Google Maps zoekt met ‘สำนักงานขนส่งกรุงเทพมหานคร’ (Land Transport Office Bangkok) zie je ze verschijnen.
  Hopelijk kun je bij één van die vestigingen terecht.
  Ikzelf heb destijds bij สำนักงานขนส่งกรุงเทพมหานครพื้นที่ 2 (Land Transport Office Bangkok Area 2) een scooter op mijn naam laten zetten.

 5. Lung addie zegt op

  Beste Eddy,

  het gemakkelijkste is jouw nieuwe wagen doodgewoon te laten registreren door de garage waar je die aangekocht hebt. Zij geven je, bij de aankoop, de rode nummerplaten waarmee je reeds kan rijden. Zij registreren de wagen en eens dat rond is krijg je de definitieve nummerplaten. Kan niet eenvoudiger en kost je niets. Waarom moeilijk maken als het gemakkelijk ook kan?

  Dat alles van transportoffice gesloten is??? Ik ben maandag nog met motor naar de locale technische keuring geweest. Gewoon open. Groen boekje 1 dag later kunnen afhalen.

 6. John zegt op

  Beste Eddy,
  ik woon in CHATUCHAK, vlak bij Paholyothin 24 BTS station. Supalai Park.

  Ik denk dat het advies van Lung Addie het best is indien dit op jou van toepassing is.

  Indien niet, dan vind ik het geen probleem om even langs te gaan om te kijken of ze open zijn. Dan moet je mij wel het address sturen.

  meteenmetmy@outlook.com

  Cheers
  John

  • Eddy zegt op

   Hoi John,

   bedankt voor je aanbod. Dit is het adres – Department of Land Transport in 1032 Phaholyothin Road, Chom Phon, Chatuchak, Bangkok 10900. Op de kaart is het een zijstraat tegenover de weekend markt.

   Ik wil de afdeling spreken die gaat over het registreren van geïmporteerde electrische auto’s of motorfietsen. Deze afdeling is centraal voor heel Thailand. Als je tijd hebt en ze zijn open, vraag svp op welke wijze deze afdeling bereikbaar is voor mensen buiten Bangkok.

   Thanks Eddy


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website