Lezersvraag: Hoe kom ik in Thailand aan een internationaal rijbewijs?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
23 maart 2014

Beste lezers,

Ik heb een Nederlands en een Thais rijbewijs voor de auto. Ik wil een reis maken naar Australië en daar een auto huren.

Ik heb daarvoor een internationaal rijbewijs nodig, een vertaling van het Nederlandse rijbewijs dus.

Hoe kom ik daaraan in Thailand? De ANWB werkt alleen aanvragen af die in Nederland en persoonlijk worden ingediend.

Met vriendelijke groet,

Klaas

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Hoe kom ik in Thailand aan een internationaal rijbewijs?”

 1. Peter vz zegt op

  Je kan op basis van je Thaise rijbewijs een Thais internationaal rijbewijs aanvragen. Dat kan bij de meeste kantoren die ook Thaise rijbewijzen afgeven.

 2. Tjitske zegt op

  Even contact opnemen met de Nederlandse Ambassade in Bangkok. Dit kun je gewoon via de site doen of even bellen. Zij zijn ontzettend hulpvaardig weten wij uit eigen ervaring van een paar weken terug.
  Het gaat je zeker lukken. Succes

 3. Gerard zegt op

  Tja… je kunt ook op internet even kijken. Heb destijds daar een internationaal rijbewijs aangevraagd. Thailand blijft een land van uitersten. De ene keer sta je met 5 min. buiten en het andere moment moeten ze van allerlei documenten hebben. Had (en heb nog steeds) een NL en een Thais rijbewijs. Voordeel via internet? Je internationale rijbewijs is 5 jaar geldig!

 4. Nico zegt op

  Klaas,
  Je kunt iemand machtigen om in NL een Internationaal Rijbewijs bij de ANWB af te laten halen; uiteraard op basis van je Nederlands rijbewijs; lokale Anwb kantoren zeggen soms dat dit niet mogelijk is, maar dat is onjuist, email de Anwb in Den Haag eerst en gebruik hun antwoord om het lokale kantoor op de juiste gang van zaken te wijzen.
  Verder is het zoals Peter vz zegt, in Thailand op basis van je Thais rijbewijs.
  Sukses.
  Nico

 5. Huub zegt op

  Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig in Australie.
  Ik heb eergisteren een auto gehuurd bij Hertz in Brisbane met alleen mijn Nederlandse rijbewijs zonder problemen.
  Op het Nederlands rijbewijs staat Drivers licence dus een vertaling is niet nodig.
  Ik geef geen garantie maar denk dat zelfs een Thai rijbewijs okay is daar staat namelijk ook een engelse tekst op.

 6. Henk Hauer zegt op

  Bij bijne iedere autorijschool kan je die kopen. In Nederland kan je ook je Thai rijbewijs gebruiken. Dit omdat dit in het Engels is.

  Henk Hauer

 7. lexphuket zegt op

  Ik heb een internationaal rijbewijs van de International Automobile Association. Op vertoon van je nederlandse rijbewijs te verkrijgen bij een IAA kantoor, tegen betaling. Geldigheidsduur 10 of 20 jaar.
  Bij controle door de politie heb ik er nooit moeilijheden mee gehad. Verder heb ik alleen een Nederlands rijbewijs. Mijn ervaring is, dat het verlengen van een nederlands rijbewijs extreem moeilij is. Mijn laatste verlenging kostte me anderhalf jaaR!!!!

 8. Davis zegt op

  Denk dat het belangrijkste is, dat wanneer je in een land verblijft en er een wagen bestuurt, een geldig bestuursdocument hebt. Dat vooral daar – wettelijk en dan ook verzekeringstechnisch – geldig is.

  Misschien kom je met een of andere permit wel door een controle of kan je er een wagen mee huren. Dat geeft geen echter garantie op dekking bij ongeval.
  Indien er een ongeval met schade is, komt de verzekeringsmaatschappij. En die zoeken elk wettelijk detail uit, om al dan niet hoeven uit te keren; vooral om de kosten op een derde partij te verhalen.
  Dus indien je in gebreke blijkt vanwege geen geldig rijbewijs… en dan even zeggen ‘ik dacht dat ik met die papieren zus en zo in orde was’, helpt dan niet.

  Een eerdere tip lijkt me zeer kosjer: op basis van je Thais rijbewijs een internationaal rijbewijs aanvragen. Check het vooral eer je effectief gaat toeren. Veel plezier toegewenst!

 9. MACB zegt op

  Voor tijdelijk verblijf in Australie is een internationaal rijbewijs zeer vermoedelijk niet nodig. De IND zegt daarover:

  “Vakantierijbewijs: Sjoerd Weiland van de RDW kan in ieder geval de vraag over het rondtrekken door Europa met een niet-Europees rijbewijs gemakkelijk beantwoorden. De regelgeving hierover is helder. Als het (in ons geval: Thaise) rijbewijs geldig is, en zolang er sprake is van tijdelijk verblijf (vakantie, dienstreis, familiebezoek), is rijden gewoon toegestaan. Men neemt dan deel aan het internationaal verkeer. Een geldig Nederlands of internationaal rijbewijs is derhalve niet nodig. (Hetzelfde geldt voor het gebruik van een Nederlands of Belgisch rijbewijs in Thailand.)”

  Raadpleeg de website van RDW om te zien of dit ook voor Australie geldt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website