Terugkeren naar België en gevaccineerd in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
14 januari 2022

Beste lezers,

Ik woon in België maar liet me in Thailand vaccineren. Eenmaal met AZ en de tweede prik met Pfizer. Ik heb dit op de Thaise Mor Prom app. Heb contact opgenomen met de vaccinatie helpdesk in Gent en deze vaccinaties komen in aanmerking om mijn CST aan te maken in Belgie. Echter vraag ik me af of deze Thaise bewijzen van vaccinatie ook gelden om aanzien te worden als gevaccineerd om aan de balie van de luchtvaartmaatschappij in te checken?

Naar ik lees moet je behalve als de maatschappij zelf het eist als inwoner van België geen vaccinatiebewijs tonen noch een PCR test tonen. Je wordt wel verplicht getest in Belgie en moet in quarantaine.

Heb al de sites van verschillende maatschappijen gecheckt en dit lijkt me algemeen zo te zijn buiten een enkele maatschappij die haar eigen regels heeft. Ik contacteerde maatschappijen telefonisch en ze zeiden me steeds in de regels van het land zelf moest nakijken in dit geval België.

Groet,

Fred

https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

4 reacties op “Terugkeren naar België en gevaccineerd in Thailand?”

 1. JOHN zegt op

  Ik had laatst het zelfde als jou en heb gewoon in kunnen checken geen probleem en ook geen pcr teat gedaan

  • fred zegt op

   Welke maatschappij als ik vragen mag ?

 2. Willem zegt op

  Zoals enkele dagen al gemeld heeft Mor Prom nu ook de optie om een EU QR code de tonen. Deze kan door de alle autoriteiten gelezen worden. Verder kun je ook nog eens een internationaal digitaal vaccinatiebewijs in Mor Prom aanvragen. Die krijg je dan per email. Genoeg om mee te vliegen

 3. John zegt op

  Ik was met klm


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website