Lezersvraag: Wordt in Thailand Halloween gevierd?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
27 oktober 2015

Beste lezers,

Wordt in Thailand Halloween gevierd? Of verbied het Boeddhisme dit?

Aanstaande weekend ga ik relaxen en bijkomen van de jetlag in Pattaya, voordat ik op vakantie ga naar Isaan en Laos.

Of zijn de enige griezels de verleidelijke vrouwen die stiekem man zijn?

Groet,

Tony


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Wordt in Thailand Halloween gevierd?”

 1. Fransamsterdam zegt op

  In Pattaya wordt zo ongeveer iedere gelegenheid aangegrepen om ‘Thema-avonden’ te organiseren, en Halloween is geen uitzondering.
  Ik denk dat Buddha het fenomeen Halloween niet kende, dus hij zal het ook wel niet verboden hebben.
  .
  Om alvast in de stemming te komen:
  .
  https://www.google.co.th/search?q=halloween+party+pattaya&safe=off&client=tablet-android-google&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCsQsARqFQoTCMDRpfij4sgCFccelAoddOUDoQ&biw=960&bih=600

 2. henry zegt op

  Het Boedhisme verbied niks,

  • Roy zegt op

   Henry vandaag is het een boeddhistische feestdag.
   En het is verboden van alcohol te verkopen voor een periode van 24u.
   Deze regel is er gekomen door samenspraak van de sangha (boeddhistische leiders)en de regering.
   Persoonlijk vind ik dit geen goede maatregel want iedereen moet daar zelf over kunnen beslissen.
   Maar het is wel een verbod en zo zijn er wel meer.

   • Wallie zegt op

    Regel regel regel, de Thai slaan een dag van te voren gewoon in en dat zijn ze ook gewend want in de middag mag een paar uur geen alcohol verkocht worden.

   • teun zegt op

    Ging 27-10 naar 1 van mijn vaste restaurantjes. Er werd gewoon drank geserveerd. Alleen langs de straat beetje uit het zicht houden……………

    In een naburig straatje vinden overigens elk weekend casino-activiteiten plaats. Dat is duidelijk te zien, want er staan dan 10-tallen auto’s en brommers geparkeerd en de activiteiten zijn vanaf de straat te zien. Hoe dat kan? De plaatselijke diender…….etc.

    Dus regels worden wel “ingevoerd” , maar als men (lees: overheid) ze niet kan/wil handhaven dan zijn het papieren tijgers.

 3. Frans zegt op

  Beste Tony, ik was vorig jaar op Koh Chang en het werd uitbundig gevierd dus maak je geen zorgen. Als er iets te doen is met commercie dan wordt het overlal gevierd, Veel plezier.
  Groetjes, Frans uit de Jordaan.

 4. Poo zegt op

  Dag Tony ..in Nederland en België kan ik mij soms verschieten als ik een transsexueel zie ..maar hier in Thailand vind ik die ( griezels ? ) vrouwen die eigenlijk man zijn….en dit zeker hier niet stiekem doen ..integendeel .. ze zijn soms meer vrouw en mooier dan vele westerse of thaise dames .
  Wat halloween betreft passen sommige shoppingcentra hun etalages aan en doen ze ook soms voor de kinderen speciale vermakelijkheden .
  En het boeddhistish geloof is heel tolerant Tony en trekt zich van halloween niks aan …dus speel maar lekker de griezel !!

 5. Erik bkk zegt op

  Het echte Halloween is Trick or Treat voor de kinderen die verkleed van deur tot deur gaan om snoep te krijgen. In Thailand heb ik dat nog nooit gezien hoewel shopping centra dat soms binnen organiseren. Wat van Halloween uitbundig gevierd wordt in Thailand gebeurt in de avond en nacht van Halloween overal in bars en clubs met verkleedpartijen die niet onderdoen voor wat er in Amertika gebeurt.

 6. Erik zegt op

  Eigenlijk zijn er 2 Thailanden. Enerzijds het Thailand in de toeristische plaatsen zoals Phuket, Pattaya, Bangkok, enz … Daar past de Thai zich gedeeltelijk aan de ‘farang’ aan om hem te behagen en geld te verdienen. Anderzijds is er het Thailand rond de rijstvelden, bergen en jungle. Hier interesseert men zich totaal niet in onze Westerse aangelegenheden. En terecht. Pure commerce.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website