Lezersvraag: Suggesties gevraagd voor mijn reis naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
13 februari 2014

Beste lezers,

Begin maart reis ik eindelijk af naar Thailand. Nu heb ik een vraagje:

Ik land op Bangkok, maar wil aansluitend doorvliegen naar Chiangmai. Ik heb echter geen flauw idee of dit vanaf dezelfde luchthaven kan?

Een ticket wil ik op de luchthaven kopen. Ik reis van Amsterdam op standby basis, dus het is een beetje link om hier al een ticket te kopen. Voor hetzelfde geld blijf ik staan in Amsterdam…, dus weg ticket…!

Welke maatschappij kan ik nemen en tegen welk tarief (ongeveer)?

Tevens wil ik – nadat ik een ticket heb ontvangen – telefonisch kontakt opnemen met een hotel. 3-4 sterren met zwembad. Graag ergens in het centrum van alles….

Iemand suggesties voor beide zaken?

Al vast bedankt voor de moeite.

Bas

No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Lezersvraag: Suggesties gevraagd voor mijn reis naar Thailand”

 1. Holsteens Franky zegt op

  Beste ,

  ik heb je vraagjes goed gelezen en kan U het volgende op Antwoorden, ik vermoed dat je aankomt in BBK
  Suvarnabumi je kan het best via internet een boeking maken met thai airways dit gaat goed na betalingen krijgt gij meteen U e- ticket toegestuurd en je moet niet veranderen van airport.
  Je moet terug naar het vertrek gaan en daar de info borden lezen normaal gezien moet naar de c blok gaan.

  let wel op ze vragen U kredietkaart om te zien of het wel juist is dus zorg zeker dat je die bij jou hebt

  voor jou hotel dit kan je ook boeken via internet of als je aankomt in Chiangma je moet je geen zorgen maken het loopt allemaal wel goed.

  • Bas zegt op

   Dank voor jouw reactie.

   Helaas weet ik nog steeds niet of je een ticket op de luchthaven kan kopen en zo ja…, waar?

   • Lex K. zegt op

    Een ticket kan je gewoon in de hal “binnenlandse vluchten” kopen, gewoon aan de ticket balie, werkt vaak beter als vooraf een ticket bestellen, het enige nadeel is dat je bagage niet “door gelabeld” kan worden, dus je moet je bagage oppikken en dan naar ” hal binnenland”( zo noem ik het altijd) vaak kan je meteen met de 1st volgende vlucht mee.

    Met vriendelijke groet,

    Lex K.

   • cor jansen zegt op

    Beste Bas

    Bij aankomst, ik bedoel je bent door de Imigration en ga vervolgens kijken
    wie er na CM vliegt, ga na de info balie, en vraag of nog mee kan, dan beslis je
    zelf of je mee wil, en betaal.

    Andere optie ga Dong Muang airport voor de prijsvechters, maar je moet dan
    eerst een reis daar na toe maken en doe het zelfde.

    Doe al jaren zo, zonder problemen.

    Groeten Cor Jansen

 2. Bas zegt op

  Beste,

  Dank voor reactie. Helaas is het mij nog steeds niet duidelijk waar ik op de luchthaven een ticket kan kopen. Ik kan niet vooraf via internet een ticket kopen, aangezien ik nooit van te voren weet of ik meekom vanaf Amsterdam. Snap je?

 3. Peter zegt op

  Hallo Bas,
  Wat Franky zegt, je komt aan op het int. Airport, dan Thai airways pakken. De prijs ligt rond de 50 euro (2000) bht. Zeker op stand by basis geen ticket kopen, T.A. Vliegt 2 x per dag naar C.M.
  Kijk eens op Thaivisa.com hebben ze nog wel eens wat leuks staan qua hotels, maar een beetje aan de rand en met de tuk tuk (50 cent) kom je al een heel eind.
  Veel plezier daar, een hele leuke stad,
  Peter

 4. loe zegt op

  Je komt aan op het internationale vliegveld Suvanabhumi (of iets dergelijks).
  Je kunt op het zelfde vliegveld met Bangkok Airways door vliegen naar Chang Mai.
  Je kunt bij de BA counter een ticket kopen. BA is niet de goedkoopste. Soms hebben
  ze echter heel goedkope aanbiedingen. Kijk op hun site www. bangkokair.com voor
  meer informatie over de prijzen.
  Budget maatschappijen als Asia Air en Nok Air vertrekken van
  af Don Muang, maar er
  rijden gratis shuttle bussen (als je een ticket kunt laten zien) tussen de 2 vliegvelden.

 5. Daniel zegt op

  Ook Bangkok airways vliegt vanaf Suvarnabumi Ik weet dat ik in CM in de luchthaven tickets kan kopen. Of dit in Bangkok ook kan weet ik niet. Vermoedelijk wel. Ikzelf bestel ze altijd met internet in Belgie. ik krijg de tickets dan binnen met Email en hoef ze slechts af te printen.
  Als ik U was deed ik dit ook, ben je zeker van een vlucht na aankomst. Indien terplaatse aankopen is dit niet altijd zeker.
  Daniel

 6. Rudi zegt op

  Ik neem aan dat je een tablet of smartphone en een creditcard hebt? Zet Bangkok Air op favorites , zodra je weet dat je meekunt boek je via e mail je vlucht Bkk naar Chiang Mai met hen .Ik heb het net geprobeerd voor een vlucht van morgen bv , prijzen varieren tussen 1650 en 2390 baht hangt van vluchttijd af .

 7. Bas zegt op

  Kijk daar heb ik wat aan!

  Allemaal bedankt voor reacties. Rondje van mij…..

  Bas

 8. KaatjeB zegt op

  Beste Bas, Ik weet dat http://www.bmair.nl/Vliegtickets/Azie/Vliegtickets-Thailand-Airpass.htm airpasses verkoopt voor binnenlandse vluchten in Thailand. Vlgs de site voor EUR 99 voor max 6 vluchten. Kijk even op hun site en bel met die club, ze kunnen je vast goed verder helpen.

 9. Wim Penning zegt op

  Lai Thai Guesthouse is een leuk hotel en ligt in het Centrum is niet te duur en goed.

 10. Roy.w zegt op

  Nog een bijkomende tip,voor 6 € extra vlieg je business class met Thai airways van Bangkok
  naar Chiang Mai.Veel meer beenruimte en als eerste je bagage.

 11. Ivo zegt op

  Bij aankomst op Swammpy naar de vertrek hal binnenlandse vluchten gaan. Bij alle daar vandaan vliegende maatschijpijen kun je ter plaatse tickets kopen, soms zelfs nog tot 30min voor vertrek.

  Ik denk dat het “Wangburapha Grand Hotel” wel een goed hotel is. Het heeft zwembad (niet groot), parking, wifi en ruime kamers. En niet duur. Zie http://changnoi1.blogspot.com/2012/10/hotel-review-lux-hotel-chiang-mai.html

  • loe zegt op

   Aha, Ivo is een kenner en weet, dat Suvanabhumi op Engelstalige sites, door humoristen,
   vaak Swampy wordt genoemd, omdat het vliegveld is aangelegd in een voormalig moeras.
   Als vragensteller heb je niets aan dat ”inside” grappen en schept alleen verwarring.

 12. peter zegt op

  Allereerst dien je erop te letten dat bij aankomst op de lucht haven international op welke verdieping je een tciket kunt kopen voor je doorverbinding naar Chiang Mai. ik dacht 1e verdieping. het beste kun je vliegen met Thai Airways. Vanaf de luchthaven neem je een taxi naar Top North Hotel. Goede service en goed ontbijt (3 sterren ) met een zwembad. Vanuit je hotel kun je zo de avondmarkt op lopen. Naar de chinese wijk in het centrum is het ongeveer 15 minuten lopen maar onderweg zie je vele tempels en straatjes.
  In het hotel heeft men een desk waar excursies worden aangeboden. Een must is de Doi Suthep. maar dan kun je ook met de taxi naar toe. De Gouden Driehoek is een excursie waarbij je vele uren in minibusjes zit en is eigen het bezoeken niet waard. De bergdorpen met de longnecks zijn souvenirshops en in elkaar gezette toneelstukjes. Grappig om gezien te hebben. De kinderdertjes op de trap van de Doi Suthep zijn uitgedost in de kledij van die streek en moeten geld verdienen aan de toeristen. met ze op de foto geen probleem geef ze 10 bath. Hotel kost ongeveer 1600 bath per nacht inclusief ontbijt. de trein voor de terugreis nemen is ook een hele belevenis. kies wel 2e of 1e klasse dan zit je wat comfortabeler, het is een nachttrein.

  veel plezier in het mooie thailand.

 13. Henk zegt op

  Een wereldreiziger maakt zich geen zorgen over zijn reis naar CM, die komt er wel. En iedereen heeft je hier al voorgelicht.
  Ik beveel alleen een hotel aan, het Lai Thai hotel. Centraal, zwembad, WIFI (bij de receptie/restaurant).
  http://www.laithai.com/

  Henk

 14. Bas zegt op

  Bedankt voor alle reacties.

  Tot slot nog even het volgende: Is er op de luchthaven van CM een balie ergens waar ik ter plekke een hotel kan reserveren?

  • Jac zegt op

   Sjonge Bas, zou je er wel aan beginnen jongen? Je hebt zoveel vragen en je lijkt vooral NIET voor verrassingen willen komen te staan. Het lijkt wel alsof je de afgelopen 20 jaar onder een steen hebt gelegen. Serieus, die vragen van je: “is er op de luchthaven een balie waar je ergens een hotel kan reserveren?”
   Nee hoor, zo’n balie is er niet, ben je gek. Jij bent namelijk de allereerste reiziger in de historie die aankomt op een vliegveld en op zoek is naar een slaapplaats. Ongelofelijk…. Of moeten we voor je uitzoeken WAAR op het vliegveld die balie is. Misschien met GPS coördinatoren? Anders moet je misschien wel helemaal zelf, in je eentje, op zoek naar een balie in dat verre, enge buitenland…stel je voor…

   Je vliegt op Bangkok en vraagt je af of je van daar verder kan vliegen naar Changmai….. nee hoor, dat kan niet. In Thailand zetten ze je dan op een wagen die wordt voortgetrokken door een buffel. Duurt een maand en dan kom je aan in Changmai.

   Heel veel plezier, avonturier!

   • Bas zegt op

    Beste …..(?)

    Dank voor jouw reactie.

    Altijd prettig om te lezen wie een dergelijke reactie schrijft. Hoe was de naam ook al weer?

    Ik zit in een rolstoel. Heb hulp van mijn zuster (69)…Zonder haar zou ik nooit ergens komen.

    Nog meer info nodig?

    Wij hebben een hoop te vertellen vaak over anderen, maar kijk eerste een naar je zelf voor je een dergelijke reactie op papier zet. Misschien leer je er iets van….

    Bas

   • Rob V. zegt op

    Dit is toch een lichtelijke overdrijving, er zijn landen/plekken waar je op vliegvelden of grote bus/trein stations wel degelijk facailiteiten hebt voor het regelen van een slaapplaats (of auto huren, of .. noem maar eens wat). Soms in de vorm van een balie, een kantoortje/bedrijfjes, een gewone telefoon met daarnaast een boek of muur vol posters. Ik Australië zag ik op het vliegveld (was het Sydney, Melbourne of beide?) een telefoonhoek, muur vol met een tabel vol namen van hostels en hotels, bij elk hotel een snelkeuze nummer, kon je zo vanaf de telefoon met dat snelkeuze nummer bellen om een slaapplaats te regelen.

    En of je vanaf Suvarnabhumi zo door kunt vliegen naar Chiang Mai is ook niet zo gek: je kunt immers via Suvarnabhumi doorvliegen of naar het andere vliegveld van BKK gaan: Dong Muang. Wel zo fijn om te weten wat je opties zijn zodat je dit vast in je achterhoofd kunt houden en je daar niet door de eerste de beste persoon iets laat aansmeren of veel tijd bent met terplekke informatie te vergaren die je heel makkelijk al in Nederland had kunnen inlezen.

    Als iemand nu echt de exacte locatie wil van een balie dan wordt het weer wat overdreven natuurlijk… dat vind een beetje reiziger ter plekken wel uit. Net als dat het geen kwaad kan vast een ruw idee te hebben van slaapopties of transport opties zonder exact het naatje van de kous uit te zoeken. Hoeveel mensen komen er bijvoorbeeld pas veel later achter dat er ook een bus van BKK naar Pattaya en andere plaatsen gaat en hebben zich een (soms te dure) gewone of limo taxi laten aanpraten?

    Ligt er maar net aan wat voor vakantie je voor ogen hebt, je budget, je karakter etc. Wil je alles van A tot Z, van dagdeel tot dagdeel “op zeker’ hebben dan neem je natuurlijk een kant en klare groepsreis. Maar ik denk niet dat Bas zo’n persoon is want dan zou hij vast geen standbye ticket gebruiken om te gaan vliegen. Ik bereid meestal niet zoveel voor (ben gaan backpacken in het verleden etc.) maar lees toch een beetje in over onbekende bestemmingen zodat ik in iedergeval “iets” weet van het land. Andere willen zich misschien totaal laten verassen, dit uur een ticket kopen en nog dezelfde dag vertrekken naar onbekende bestemming. Is maar net waar je van houdt.

 15. peter zegt op

  Moderator: graag alleen een reactie op de lezersvraag.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website