Taallessen volgen in Bangkok en mijn visum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
3 oktober 2018

Beste lezers,

14 nov as. vlieg ik naar Thailand en ga ik in principe 15 mei 2019 weer terug.De bedoeling is dat ik Thaise taallessen ga volgen in Bangkok. Na wat zoekwerk kwam ik op internet uit op een naar mijn idee goede school. Na wat heen en weer mailen werd het uiteindelijk duidelijk dat een ED visum niet mogelijk is, althans bij hen. De school zegt namelijk het volgende:

Basic&Intermediate:
‘The rule of an ED Visa is a student needs to take the syllabus from The Ministry. At least 5 courses from Basic to Intermediate. So you have to take Speaking level 1-3 and Reading&Writing 1-2’

Voor deze 5 lessen staat volgens de school 8 maanden.

Helaas lijkt het erop of de school en ik langs elkaar heen praten want als ik andere vragen stel krijg ik hier geen antwoord op. Mijn vraag is namelijk of het nou te maken heeft met de 5 ‘courses’ of het minimaal aantal te volgen lesuren. Het lijkt mij namelijk mogelijk dat je de 5 ‘courses’ ook in 6 maanden moet kunnen volgen en hiervoor dus ook een 6 maanden visum (3 maanden + 3 maanden verlening) voor moet kunnen krijgen. Ik kan helaas niet langer dan 6 maanden blijven. Het zou dan natuurlijk wel zo zijn dat ik een andere aanbieder (school) moet zoeken, en dit lijkt mij dan ook de reden dat ik geen antwoord krijg van hen.

Hopelijk kunnen jullie mij duidelijkheid verschaffen voor ik andere scholen ga raadplegen.

Groet,

Mike


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Taallessen volgen in Bangkok en mijn visum?”

 1. chris zegt op

  De taalscholen werden en worden veel misbruikt door buitenlanders om langer in Thailand te blijven dan met een ander type visum. Veel van deze buitenlanders gaan nooit naar de taallessen en er is dan ook geen vooruitgang te bespeuren. Sommige scholen bestaan daarnaast alleen op papier, ondanks fraaie foto’s op het internet.
  Sommige buitenlanders blijven in Thailand voor criminele activiteiten. Deze regering is dan ook een jacht gestart op deze scholen en de zogenaamde buitenlandse ‘studenten’ (die soms al 40+ zijn). Mijns inziens terecht. Vele honderden zijn al gearresteeerd en het land uitgezet.
  Bezint eer ge begint, is een goed Nederlands advies. En kijk in de spiegel wat je eigen bedoelingen zijn.

  • Tom zegt op

   En degene met goede bedoelingen moeten er weer onder lijden.
   Ik ben 56 en als ik dus naar een Thaise school wil om werkelijk thais te leren , vind jij het terecht dat ik geen mogelijkheid meer krijg , vanwege de heksenjacht.

   Altijd is de goedwillende minderheid de dupe

 2. Geert zegt op

  Beste Mike,

  Het is mij niet duidelijk waar het precies om gaat. Wil je een goede school of gaat het erom dat je een visum wil krijgen voor een verblijf van 6 maanden. Een ED visum is reeds sinds enige tijd onderworpen aan strengere controle omwille van de vele misbruiken. Ook de Thaise scholen worden hierop gecontroleerd en als blijkt dat er een vermoeden van fraude/misbruik is dan riskeren zij hun licentie te verliezen.
  Ik begrijp dan ook volledig het antwoord van je school.
  Waarom moeilijk doen als het ook makkelijker kan zou ik zeggen.
  Als je hoofddoel is om de taal te leren dan moet je mijn inziens in eerste instantie een school uitzoeken met een goede reputatie. Als je maar 6 maanden kan of wil blijven in Thailand dan zijn er ook andere mogelijkheden ivm je visum. Zo zou je bv. met een tourist visa multiple entry in theorie bijna 9 maanden legaal in Thailand kunnen verblijven.

  Vriendelijke groet.

 3. André Korat zegt op

  Ik ben in Nakhon ratchasima naar school geweest is wel 250 km ten noord-oost van Bangkok waar je inlichtingen kan krijgen aangaande een ED visum, er zijn er uit Nederland en België die er school volgen
  http://krtschool.com/?option=com_frontpage&Itemid=1

 4. RonnyLatPhrao zegt op

  Ja, dat is dan het programma van die school natuurlijk.
  Elk level zal op een vooraf ingepland moment starten. Die levels zullen waarschijnlijk ook wel meerdere malen per jaar starten en je kan dan inspringen bij het begin van elke level.
  Ze kunnen nu toch ook niet voor iedereen hun planning aanpassen, of voor iedereen een afzonderlijke klas gaan opstarten.
  Indien hun planning voor jou niet opgaat, zal je inderdaad een een andere school moeten zoeken die beter aansluit op jou planning.

  Dat je een minimum aantal uren aanwezig moet zijn is zeker.
  Sinds enkele jaren controleert immigratie wel degelijk of men voldoende in de lessen aanwezig is. Ik vermoed dat ze dat nog steeds doen.
  Dit omdat dit visum in het verleden dikwijls misbruikt werd om langdurig in Thailand te verblijven.
  Ga je voor een verlenging mag je trouwens ook wel verwachten dat je wat vragen in het Thais gaat krijgen of om een tekst lezen. Vragen en tekst zullen we aangepast zijn op het niveau dat je na drie maanden mag verwachten.

  Zelf kan ik je geen scholen aanbevelen.
  Zelf verder zoeken op het internet of misschien zijn er wel lezers die je scholen kunnen aanbevelen.

  Succes.

 5. RON zegt op

  Beste Mike,

  Elke school (ook de universiteit) start eind April, begin Mei, met een eerste trimester tot begin Oktober.
  Het tweede trimester start eind oktober en loopt tot begin Maart.

  Dan is de immigratie ongelofelijk (voor Thaise begrippen) streng voor een ED visum. Als iemand dat aanvraagt, gaan de haren recht overeind staan bij de afdeling, Dit van wegen het misbruiken ervan.

  Scholen zijn als de dood om een “misbruikende” leerling in hun school te hebben, die kunnen zomaar hun licentie kwijt raken.

  Dus je begrijpt dat niemand op jouw zit te wachten.

  • chris zegt op

   beste Ron,
   De universiteit waar ik nu al 10 jaar werk start elk nieuw studiejaar in Augustus. Het tweede semester start in Januari en loopt in principe tot medio Juli. Universiteiten in Thailand hebben een drietal jaren geleden besloten de tijden van de internationale curricula aan te houden om studenten in de gelegenheid te stellen voor 1 of 2 semsters elders, dwz in het buitenland te studeren. Eigenlijk elke universiteit heeft een samenwerkingsverband met een universiteit buiten Thailand. Vandaar.

 6. Bart zegt op

  Een Zwitserse vriend van ons heeft een school in Bangkok bezocht en was absoluut tevreden. De website geeft duidelijk aan welke cursus mogelijkheden er zijn en waaraan je absoluut moet kunnen voldoen om in aanmerking te komen voor een ED-visum.
  Kijk maar eens op: http://dukelanguage.com/student-visa-thailand/
  Veel succes!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website