Beste lezers,

Bestaat er ergens een draaiboek over hoe ik mijn Thaise vriendin naar Belgie kan laten komen voor een periode van 3 jaar? Eventueel Nederlands leren, werken en huwen. Dit tot ik zelf gepensioneerd ben (over 3 jaar). Pas dan gaan we beiden migreren terug naar Thailand.

Of bestaat er een consultantbureau die al deze zaken en paperassen voor ons kan regelen?

Groet,

Peter

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Thailand lezersvraag: Bestaat er een draaiboek om mijn Thaise vriendin naar Belgie te laten komen?”

 1. Rob V. zegt op

  Beste Peter, ik neem aan dat jij een Belg bent. Voor Belgen die in België wonen gaan de reguliere migratieregels op indien ze hun buitenlandse partner willen laten overkomen. Denk aan de verplichte taalcursus enzovoort.

  Nu weet ik veel van de immigratie naar Nederland, daarom heb ik op blog een dossier voor immigratie naar Nederland (voor Nederlands-Thaise koppels) staan. Helaas ken ik niemand die zo’n dossier heeft getikt voor Belgen en hun Thaise partner.

  Mijn kennis voor migratie naar België is zeer beperkt, ik kan wel twee startpunten geven:
  https://dofi.ibz.be/nl/themas/onderdanen-van-derde-landen/gezinshereniging
  Dit is de website van de Belgische migratiedienst.

  https://www.agii.be/
  Dit is de website van het agentschap voor migratie & inburgering. Daar ook de nodige informatie over kort verblijf, lang verblijf (migratie), inburgering enzovoort. Zou ik zeker raadplegen naast de officiële website van de migratiedienst.

  Mocht migratie naar België geen redelijk haalbare (of proportionele) kaart lijken, overweeg dan de EU route. Dan ga je als EU burger enige tijd, tenminste 3 maanden, in een ander EU land wonen (eventueel ook werken), de partner waarmee een huwelijk of aan een huwelijk gelijke relatie gesloten is mag dan overkomen naar dat EU land onder “soepele” voorwaarden, na enige maanden samen wonen in dat andere EU land kan men dan samen terug naar het eigen EU land migreren onder “soepele” voorwaarden (oa geen inburgeringseis enzo). In Nederland kennen we deze route ook als de “België route”, voor een Belg die juist naar Nederland gaat (ander EU land kan natuurlijk ook), zou dat dan de “Nederland route” zijn.

  • B.Elg zegt op

   Rov V. heeft het hierboven over de EU route. Voor mijn Thaise echtgenote en ikzelf heeft die route gewerkt. Het is alweer 24 jaar geleden, maar toen ik mijn vrouw naar België wou halen mocht ze absoluut niet binnen, zelfs niet met een toeristenvisum. Ik weet nog steeds niet waarom. Ik ben toen naar Nederland verhuisd. Onmiddellijk na mijn inschrijving in Nederland kreeg ze een toeristenvisum. Toeristenvisum werd MVV ofwel verblijfsvergunning voor NL. En nu wonen we weer in België.

  • Robin zegt op

   Rob wat is de URL van jou blog? Ik zou graag lezen over wat immigratie strategieën naar Nederland. Alvast bedankt!

   • Rob V. zegt op

    Robin zie het dossier menu aan de linkerkant voor “immigratie Thaise partner”. Of gebruik deze link:
    https://www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/Immigratie-Thaise-partner-naar-Nederland1.pdf

 2. herman buts zegt op

  Wil je enige kans van slagen hebben zorg dan dat je bewijzen hebt (fotos + rekeningen van hotels vliegtuig ed) je moet je toekomstige partner minstens 2 jaar kennen en dit kunnen bewijzen uiteraard.Je dient haar minstens 2 keer op een toeristenvisum (max 3 maand) naar Belgie laten overkomen voor je haar defenitief hier krijgt.Dat zijn de basisregels waarop men verder kan gaan.Indien je niet aan deze 2 eisen voldoet wordt haar visa quasi zeker geweigerd.Indien nodig kan je vriendin contact opnemen met mijn vrouw ,zij heeft heel de procedure doorlopen en is nu bijna 5 jaar hier.geef langs deze weg maar een seintje en dan laat ik wel weten hoe ze mijn vrouw kan contacteren.

 3. Guy zegt op

  Beste Peter,
  Een uitleg hier op de site is nagenoeg onmogelijk goed te laten overkomen.
  Immers Nederlandse regels zijn nu eenmaal niet de Belgische.

  Ik ben in 2004 officieel getrouwd in Thailand en woon in Belgie. Veel ervaring heb ik dus niet afgezien van het feit dat ik –buiten covid-problemen overal ter wereld – wel elk jaar ongeveer 6 a 8 maanden in Thailand verblijf Soms met soms zonder mijn echtgenote die uiteraard Thais was en nog steeds ook is,

  Meer informatie hier geven zal leiden tot een wirwar van gegevens en denkbeelden.

  Probeer via de operator aan mijn contactgegevens te komen en je kan me ook bezoeken in Belgie..
  Lukt dat niet dan zoek je maar een andere weg.

  .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website