Lezersvraag: Studiereis van 25 rechtenstudenten naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
1 april 2014

Beste lezers,

Van 3 t/m 11 mei 2014 zullen wij van studievereniging Diephuis in Groningen met 25 rechtenstudenten op een studiereis naar Bangkok gaan.

Nu hebben wij een aantal vragen en hopen dat u ons kunnen helpen! Aangezien wij met een grote groep gaan is het van belang dat we de reis goed voorbereiden. Zo hebben we inmiddels al een programma voor de hele week vastgelegd en zijn we nu met name aan het bekijken hoe we het het beste het openbaar vervoer kunnen regelen. We overnachten in een hostel vlakbij Khaosan Road (Khaosan Immjai) en moeten wij naar verschillende locaties toe.

Onze eerste vraag is hoe we het beste vanaf het vliegveld naar de hostel kunnen gaan. De hostel zelf biedt namelijk geen vervoer aan richting de hostel en het is voor ons het handigst (gezien we met een grote groep zijn) om dit van te voren te regelen. Verder vroegen wij ons af of het het handigst is om de metro te gebruiken of is de bus ook wel een aanrader (i.v.m. files etc.).

Vervolgens vroegen wij ons af, denkt u dat het mogelijk is om een supreme court of een rechtbank te bezoeken? Wie zouden we hier het beste voor kunnen benaderen?

Heeft u nog tips voor ons qua activiteiten wat we niet mogen missen? En wat leuk is om met een groep van 25 studenten te gaan doen? We hebben nu o.a. een fietstocht, een Thai cooking class en een dagtrip naar Coral Island op het programma. Heeft u verder nog tips? Zijn er nog feesten of andere activiteiten die week die niet mogen missen?

Alvast bedankt en mocht u nog aanvullende informatie nodig hebben dan hoor ik dit uiteraard graag.

Met vriendelijke groet,

Robin


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Studiereis van 25 rechtenstudenten naar Thailand”

 1. Tino Kuis zegt op

  Natuurlijk kun je een rechtbank bezoeken, de meeste zaken zijn openbaar. Ik heb geen lijst met adressen kunnen vinden van de vele soorten rechtbanken in Bangkok, behalve die in Rajadapisek die hieronder staat. Daar is altijd veel te doen. Ga er ‘s morgens vroeg naar toe, netjes gekleed (schoenen!) met je paspoort. Er hangt een lijst (namen, soort misdrijf) met alle zaken die die dag voorkomen. Ga naar het informatieloket en ze helpen je verder. Kom je de rechtzaal binnen buig dan even naar de rechter(s), je mag niet praten en je benen over elkaar slaan. Hieronder nog enige links over het Thaise rechtssysteem. Veel plezier.

  The Criminal Court
  ที่ตั้ง อาคารศาลอาญา ถนนรัชดาภิเษก แขวงจอมพล เขตจตุจักร กรุงเทพมหานคร 10900
  The Criminal Court Rajadapisek Road, Jatujak District, Bangkok 10900

  โทรศัพท์ 0-2541-2284-90

  http://www.thailawonline.com/en/others/ressources/courts-in-thailand.html
  http://en.wikipedia.org/wiki/Judiciary_of_Thailand
  http://www.ide.go.jp/English/Publish/Download/Als/06.html
  http://www.civil.coj.go.th/?co=en

  • Robin zegt op

   Bedankt voor uw reactie. U denkt dus niet dat het een probleem is om die ochtend heen te gaan? Ik doel dan met name op het feit dat we met zo’n grote groep zijn. Ik ga onderstaand artikel lezen. Nogmaals bedankt.

   Met vriendelijke groet

   • Tino Kuis zegt op

    Geen probleem, gewoon vragen op de rechtbank. Er zijn altijd vele rechtzaken aan de gang, je kunt de groep opdelen. Mijn ervaring is dat op de publieke tribune wel plaaats is voor 40 mensen.

 2. Tino Kuis zegt op

  En misschien is het ook wel prettig als jullie het volgende artikeltje van mijn hand lezen:

  https://www.thailandblog.nl/achtergrond/rechtspleging-thailand-de-wetten-zijn-voortreffelijk-maar/

 3. inge van der wijk zegt op

  L.S.,

  Als ik in Thailand op familiebezoek ben, huur ik, als we met elkaar zijn, altijd een busje
  met chauffeur. Jullie zouden op de airport 2 of 3 busjes kunnen huren met chauffeur en
  op die manier naar de hostel gaan. Het is de meest eenvoudige manier. Geen gedoe met
  bussen, skytrain, metro. Aangzien jullie met zoveel zijn (en niet te vergeten de bagage)
  is dit simpel en kost het per persoon niet zoveel.
  Succes en veel plezier! Denk goed om je spullen!
  Inge

  • Robin zegt op

   Bedankt voor uw reactie! Dus u raad ons aan om daar ter plekke airport busjes te huren? Wat denkt u dat de kosten hier ongeveer van bedragen?

   Met vriendelijke groet.

 4. chris zegt op

  5 mei is hier Coronation Day, dus een nationale feestdag.
  Winkels zijn allemaal open maar rechtbanken, bedrijven en openbare gebouwen niet.

  • Robin zegt op

   Bedankt! Ik was hier inmiddels van op de hoogte. We hebben net een week uitgekozen met veel nationale feestdagen. Ik geloof namelijk dat het die vrijdag ook een nationale feestdag is.

   Met vriendelijke groet

 5. Paul Habers zegt op

  Beste Robin,

  Leuk te horen dat jullie als rechtenstudenten een studiereis gaan maken naar Bangkok.

  Zelf ben ik in 2003 in Bangkok tijdens vakantie zomaar uit interesse naar de Law Society geweest (nu Lawyers Council gelegen bij het Democracy Monument niet ver van waar jullie gaan zitten; dit is zeg maar het nationale Legal Aid Centre van Bangkok) en via hen heb ik zonder problemen rechtbanken enz kunnen bezoeken. Bijzonder hartelijke ontvangst en erg leerzaam. Krijg je ook nog – als het meezit – van Thaise advocaten goede voorlichting erbij.

  Daarnaast ben ik sinds 2009 verbonden aan het Thaise kantoor van de Advocaat-Generaal (zeg maar het Openbaar Ministerie) en heb in 2013 met de Thaise Justitie en andere mensenrechten overheidsentiteiten een juridisch getint project uitgevoerd in het kader van publiekrecht met Nederlandse juridische input. (ik ben zelf senior jurist bij een rechtshulporganisatie in NL). Wellicht kan via de redactie (die mijn mail hebben) jullie gegevens doorgegeven worden zodat ik evt. kan checken of jullie ook daar een bezoek kunnen brengen, als jullie belangstelling hiervoor hebben.

  Hoe dan ook veel succes en ben benieuwd naar jullie ervaringen.

  • Robin zegt op

   Bedankt voor uw reactie. Leuk om te horen dat u naar de Law Society in Bangkok bent gegaan en op deze manier een rechtbank heeft kunnen bezoeken. Het zou erg fijn als u iets voor ons zou kunnen betekenen en onze gegevens door zou kunnen geven. We hebben op dit moment ook al twee leuke kantoorbezoeken gepland, dus ik ben erg benieuwd. Ik begreep dat u contact heeft opgenomen met de extern van onze studievereniging. Ik zal u verder via het email-adres dat u aan hem heeft doorgeven benaderen.

   Nogmaals bedankt.

   Met vriendelijke groet

 6. Dick van der Lugt zegt op

  Beste Robin,
  Op het vliegveld kunnen jullie een taxi nemen. Achterin drie personen, voor één. Misschien een beetje krap met bagage. Een tweede mogelijkheid is de Airport Rail Link te nemen, een metro naar het centrum. Op station Makassan stap je over op de BTS (bovengrondse metro).
  De beste route is een metro te nemen naar station Saphan Taksin en daar de veerboot te nemen naar de pier Phra Arthit (zie http://www.bangkok.com/attraction-waterway/chao-phraya-river-chao-phraya-river-pier-guide.htm).
  Groet,
  Dick van der Lugt, eindredacteur

  • Dick van der Lugt zegt op

   Beste Robin,
   Thailandblog is altijd geïnteresseerd in verhalen van Thailandgangers. Zouden jullie contact met me willen opnemen, want ik heb wel belangstelling voor een reisdagboek van jullie. Wanneer elke student 1 dag voor zijn rekening neemt, is het werk eraan beperkt en wordt het reisdagboek ook lekker gevarieerd. Stuur even een mailtje naar info@thailandblog.nl met een reactie.
   Dick van der Lugt, eindredacteur.

   • Robin zegt op

    Allereerst bedankt voor uw reactie. Wat denkt u dat de kosten van een taxi ongeveer bedragen vanaf het vliegveld naar de Khaosan Road (onze hostel)? De tweede optie lijkt me enigszins omslachtig met een grote groep, dus ik denk dat het airport busjes of taxi’s worden. Heeft u verder nog tips qua leuke activiteiten?

    Wat betreft het reisdagboek, ik zal dit even bij ons in de groep gooien. Ik hoort nog van mij.

    Met vriendelijke groet.

 7. LOUISE zegt op

  Hallo Robin,

  Nu, reakties genoeg zie ik.

  Wilde alleen nog toevoegen dat er ook busjes zijn, waar zeker 25 man/bagage in kan.
  Dat is zo’n tussenmaat van een van (12 p.) en een grote bus.
  Je zou even google in moeten duiken voor ophalen vliegveld en de rest van de tijd.

  Heel veel plezier en succes.

  LOUISE

  • Robin zegt op

   Bedankt voor de aanvullende informatie!

   Met vriendelijke groet,

   Robin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website