Lezersvraag: Hebben Thai een hekel aan mensen met een donkere huidskleur?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
21 februari 2016

Beste lezers,

Ik ga in april naar Thailand, nu hoorde ik vertellen dat Thai een hekel hebben aan mensen met een donkere huidskleur, en ook aan mensen uit India. Ik heb zelf een uiterlijk van iemand die uit India komt.

Ik graag willen weten of dit waar is?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Flip


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

27 reacties op “Lezersvraag: Hebben Thai een hekel aan mensen met een donkere huidskleur?”

 1. Petervz zegt op

  Beste Flip,

  Na 35 jaar in Thailand kan ik helaas constateren dat als er 1 volk is dat het discrminineren op basis van de huidskleur tot een hoogtepunt heeft gebracht, dat dat de Thais zijn, of misschien beter gezegd, de stedelijke thais van Chinese afkomst. Des te witter de huid des te beter, en je kan overal cremes halen om nog witter te worden.

 2. Pieter zegt op

  Een lichtere huidskleur geeft misschien meer status.
  En als U genoeg cente heeft, hebben de thai echt geen hekel aan U.
  De hedendaagse generatie leeft ook in de moderne tijd.

 3. Kees zegt op

  Thai hebben over het algemeen een zeer lage dunk van mensen met een donkere huidskleur. Enkele vrienden van mij met een donkere huidskleur hebben behoorlijk onprettige ervaringen hiermee opgedaan. Thais met een donkere huid hebben ook vaak een lage dunk van zichzelf. Als je op een Rohingya lijkt, is het helemaal foute boel. Hoe het is met Indiaas uiterlijk is weet ik niet precies, maar bereid je voor op af en toe een discriminerende behandeling.

 4. Moodaeng zegt op

  Om de Thai als racisten weg te zetten gaat me wat ver maar ik heb zelf ondervonden dat ze er helemaal niet moeilijk over doen om een negroide persoon een aap te noemen. En er gewoon bij te lachen. Dat vond ik echt bizar.
  Maar er zijn, vooral in Bangkok, best veel hindoestaanse mensen dus daar zijn ze wel aan gewend.
  Ik zou me er niet druk om maken. Ze hebben een heel andere kijk op de wereld dan wij. Niet voor niets heten de blanken in Thailand farang. Ik heb me laten vertellen dat dat woord ook niet de meest charmante betekenis heeft.

 5. Patrick zegt op

  Money talks ….. Valt nog te bezien of dit ook zo geuit wordt t.a.v. Welgestelde toeristen.

 6. Ruud zegt op

  Maak je geen zorgen, de meeste mannelijke Thai hebben een hekel aan Farang, maar niet aan geld dat maakt alles goed. En zoals de vorige schrijver uitlegt, zijn de vrouwen gefocust op een zo blank mogelijke huidskleur, wat staat voor schoonheid en status. Maar ook hier geldt dat geld altijd respect op levert.
  Dus wees royaal en niemand zal zich negatief uiten.
  veel plezier in amazing Thailand

 7. BA zegt op

  Ik ken wel een aantal Afrikaanse leraren die hier wel eens in een barretje komen. Het valt mij niet op dat De Thai openlijk racistisch zijn maar het valt wel op dat ze ze links laten liggen. De dames bijvoorbeeld kijken ze niet aan en ze bemoeien zich niet met ze.

 8. Harrybr zegt op

  Al heel lang probeert de mens zicht e onderscheiden van de andere mens, m.n. om zijn eigen welvaart te laten zien.
  bijv: van werken op het veld in de zon word je bruin(er), dus als je blanker bent, laat je zien niet op het veld te moeten werken. Denk aan de Klassieke Grieken, de Romeinen, Cleopatra met haar baden in ezelinnenmelk.
  Menig Thai ( en anderen in Z.O.Azie) zal dus bij het lopen in de zon desnoods met enkele A4’tjes het gezicht trachten uit de zon te houden.
  Ook het hebben van hele lange pink-nagels laat zien, dat je geen h(handen) arbeid hoeft te doen.
  Als je in de “koude” regio’s goed bruin bent, laat je zien regelmatig op vakantie te kunnen, in de zon te kunnen liggen ipv werken enz.

  Ja, de met name stadse Thais van Chinese afkomst ( lichter van kleur als de Thai zelf) kijken erg neer op mensen met een donkerdere huidskleur ( zelfs uit Isan), en m.n. de negroïde typen Ik kom in Thailand voor zaken sinds 1993 en verbaas me er sindsdien over.

 9. Emiel zegt op

  Niet alleen in Thailand, in heel ZO Azië moeten ze van donkere mensen niet hebben. Voor hen zijn dat mensen die op het veld werken of beachboys… in ieder geval lagere soort. Vele Thais zijn racisten meer dan de Europeanen. Zelfs een farang is anders bekeken dan het eigen volk. Hoewel naar farangs meestal wordt opgekeken maar dat is omdat zij ervan uit gaan dat alle farangs vol geld zitten.

  • BA zegt op

   Ik zou niet zeggen dat de Thai opkijken tegen falang. Eerder andersom, de Thai in toeristische gebieden tolereren de falang omdat ze geld in het laatje brengen, maar de gemiddelde Thai kijkt eerder neer op de falang.

 10. Alex zegt op

  Hi,
  Ik was 2 weken terug in pattaya met een hindoestaanse jongen en die kreeg gewoon dezelfde aandacht. Zolang je bahtjes hebt, toerist bent en gewoon iedereen met respect behandeld heb je gewoon een fantastische tijd. Ik word zelf ook vaak aangezien voor turk / moslim (bruin haar, bruine ogen, licht getint), en ook ik heb het altijd fantastisch. Maak je echt geen zorgen.
  Groeten Alex

 11. Fransamsterdam zegt op

  Flip, ik zou me er niet druk over maken. Onder de Thai (vooral de dames) is het weliswaar een sport om een zo licht mogelijke huid te hebben, maar ze zien toch ook liever een farang die enigszins gebronsd is dan met een paar melkfessen.
  Dames uit Thailand op datingsites vullen zelf in hun profiel bij het kopje ‘ras’ vaak ‘caucasian’ in. Dat lijkt me niet helemaal correct, maar geeft aardig hun eigen ideaalbeeld weer.
  Lieden uit India worden wel gereserveerd beoordeeld, maar dat heeft volgens mij meer te maken met het feit dat ze niet erg integreren, ze hebben het liefst hun eigen buurt en zo.
  En Indiase klanten van bargirls laten door hun ondergeschikten vaak een handjevol dames uit de beerbars halen. Daar maken ze zich ook niet populair mee, en veel dames die het zich kunnen veroorloven willen dan ook niet zulke Indiase klanten.
  Ik ken meerdere mamasans die wegliepen met negroïde types die ik minstens op Senegal inschatte, en blanke Russen zijn weer juist niet geliefd.
  Als je gewoon bent wie je bent in Thailand en je bent geen agressieve of schreeuwende sloeber, ben je een graag geziene gast. En probeer ze niet voor de gek te houden, dat is nergens voor nodig en dat ga je zeker verliezen.
  Als je zelf verder niks met India hebt, zou ik niet speciaal Indiase gewaden aantrekken, een klein beetje casual netjes westers gekleed, nooit zonder T-shirt en in voorkomende gevallen een overhemd en geen flipflops, kan werkelijk wonderen doen.
  Denk in april aan het Song Kran (waterfeest), you can’t beat them, dus join them.
  Veel plezier en laat je ook nog even weten hoe het gegaan is?

  • John Chiang rai zegt op

   Moderator: Niet chatten svp. Alleen reacties op de lezersvraag.

  • flip zegt op

   Dank je wel Frans voor de tips, ik ga lekker genieten.

 12. Boonma Somchan zegt op

  Beste flip de Sikh community in Thailand is vrij groot zo hebben ze een groot aandeel in kleding retail
  praat gewoon in het Engels
  niet raar staan te kijken als men dan denkt dat je uit singapore komt

  Blanke huidskleur betekent succes status geld etc dit komt deels door het gedrag van bepaalde blanke toeristen die spenderen met gemak een heel thais jaar salaris binnen 2 weken

 13. Foodlover zegt op

  Een vriendin van mij, zeer donker van huid is Surinaams en kwam een maandje naar Thailand op vakantie. Ik moet zeggen dat zij heel veel bekijks had maar allemaal op een POSITIEVE manier. Vooral de kenderen vonden haar maar vreemd want was het nou een ferang of niet.

 14. teun zegt op

  Het klopt helemaal. De achterliggende gedachte is: degenen met een donkere huidskleur zijn landarbeiders. En dus in de ogen van vooral stadse thais van een lager niveau. De stadse thais doen er inderdaad alles aan om zo wit mogelijk te zijn. Daarvoor worden allerlei al dan niet gevaarlijke middeltjes gebruikt. Kijk maar eens naar de reclames op TV. Daar worden vele tovermiddelen getoond. Toch raar eigenlijk: de farang gaan o.a. naar Thailand om binnen een strandvakantie zo bruin mogelijk te worden, terwijl de Thais zelf (althans dat deel dat zich wat verhevener voelt dan de rest) er alles aan doen om zo wit mogelijk te zijn.

 15. aad zegt op

  Flip je zou kunnen worden afgeschrikt door sommige commentaren maar dat is beslist overbodig. Er komt ttrouwens nog een factor bij en dat is je gedrag. Sommige buitenlanders nemen niet de moeite om wat te begrijpen van de thaise cultuur en dat is hard nodig. Enkele punten.
  Gedraag je rustig want de thai hebben een hekel aan hard gepraat en herrieschoppers.
  Wees altijd beleefd en gedraag je vooral niet uitdagend of aggressief want daar hebben buitenlanders nogal een handje van.
  Blijf weg van de vrouwen want je wordt zonder pardon geplukt volgens het gezegde: in thailand bestaat voor falangs geen romantische liefde maar financiele liefde!
  Em kom gerust want de mensen zijn aardig al is het dikwijls opgelegd en leer om bij IEDERE ontmoeting netjes de handjes bij elkaar te doen en sawadikap te zeggen.

 16. Farang Clyde zegt op

  Hallo Flip , ik ben zelf van Surinaamse afkomst (negroïde) en dus waarschijnlijk donkerder dan jij en ben tot nu toe al 7 keer in Thailand geweest vanaf 2006 en van noord tot zuid en hebt nooit echt bewust dit ervaren . Ik ben getrouwd met een Thaise (zij is ook een beetje donkerder naar Bangkokse begrippen) en van haar heb ik ook nooit wat vernomen dat ik werd gediscrimineerd . Natuurlijk omdat ik de taal niet spreek zal je het minder snel merken . Mijn schoonfamilie heeft in ieder geval totaal geen moeite met mij , ik word hooguit in de Isaan en andere minder toeristische plekken aangekeken als curiositeit . Ik weet niet hoe het zit met Indiërs maar ik denk dat ze voornamelijk hun eigen volk op kleur discrimineren en dan met name meer in de stedelijke gebieden . Ik denk dat je daarover jezelf niet zo druk hoeft te maken . Ik heb erger meegemaakt dichter bij huis .

 17. fobian zegt op

  Mijn ervaring is,dat Thai niet houden van de vernederende houding van veel Indiase mannen t.o.v de Thai en zeker t.o.v. thaise vrouwen.Deze weinig respectvolle houding zal wel voortkomen uit hun kastensysteem,maar is zorgwekkend.Mij storen de Indiers ook het meest van alle toeristen.

 18. pedro zegt op

  Wie of wat valt niet onder discriminatie alhier.

  Te wit vinden die Thai ook echt niet aantrekkelijk.
  Te dik.
  Te mager.
  Te serieus.
  Te …te….te….wat valt hier niet onder?

  Kijk niet naar die minkukels die overal oververtegenwoordigd blijken ook in ons kikkerlandje die te kritisch kijken naar de buitenkant..
  Mijn ervaring is dat sommige meisjes/vrouwen donkere negroide mannen juist erg sexy vinden.

  Soms is het ff zoeken maar dan heppie ook wat, wat van die gekleurde flappen wil nog wel eens helpen! Succes. Pedro & zo.

 19. Chander zegt op

  Hallo Flip,

  Er is een groot verschil voor een Hindoestaan, die als toerist naar Thailand komt of die langdurig in Thailand wilt blijven.

  Als je als toerist komt en genoeg te besteden hebt, zal je in toeristische gebieden in Thailand weinig last van hebben.

  Als je voorgoed wilt vestigen in Thailand dan zou ik de toeristische plaatsen juist mijden.

  Als jij je gedraagt als een echte Indiër dan zal je door een Thai gehaat worden.
  Maar je bent een Hindoestaan, opgegroeid in een Nederlandse kolonie en heel lang gewoond in Nederland. Jouw uiterlijk is Indiër, maar jouw gedrag is westers. Daar komt de Thai heel gauw achter en dan wordt je gewoon geaccepteerd.

  Dus wees niet bang. Kom naar Thailand en gedraag je als een westerling. Hebt daarbij heeeeel veeeel respect voor de vrouwen!!
  Als je de Thaise vrouwen heel teder behandelt krijg je het dubbele voor terug. Dan zul je flink verwend worden ook.

 20. Renévan zegt op

  Van mijn vrouw had ik al eens vernomen dat Thaien het niet zo hebben op Indiërs. Dat heeft niets te maken met huidskleur maar met hygiëne. Waar Thaien zich minimaal twee keer per dag douchen en iedere dag schone kleren aantrekken nemen de meeste Indiërs het niet zo nauw. In de condo waar we eerst woonden hadden de Indiërs die daar een appartement huurden vaak de gewoonte om zo van straat met kleren en al aan in het zwembad te duiken. Maar als “goed gedragende” toerist zult u hier niets van merken, zoveel fatsoen hebben de Thaien.

 21. theoS zegt op

  Heb eens van Bkk naar AMS gevlogen met een plane vol Indiers. In Dhaka moest iedereen die door reisde de plane uit want die moest eerst schoon gemaakt worden. Duurde 2 uur! Vreselijke troep. Hun hadden alle afval op de grond gegooid, werkelijk alles.

 22. Theo68 zegt op

  Fa Wakka Flip,

  Ik ben in Suriname geboren. Ik ben een hindoestaan en mijn voorouders komen uit India. Ik heb een getinte huidskleur en ook nog eens de uitstraling van een adonis. Ik ben dus een mazzelpik. In relatie tot mijn uiterlijk kan ik je melden dat ik tot op heden nog nooit iets vervelend heb meegemaakt. Ik moet wel eerlijk bekennen, dat ik niet echt het uiterlijk heb van iemand die afkomstig is uit India. Ik ben evenwel enorm trots op mijn uiterlijk en zou niet anders willen zijn dan wat ik ben en waarvoor ik sta.

  Blank is in Thailand de norm. En niet alleen in Thailand. De gehele regio gaat gebukt onder dit verschijnsel, dat o.a. wordt gevoed door de media. In de reclamewereld is het ook niet anders. Kijk maar eens in de winkels als je er bent. Heel wat whitening producten die er te koop liggen en ook nog eens gretig wordt afgenomen door de Thai.

  Maar maak je geen zorgen. Het maakt de Thai in feite niet uit hoe je er uit ziet of hoe oud je bent. Het gaat bij de Thai enkel om de knikkers. Als je die maar rijkelijk laat rollen ontwaar je wellicht de alom bekende glimlach.

  In Pattaya bijvoorbeeld is de glimlach vervangen door een grijns. Het leven is er voor de meesten erg hard. Het is dringen geblazen voor de gunsten – lees bahtjes – van de farang. En niet een ieder heeft de mazzel om meegenomen worden door een toerist voor de final count down. Heb daar begrip voor en benader een ieder met respect.

  Geniet van je vakantie in Thailand. En sla vooral Pattaya niet over.

  Theo68

 23. Cees zegt op

  Wat ik weet zijn Indiers niet zo populair bij Thai, ze hebben er ook een aparte benaming voor : khaaek (แขก), minder vleiend dus zoals farang.
  Dit om verschillende redenen: 1. de hygiene, 2. ze geven zo weing mogelijk geld uit, en 3, en dat zal niet algemeen zijn, maar het in groepsverband, 3 of meer, lastig vallen van vrouwen. 3 van die types om je heen komt toch bedreigend over.
  Mijn echtgenote (Thai) is al dat een paar keer overkomen in Bangkok en Singapore.
  Maar zoals hier al meer gezegd, ze zullen je niet discrimineren als je je normaal kleedt en gedraagt.

 24. Walter en Ria Schrijn zegt op

  Beste Flip, wat wij wel weten dat de Thai in het algemeen de buitenlanders keihard nodig hebben om hun geld, maar diep in hun hart discrimineren ze de buitenlanders. Uit wraak laten ze de buitenlanders vaak veel meer betalen dan de Thai voor het zelfde kaartje, entree, menu of product, soms tot 300 % meer dan de Thai.
  Bij politiecontroles worden altijd de buitenlanders eruit gepikt, want die hebben geld, om de boete contant te betalen.Welkom in amazing Thailand !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website