Lezersvraag: Wat is handiger in Thailand Android of Apple?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 mei 2014

Hallo allemaal,

Binnenkort verhuis ik naar Thailand. Ik wil daar ook op de fiets gaan rondtrekken. Nu wil ik natuurlijk dankbaar gebruik maken van de nieuwe communicatiemiddelen.

Mijn vraag is waar je beter mee uit de voeten kunt in Thailand, Android of Apple. Ik wil het gebruiken voor gps, internet, (googlemaps) e-reader, Facebook en Skype om contact met Nederland te onderhouden. Wie weet raad?

Groeten,

BertH

16 reacties op “Lezersvraag: Wat is handiger in Thailand Android of Apple?”

 1. Mr. Thailand zegt op

  Mijn mening: maakt niet uit. Als je er nog geen hebt, moet je zeker niet veel geld uitgegeven aan iets duur. (Apple)

  Wat je wil doen zijn basisdingen, die je sowieso kan doen. Google Maps is van Google (Android ook), dus zou dat wel eens een voordeel kunnen zijn.

 2. BA zegt op

  Dat is een beetje lood om oud ijzer, net waar je voorkeur ligt.

  Ik gebruikte altijd een Samsung S3 met android, nu iPhone 5S en qua functionaliteit doet het allemaal niet zo voor elkaar onder.

  Persoonlijk vind ik de camera in de iPhone 5S echt heel goed, zowel front als back. Echt een groot verschil met mijn S3. Maar ik weet niet hoe de huidige modellen, S5 etc zich verhouden met een iPhone. Weet alleen wel dat het qua apps allemaal niet zo veel uitmaakt.

  Samsung/android hebben in de regel grotere schermen, dat kan makkelijker zijn met typen en het is makkelijker om bijvoorbeeld je eigen bestanden en muziek te kopieren. Bij Apple moet alles moeilijk via itunes.

  Sommige Android toestellen van bijvoorbeeld Samsung kunnen 2 simkaarten gebruiken, je kan dan 2 telefoonummers aanhouden, 1 uit NL en 1 uit TH, of bijvoorbeeld 1 van 12 call en 1 van True. Als je in een gebied zit waar 1 slechte dekking heeft dan kan dat makkelijk zijn, of je kan bellen met de 1 en internetten met de ander.

 3. Khun Peter zegt op

  Als je eenmaal Apple (iOS) gewend bent, is de rest toch een stuk minder. Ik zweer bij Apple. Is wat duurder maar zeker gebruikersvriendelijker en beter.
  Mijn dochter had een iPhone, kocht daarna een nieuwe Samsung, heeft nu spijt als haren op haar hoofd.

 4. Paul zegt op

  Het is heel persoonlijk blijkbaar.

  Ik had Apple, maar die geldfabriek stop na een bepaalde tijd met servicen van je telefoon en zijn apps niet meer up te daten en als je er zowaar eentje krijtraakt, kun je die app niet meer installeren (of je moet ‘m jailbreaken en de originele versie nog hebben). Maar te vaak zegt de software na verloop van tijd dat ‘ie niet meer wil functioneren op je Apple. Voor mij dus nooit meer Apple iPhone of iPad (iPod werkt nog prima, maar ook mijn Android telefoon doe prima dienst met iTunes via de stereo in de auto).

  Nu de vraag m.b.t. Thailand. De meest gangbare apps zijn op beide systemen te verkrijgen. Wat mij betreft is er dan niet echt een reden om zoveel uit te geven aan Apple. Tenzij je zeker weet dat je een app wilt die het andere systeem niet heeft. Een nadeel van Apple: ze zijn zo verdomd duur… en dat weten dieven ook! (Ook in Thailand).

 5. Samee zegt op

  Wat gebruik je nu? Gebruik dat ook in Thailand.
  Mijn Thaise vriendin heeft zelf iphone en ipad, haar vriendinnen allemaal Android.
  Google apps zijn populair hier en natuurlijk de whatsapp- variant Line. Werkt allemaal prima op beide platformen.
  Apple geeft wereldwijde garantie, dus in NL gekochte iphone die binnen de garantie periode stuk gaat (kan tegen bijbetaling tot drie jaar worden verlengd) zal in Thailand kosteloos worden gerepareerd bij een herkend service centrum. Weet niet hoe dat bijv. bij HTC, Samsung of LG zit.

 6. Klaas zegt op

  Sorry,een beetje off topic.Je wil op de fiets rondtrekken hier?Denk er wel om dat het verboden is om met een fiets op de autowegen en snelwegen te rijden hier.Ik denk als je een ongeluk krijgt(helemaal niet denkbeeldig hier in het verkeer)je niet gedekt bent door je verzekering,informeer maar eens goed.

 7. BA zegt op

  Tsja prijs kan je over discusseren.

  Apple heeft weinig modellen, op dit moment alleen de iPhone 5C en de 5S. Android word door zo veel fabrikanten gebruikt dat het op haast elk model te vinden is, dus van telefoons van 100 euro tot 500 euro bij wijze van spreken, Alleen zie je daar ook dat na verloop van tijd de modellen niet meer geupdate worden.

  Alleen de topmodellen van bijvoorbeeld Samsung en Apple doen qua prijs niet zo veel voor elkaar onder. Maar als je een wat ouder of wat minder krachtig model neemt dan ben je prijstechnisch bij Android wel wat beter uit.

  Ik heb in de winkel ook wel wat met de S4 van Samsung gespeeld, maar kreeg dan het idee dat die iets vlotter was maar verder veel van hetzelfde. Bij de Apple iPhone heb ik juist het idee dat het een grotere stap voorwaards is, ding is vlot, scherm is ontzettend scherp, geluid is van behoorlijk goede kwaliteit enz. Accu in een iPhone is op papier minder maar hij gaat wel langer mee als die van mijn oude S3.

  Qua stabiliteit was mijn S3 goed, mijn Android tablet wat minder. Ik heb het inmiddels allemaal vervangen voor Apple en het Android spul aan mijn vriendin gegeven.

  Er is trouwens 1 ding waarin Apple mijlenver boven de rest staat, en dat is stijl. Wij Nederlanders zijn er niet zo gevoelig voor maar de Thai wel. De nummer 1 gadget to have is op dit moment de iPhone 5S, en dan natuurlijk ook nog goudkleurig.

 8. Christina zegt op

  Ook ik ga voor de Apple cadeau gekregen van mijn collega’s. Mijn man heb ik er een cadeau gedaan wou er eerst niets van weten kan nu niet zonder. Neem een mini met veel gb weet zeker dat je er veel plezier van zult hebben. Overal WiFi spots.

 9. Soi zegt op

  Ik ga voor Android. Heel Azië ligt vol met Android. Android staat voor gebruiksgemak. Apps haal ik bv van http://androidworld.nl/, en uiteraard Google Play. Heel Thailand ligt dan aan je voeten.
  Aplle is star, voert een strenge regie over de apps in de App Store en wat je als gebruiker wel of niet kan en mag doen. Daarnaast zijn er geen goedkope iPhones/iPads, zoals er bijvoorbeeld wel Android-smartphones/tablets van €100 of minder zijn. Overigens gaat het niet om Android en Apple, maar om Android en iOS.

 10. rene zegt op

  veel gratis android apps zijn gratis waar je voor dezelfde apple apps moet betalen!!!
  tevens is de nieuwste android versie 4.2.2. vele malen geavanceerde dan ios.
  routplanner (gratis) sygic is amazing!

 11. Jörg zegt op

  Denk eens buiten de box en overweeg een Nokia Lumia met Windows Phone (WP) 8.0 (straks 8.1).

  Gratis de beste navigatie van Nokia op die je ook zonder internet kan gebruiken (van te voren de kaart downloaden via wifi uiteraard). Er zullen reacties komen dat dat WP 8.0 minders apps heeft, maar alle grote en noodzakelijke apps zijn beschikbaar (in ieder geval alles wat je in je vraag noemt).

  De camera van de duurdere Nokia’s verslaat alle iPhone’s en Android toestellen.

 12. dokter tim zegt op

  Jorg zegt wat ik denk. Ik ken geen betere navigatie dan die van Nokia. Alleen de Office van Nokia is slecht. Tenzij je iets duurs uit de kast laat halen. Echt heel duur. Als Office belangrijk voor je is kun je beter Android gaan gebruiken. De overige Apps van Nokia voldoen prima.

 13. Renévan zegt op

  Zowel mijn vrouw als ik zijn overgestapt op Sony Xperia (android) met name omdat de toestellen die wij hebben de V en de Z1 waterdicht zijn. Hier in Thailand met de plotselinge buien geen overbodige luxe. Mijn tablet is ook een Android (Sony), makkelijk met synchroniseren. ITunes van Apple vind ik persoonlijk hopeloos, met Android simpel bestanden overzetten. Ik print ook rechtstreeks vanaf mijn smartphone en tablet naar mijn draadloze Brother printer. Er zijn inmiddels zoveel apps.voor Android dat dat voor de keuze niet zoveel meer uitmaakt.

 14. Davis zegt op

  Was mijn smartphone eens kwijt. Heb dan maar mijn neus gevolgd. Merkwaardig genoeg deed die het uitstekend. Klassiek de weg vragen en je komt curiositeiten tegen die op geen enkele app of site te vinden zijn. Wat ik je wil meegeven, vertrouw ook op je gevoel en neus. Dubbel genot!

 15. gerry zegt op

  Ik heb met een ipad-mini cellular op de fiets rondgetrokken. Prima. Off-line kaarten van Skobbler off-line maps geladen om mijn plaats onderweg te bepalen. Voor off-line maps heb je een type ipad nodig waar een sim-kaart in kan. Veel boeken erop gelezen. Prima ding.

 16. Cor zegt op

  Met een android toestel heb je ook een google account. Daarmee kun je mailen, maar heb je ook google+. Dat is een soort Facebook, maar dan van google. Maak je foto’s met je telefoon, dan worden die gelijk als back-up opgeslagen in de cloud en zijn altijd overal op te halen. Je kunt ze daar ook delen.
  Ik heb zowel apple als android en vind voor de telefoon android toch net iets prettiger. Ook al je contacten worden in google + bewaard en kun je overal, ook in gmail gebruiken. Raak je je telefoon kwijt, of koop je een nieuwe, dan worden na inloggen alle contacten weer opgehaald. en iPhone werkt eigenlijk alleen optimaal als je laptop/pc ook een mac is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website