Terug naar Nederland na positieve PCR-test?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
18 januari 2022

Beste lezers,

Ik ben positief getest na de verplichte PCR-test, zoals vermeld in het Test & Go programma. Ben inmiddels uit quaraintaine. Echter ik ga 6 februari terug naar Nederland. Moet dan als uitzondering om weer in het vliegtuig te mogen als positief geteste het volgende aanleveren (meeste mensen testen namelijk 3-6 maanden na herstel positief):

 1. Bewijs waar ik positief getest ben (heb ik).
 2. Positieve PCR-test niet ouder dan 48 uur voor vertrek (is te doen).
 3. Certificaat van het ziekenhuis dat ik niet meer anderen kan besmetten niet ouder dan 48 uur. Ik kan wel een certificaat krijgen van herstel maar alleen met datum herstel en dat was 16 februari. Hoe los ik dat op?

Heeft iemand hier ervaring mee, die ook zo is terug gevlogen met KLM?

Groet,

Jeroen

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

5 reacties op “Terug naar Nederland na positieve PCR-test?”

 1. WIBAR zegt op

  Hoi, ik neem aan dat je 16 januari bedoeld ipv. februari. Feit is dat als je hersteld bent en daarvan een bewijs hebt je verder geen meer besmettingsbron bent dan iemand die niet besmet was. Je kunt uiteraard net zoals iedereen het virus oppikken en doorgeven maar daar valt niet tegen aan te testen. Ik denk dat je ven de KLM vertegenwoordiging in Bangkok moet bellen (naam van telefonisch contact, tijdstip van dat contact opschrijven) en de situatie voorleggen. Ik denk dat het herstelbewijs voldoende is. Succes

 2. Vera zegt op

  Hallo!
  Wij waren positief op curacao. Zijn met het herstelbewijs van de ggd daar met klm terug kunnen vliegen. Ik zou het dus even goed navragen bij klm.
  Succes!

 3. Alex zegt op

  Een vriend van mij zit momenteel in Dubai met een positief geteste dochter. Ze zitten verplicht 5 dagen in gescheiden kamers in quarantaine. Hij heeft zijn KLM vlucht omgeboekt naar Brussel waar geen negatieve pcr test gevraagd wordt.

 4. Marry zegt op

  Zit in dezelfde situatie. Moet half februari dezelfde documenten hebben. Ik had gelezen over dr Donna Robinson van MedConsultClinic, je kunt daar de PCR of antigeentest voor reizigers doen. Op haar facebookpagina zie ik dat zij ook een herstelbewijs kan leveren, zoals onder 3 gevraagd.

 5. William zegt op

  (meeste mensen testen namelijk 3-6 maanden na herstel positief):
  Dat is dus een fabeltje, dat is bij andere lezersvragen al meerdere keren bevestigd.
  Succes!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website