Thailand lezersvraag: Na ASQ van Bangkok naar Chiang Mai reizen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
23 augustus 2021

Beste lezers,

Normaal kom ik op dinsdag 31 augustus 2021 vrij, uit quarantaine in Bangkok. Graag zou ik (ik ben alleen) vanuit Bangkok naar Chiang Mai reizen. Helaas heb ik vernomen dat er niet meer gevlogen wordt vanuit Bangkok naar Chiang Mai.

Heeft er iemand de exacte kennis, van wat er als alternatief al dan niet mogelijk is?

Volstaan de documenten van de drie negatieve PCR-testen die in het hotel werden afgenomen, om “indien het mogelijk zou zijn”, per bus of trein of taxi te reizen?

Met dank bij voorbaat voor jullie antwoord.

Groet,

Gigi

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 1 vote.
Please wait...

6 reacties op “Thailand lezersvraag: Na ASQ van Bangkok naar Chiang Mai reizen”

 1. Founding Father zegt op

  Hoi Gigi,

  Wanneer je ASQ succesvol afgerond is, krijg je van het hotel en het daarbij aangesloten ziekenhuis, verschillende documenten mee.

  Hierin staat vermeld welke periode je de ASQ hebt gedaan en ook zullen de 3 covid testen erin beschreven worden.

  Daarnaast krijg je iedere test apart op een papier inclusief stempels en handtekeningen.

  Mijn documenten waren in het Engels en in het Thais opgesteld. Mocht het nodig zijn, kan je deze dus met een gerust hart laten zien.

 2. Mathieu zegt op

  Beste Gigi,

  Ik was eergisteren in hetzelfde geval als jou, ik kwam uit ASQ in Bangkok en moest naar Chiang Mai. Vliegen is op dit moment inderdaad helaas nog steeds niet mogelijk.
  Er zijn momenteel twee alternatieven: met de trein of met een (privé) auto. Er is momenteel één trein per dag die van Bangkok naar Chiang Mai rijdt (trein 109, die om 6u23 stopt in Bang Sue station). Dit kost ongeveer 500 Baht als je een 2de klas AC ticket koopt, en kan je zelf online kopen (https://www.railway.co.th/).
  Het alternatief is dus met de auto/taxi, dit is wat sneller (+- 10 uur reizen?) en comfortabeler maar kost minstens 7000-8000 Baht voor een taxi.
  Ikzelf heb dus de trein gekozen, de rit viel mee maar duurt vrij lang. Trein vertrok rond 6u20 in Bangkok en kwam rond 21u aan in Chiang Mai.

  De documenten die je van het ASQ hotel krijgt zijn voldoende, bij aankomst in het station van Chiang Mai worden je documenten bekeken en de meesten moeten een verplichte sneltest ondergaan. Na mijn ASQ documenten te tonen en te vermelden dat ik ook gevaccineerd ben, was het bij mij gelukkig niet meer nodig om nog een sneltest te laten afnemen.

  Succes!

 3. Hollander zegt op

  Graag reageer op bovenstaande,Ik ben 12-8 vrijgekomen uit een asq hotel.Ik kon alleen met de taxi en moest naar ubon ratchathani.Het hotel had een voorziening met een taxi,de beide chauffeurs waren gevacineerd en met alle papperassen van het hotel,kon ik op pad.Ben om 5 uur smorgens vertrokken en zonder roadblocks aangekomen.De vaste prijs was 8000Tbht incl gas,tol etc.Kon stoppen waar ik wou en eten kopen van 7eleven,evenzo een koffietje en een cigaret…Denk dat de afstand ongeveer gelijk is en ik deed er 7.30 uur over

 4. Ger-Korat zegt op

  Absurde prijs, de halve taxivloot van Bangkok staat stil, elke tourbus permanent geparkeerd en de minibus te koop vanwege geen klanten in heel Thailand. Voor de Covid kon je overal een minibus huren met chauffeur voor 2000 baht per dag en brandstof Bangkok Ubon heen en terug 1500 tot 2000 baht. Indien een prive-taxi dan 1000 tot 1500 per dag.+ brandstof. Aardige cadeautje van ruim 4000 baht extra. En ja de tol in Bangkok onnodig want om 05.00 h in de morgen weinig drukte en toch al rustig in Bangkok vanwege Covid, indien wel druk dan hooguit een 200 baht totaal.

  • Ger-Korat zegt op

   Mijn reactie was op Hollander.

 5. Jos Verbrugge (alias Gigi) zegt op

  Mag ik Founding Father, Mathieu, Hollander en Ger-Korat bij deze heel hartelijk danken voor hun degelijke heldere uitleg.

  Vriendelijke groeten.
  Gigi.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website