Beste lezers,

Om via het Phuket Sandbox programma naar Thailand te reizen is volgens mij o.a. een bewijs van volledige vaccinatie nodig. Hoe kan men in Nederland een door Thailand erkend bewijs hiervan bemachtigen? Is het gele boekje voldoende? Verklaring van de huisarts? RIVM registratiekaart?

Ik ben benieuwd naar het antwoord….

Groet,

Raval

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

12 reacties op “Thailand lezersvraag: Phuket Sandbox programma, hoe kan ik aantonen volledig gevaccineerd te zijn?”

 1. Paul Schiphol zegt op

  Het gele boeje met stempels, waarin ook alle andere (tropische) vaccinaties staan geregistreerd is internationaal erkend. Mij is niets bekend dat Thailand dit internationale document ineens niet zou accepteren voor Covid-19.

  • khun Moo zegt op

   Een boekje wat niet voorzien is van een foto , waar de naam niet ingevuld staat lijkt mij twijfelachtig dat dit als bewijs geaccepteerd zou worden. Volgens mij is het meer een overzicht van vaccinaties zodat de GGD in nederland kan zien welke vaccinaties vernieuwd dienen te worden. Verder kan men een Thailand bijv. na een beet van een kat of hond zien of men de eerste 3 vaccinaties tegen rabies in Nederland al gehad heeft zodat 2 extra vaccinaties voldoen.

 2. Louis zegt op

  Op de website van de ambassade in Den Haag staat dat het gele boekje voldoet. Bij frequently asked questions.

 3. Bangkokfred zegt op

  In onderstaande link van de Thaise ambassade in Den Haag staat bij het kopje benodigde documenten dat de registratiekaart geldig is alsmede het gele boekje en de digitale eu versie.

  https://hague.thaiembassy.org/th/content/phuket-sandbox?page=5f4d1bea74187b0491379162&menu=5f4cc50a4f523722e8027442

  • khun Moo zegt op

   Een boekje wat niet voorzien is van een foto , waar de naam niet eens ingevuld staat lijkt mij twijfelachtig dat dit als bewijs geaccepteerd zou worden. Men zou er zo eentje kunnen lenen van een ander persoon . Zou ook slordig zijn wanneer men dit gebrekkig document accepteerd lijkt me. Volgens mij is het meer een overzicht van vaccinaties zodat de GGD in nederland kan zien welke vaccinaties vernieuwd dienen te worden. Verder kan men een Thailand bijv. na een beet van een kat of hond zien of men de eerste 3 vaccinaties tegen rabies in Nederland al gehad heeft zodat 2 extra vaccinaties voldoen.
   Verder staat op de kaft van het boekje dat het bedoeld is voor yellow fever registration.

   • TheoB zegt op

    Beste khun Moo,

    Kennelijk heb je de door Bangkokfred gegeven link niet geopend en gelezen, want op deze webpagina van de Thaise ambassade te Den Haag staat wel degelijk dat ook het gele boekje als bewijs van vaccinatie wordt geaccepteerd.

    “3. REQUIRED DOCUMENTS

    3. COVID-19 vaccination certificate

    – International Certificate of Vaccination – the yellow booklet
    – Registratiekaart coronavaccinatie
    – EU Digital Covid Certificate”

 4. Jacobus zegt op

  Zoals iedereen inmiddels weet heb je een COE nodig om Thailand binnen te komen. Bij het online aanvragen van dit document kan je bv het gele boekje of de betreffende vaccinatie documenten van de GGD uploaden. De Thaise ambassade in Den Haag zal, in dien goedgekeurd, de vaccinatie gegevens op de COE vermelden. Dan is het officieel.

 5. P. Keijzer zegt op

  Foto van het doc dat je bij de vaccinatie krijgt voldeed bij mij. Dan kun je na 2 weken een verklaring downloaden via DIGID

 6. Paul zegt op

  Ik heb een foto copy van het gele broekje ingezonden, is gewoon geaccepteerd, maar ik denk dat je er wel goed aan doet via je digid je code te downloaden,… die is ook internationaal. Verder heb ik een verzekerings document bijgevoegd waar op staat dat ik voor 100% gedekt ben..ook geaccepteerd. Dus zonder 100000 dollar.

  • Wil zegt op

   Kijk dat vind ik nou goed dat je vermeld : verzekerings document 100% gedekt is geaccepteerd.
   Ik heb dit bij mijn COE gevoegd in december j.l. (Menzis) en dat werd toen ook geaccepteerd maar niemand geloofde mij toen.

   • Paul zegt op

    Ja, gewoon geprobeerd, verzekering was geen probleem, en is verder nooit naar gevraagd, alleen bij binnenkomst phuket, ook daar geen problemen gehad.

 7. Vieze Bertje zegt op

  Inderdaad gele vaccinatie paspoort, document met stempel en vaccinatie type + datum van GGD en waarschijnlijk ook de QR code.

  Groet


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website