Beste lezers,

Wanneer ik Thai baht wil overschrijven naar mijn bank (KTB), dan rekenen zij daarvoor hoge kosten en en de koers is zeer ongunstig: ca. 1 thb meer te betalen per euro dan de dagkoers.

Is er een andere methode die voordeliger uitvalt?

Met vriendelijke groet,

Paul


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Thai baht overschrijven naar Belgische rekening in euro”

 1. Eric zegt op

  ik gebruik transferwise. google het maar ff snel en goedkoop. Net begonnen weer met Thb.

  • Paul zegt op

   Hallo Eric,
   Ik heb een account aangemaakt op transferwise maar ik kan helaas geen Thb invoeren: de getoonde (selecteerbare) valuta zijn enkel Europese…

 2. Harry zegt op

  THB is hier in Europa een “exotische” valuta, waar men weer slecht van afkomt. En dus bij vraag-en aanbod..

  Daarom boek ik ook altijd Euro’s over naar TH om daar om te wisselen in THB. Scheelt ca 1 1/2 %

  Maar.. waarom verkoopt u uw THB’s niet aan een Europese importeur, die in THB betalen moet, en krijg dus van die partij uw Euro’s op uw Belgische rekening ?

  hromijn at casema punt nl

 3. barbara zegt op

  Probeer het eens met paypal. Koppel een paypal rekening aan de Thaise en één aan de Belgische rekening.
  Ik denk dat het een stuk voordeliger uitvalt.

 4. luc zegt op

  Cash meenemen of laten meenemen door betrouwbaar iemand en daar laten wisselen
  als het niet meer is dan 10.000,00 euro.

  Groeten

  • David H. zegt op

   Het geld wel even eerst hier in Thailand even over die behulpzame betrouwbare iemand zijn Thai rekening laten passeren ,en dan er van afhalen om het welkomstpeleton te slim af te zijn indien ze toch maar eens naar de herkomst en bonnetjes vragen zodat deze dit kan aantonen ……..

   PS:( op liquide som documenten bvb staat ook een paragraaf in te vullen indien je voor derde person vervoert …!!! ) dus zelfs onder 10 000 euro veilig spelen, ….. de douane weet ook wel dat dit tot de mogelijkheden behoort van slimmigheden

 5. Rob V. zegt op

  1 op 1 met een betrouwbare particulier ruilen is het voordeligst. Zo hebben wij diverse maken van onze Nederlandse rekening geld naar een Nederlandse rekening van iemand anders gestort en tegelijkertijd geld van hun Thaise rekening naar de Thaise rekening van mijn partner. Zo konden we gewoon de exacte koers gebruiken en zonder kosten dus werden we allebei wijzer van.

  • Lung addie zegt op

   Beste Rob,

   Paul vraagt wel net het omgekeerde als wat jij beschrijft. Paul wil geld van Thailand naar Belgie overschrijven en niet omgekeerd.
   Daar niet iedereen over een betrouwbaar persoon beschikt die net op dat moment naar Belgie gaat moet er een andere oplossing gevonden worden voor Paul. Het eenvoudigste is: een Eurorekening in Thailand openen. Indien het cash geld betreft: omwisselen Thaibaht naar Euro ( super rich is één van de besten ) . Deze Euros op je Eurorekening zetten en dan als Euros overschrijven naar je Belgische rekening. Weinig koersverlies, enkel de transfertkosten afhankelijk van bank tot bank. U bent Belg: Argenta is een van de goedkoopsten. Rekenen enkel de transfertkosten van de “tussenbank” aan. Is dus ook niet kosteloos zoals verschillenden hier vroeger verkeerdelijk beweerden. Internationale transferten gaan steeds via een tussenbank en die rekent wel kosten aan.
   lung addie

   • Rob V. zegt op

    Als ik 1000 euro heb op een Nederlandse rekening en Paul even zoveel geld in Baht, zeg voor het gemak dat de koers 40.000 baht zou zijn. Dan stort Paul 40.000 baht van zijn rekening in Thailand naar mijn rekening in Thailand. En ik stort duizend euro van mijn Nederlandse rekening op die van hem. Dan heeft hij dus 1000 euro op zijn Nederlandse (Belgische) rekening er bij en ik 40.000 baht op mijn Thaise rekening. Op die manier heb je dus kosteloos en tegen de exacte koers geld gewisseld zonder dat er ooit een internationale bankoverschrijving tussen Thailand-Europa heeft plaatsgevonden en dus zonder graaiende bank (koersopslag, transferkosten).

    Er zijn altijd wel mensen die geld naar Thailand willen sturen en een stuk minder andersom. Op Facebook en vast elders ook zijn er Thaise vrienden/groepen die op deze manier in contact komen en geld overmaken.

 6. patrick zegt op

  anders even informeren bij een Belgische bank die multi-deviezenrekeningen aanbiedt. Ik weet dat Bacob en later Belfius dat had, maar als ik het goed voor heb, wordt dat nu afgebouwd. Indien niet kun je dus een rekening openen waarbij je verschillende deviezen aanhoudt. Je hebt dus dan een Belgische rekening in Thaise Baht en dan kun je in Thaise Baht overschrijven, en enkel de transactiekosten betalen, zonder koersverlies.

  • Paul zegt op

   @ Patrick: ik heb geïnformeerd bij Belfius: zij verhandelen allerhande deviezen maar de Thaise Baht behoort daar helaas niet bij 🙁


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website