Thailand lezersvraag: Kleermaker gezocht

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
25 augustus 2021

Beste lezers,

Ik ben op zoek naar een betrouwbare en vakkundige kleermaker(ster) in Thailand, om online iets te sturen zoals paskleding en enkele broeken en kostuums. Ook wil ik zijden overhemden te laten maken.

Groet,

Chris

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

10 reacties op “Thailand lezersvraag: Kleermaker gezocht”

 1. Erik zegt op

  Bangkok, Sukhumvit, daar vind je er wel een paar. Ik heb er ook kleren laten maken en dat was prima in orde. Mensen van India, Nepal, Pakistan. Vaklui.

 2. MikeH zegt op

  Een van de besten is Taylor On Ten, Heel toepasselijk in Soi 8, Sukhumvit. Canadees/Indiaas.

  • Jan zegt op

   Beste Cris,

   Mijn vrouw die in Thailand woont maakt kleding
   en heeft haar eigen kleding atelier en winkel in Korat
   in Thailand, zelf woon ik in Nederland en ze maakt
   alle soorten kleding op maat.
   Als je interesse hebt wil ik je wat foto’s sturen
   wat ze aan kleding maakt.

   Met vriendelijke groet,

   Jan.

   • Chris Dam. zegt op

    Hallo jan, dankjewel voor je reactie op mijn vraag, het zou fijn zijn als ik inderdaad wat foto,s zou kunnen bekijken, en wat prijzen, het laatste hoeft niet echt, want laten we eerlijk zijn, prijstechnisch is er genoeg vergelijkbaar, het wordt moeilijker om op kwaliteit en stof te vergelijken, het zou ook fijn zijn om telefonisch contact te hebben, dat lijkt me iets gemakkeler en gezelliger, mijn telefoon nr is 06-155-83-250. en als we iets nieuws hebben dan kunnen we dat altijd nog op het Thailandblog vermelden zodat anderen er ook hun voordeel mee kunnen doen, ik ben benieuwd naar je reactie, fijne groet Chris Dam.

 3. Cor zegt op

  Hallo Chris
  Aan kundige (en wellicht ook minder kundige) kleermakers in Thailand alvast geen gebrek.
  Wel uitkijken als je maatkledij buiten Azië wil versturen. De meeste kleermakers hier gebruiken voor hun duurdere stukken
  ongeoorloofd (onbetaald) gebruik van gerenommeerde stylisten. De grote modehuizen sporen die namaak in met name Europa en de USA actief op, wat de pakkans zeer reëel maakt in onder andere de EU-kernlanden.
  En dat kan bijzonder onaangename verrassingen opleveren voor de bestemmeling, die in weliswaar uitzonderlijke gevallen zelfs als crimineel importeur kan worden beschouwd.
  Persoonlijk zou ik iedereen afraden dat risico te nemen maar u beslist natuurlijk 100% autonoom voor zichzelf.
  Cor

 4. Bernhard zegt op

  Amigo in Pattaya

 5. Arnolds zegt op

  Vorig jaar heeft mijn zoon bij George In Pattaya 2 driedelig pakken voor 7000 bath laten maken.
  Hierbij kreeg hij ook gratis 2 blouse en 2 dassen naar keuze.
  Zelf heb ik o.a. 2 zijden blouse van Versace laten maken.
  De zaak is vrij groot en verkoopt ook Armani stof.
  De zaak is in Pattaya zuid aan de overkant van bus beginhalte Jomtien Beache .

  Overigens alle pakken worden gemaakt door Thaise vaklui, stuk of 15 kleermakers zijn gevestigd in de buurt van Tuc-Com.
  Mocht je een Thaise partner hebben dan zou ik bij een Thaise kleermaker rechtstreeks laten maken.
  Zelf was met eigen stof 1500 bath per pak kwijt.

 6. Frank zegt op

  Chris, de kwaliteit van het materiaal is niet te vergelijken met wat je in Europa kunt vinden, noch de afwerking hier in TH is alles behalve. Het lijkt allemaal mooi met een aantrekkelijke (af-dok-bare) prijs. Top kwaliteit is niet goedkoop. De op maat gemaakte pakken of hemden zijn redelijk, voor mijn norm zijn ze niet zo goed. Doe de proef en geef de TH kleermaker een hemd dat perfect past voor jou en vraag hem hetzelfde te maken. Bekijk en voel dan aan de kraag van een herenhemd gemaakt in TH (bij Indiërs, Pakistani, etc..), het is dikker, hoger en het krimpt na de eerste was, de mouwen zijn te lang of iets te kort, het is meestal alles behalve goed van de eerste keer, dus overdoen. De winkels in BKK hebben geen eigen atelier waar alles gemaakt word. Er zijn een paar fabrikanten ergens verscholen in de zijstraten die voor al die winkels werken. Het beste linnen en katoen word naar Europa of USA verkocht aan hoge prijzen, de tweede en derde kwaliteit is verkrijgbaar in TH, maar van een beduidend mindere kwaliteit, ze zijn niet zacht om dragen. Indien je niet te kritisch bent dan kan je gading wel vinden. Maar ik ga niet meer hemden of dergelijk laten maken in Thailand.

  • khun Moo zegt op

   Helemaal met je eens.

   ik heb gedurende enkele jaren verschillende kostuums in Thailand laten maken, maar de kwaliteit van de stof was steeds niet goed.
   Toen stof uit nederland meegenomen incl. knopen.

 7. Louis Tinner zegt op

  Je kunt in Thailand absoluut topkwaliteit kopen maar daar betaal je dan ook voor. Als je in de toeristengebieden gaat kijken waar ze belachelijke aanbiedingen hebben van 100 usd voor een pak wat verwacht je dan. Ik ga naar Tailor on Ten in Sukhumvit soi 8, niet goedkoop maar kwaliteit, ik jheb net een jasje laten maken en alleen het jasje kost 16.500 baht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website