Beste lezers,

Weet iemand, wat er met het strand van Jomtien gaat gebeuren, qua stiekem en parasols? Nu is er een verbod voor de woensdag, in de wandelgangen hoorde ik ook al dat de er op vrijdag geen stoelen en parasols geplaatst mogen worden.

Wij zijn echte strandliefhebbers en te oud om op een handdoekje te gaan zitten.

Ik vraag me af wat het uiteindelijk gaat worden, het zou voor ons betekenen om niet meer naar Thailand te gaan en dat zou ik heel erg vinden. Heel veel vrienden denken er zo over en we vinden het met zijn alleen heel erg jammer, we hebben het met zijn allen zo naar ons zin.

Met vriendelijke groet,

Joke


» Laat een reactie achter


18 reacties op “Lezersvraag: Strand van Jomtien, hoe zit het met parasols en stoelen?”

 1. Cor zegt op

  Was januari en helft februari in Jomtien. Alleen op woensdag strand leeg….Heerlijk. De verkoop gaat gewoon door en voor wat mij betreft mogen er meer dagen met stranden leeg. Ben 73 en nooit zoveel plek en rust gehad dit hoogseizoen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 2. paul van erve zegt op

  wilde graag de reacties ervan weten wy gaan ook dit jaar naar jomtien

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. S zegt op

  Laatste berichten van vrienden die net terug zijn van Jomtien is dat er alle dagen geen strand bedden meer mogen staan, ik weet niet tot wanneer deze verordering geldt
  Groet S

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Kees 2 zegt op

   S moet dit maar eens opnieuw vragen aan zijn vrienden, want zijn bericht klopt niet.
   Ik ben vandaag nog langs Dongtan Beach (het noordelijke deel van Jomtien Beach) en Jomtien Beach gelopen:

   – op Dongtan Beach zijn er ligbedden en ligstoelen, zoals al vele jaren;
   – op Jomtien Beach zijn er alleen ligstoelen (ligbedden zijn daar in mijn herinnering nooit geweest omdat daar ook veel Thais komen en die maken daar geen gebruik van – 1) kost nl 100 baht en 2) Thais zitten vooral gezellig te eten aan het strand).

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Sonny zegt op

    Idd Kees heeft gelijk net contact gehad met iemand in Pattaya nog steeds gewoon alleen woensdag niet.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. Kees 2 zegt op

  Alleen woensdag zijn er geen ligstoelen et cetera. Alle andere dagen is alles normaal.

  Er zijn overigens steeds meer mensen (maar dit aantal is klein) die met een eigen comfortabele stoel naar het strand komen en in de schaduw van een boom gaan zitten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. Ingrid zegt op

  In Hua Hin zijn gewoon bedjes en eettentjes behalve op woensdag.Wij zijn nu in Phuket daar zijn helemaal geen bedjes tentjes etc. voor ons reden om hier niet meer naar toe te gaan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • phet zegt op

   Hoi Ingrid, wij zijn net terug van Phuket. Het is triest wat daar op het strand gebeurt.
   Ze hebben totaal geen idee dat ze zo alles kapot maken. De meeste van vrienden komen hierdoor niet meer naar Phuket. Ze hebben voor een andere locatie of land gekozen. Velen van hun verbleven 2 of 3 maanden in Phuket.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 6. Eric zegt op

  Wil dat ook zeggen dat, als men een strandstoel en parasol koopt, die niet mag meebrengen op het strand?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 7. quillaume zegt op

  Wat is nu eigenlijk het probleem, of maken we een probleem??
  Nu mogen er op woensdag geen strandstoelen en parasols staan op het strand. oh, oh wat een ramp.
  De andere overige dagen ( en dat zijn er volgens mijn berekening 6 ) kun je er wel zitten, liggen of hangen op je strandstoeltje, so what is the point?
  Alternatief voor de woensdag. Ga lekker shoppen, mogelijkheden zat. Ga bewegen of maak je op een andere manier nuttig.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
 8. bob zegt op

  Vandaag is het vrijdag en voor ons in Jomtien is de dag bijna voorbij. Er waren vandaag gewoon strandstoelen en de normale bediening. Het enige dat is aangepast is dat de sterke arm van politie en leger millimetert over de locatie waardoor de uitbaters de stoelen praktisch naast elkaar plaatsen en er weinig privacy meer is. Dat er in de toekomst een sluiting op vrijdag zou volgen kon ik nergens bevestigd krijgen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 9. Ron Dijkstra zegt op

  Er mogen iedere dag, muv woensdag, strandstoelen etc. worden geplaatst. Het is echter wel hutje bij mutje geworden want de uitbaters hebben een beperkt aantal meters ter beschikking. Ook stoelen naar voren schuiven etc. is niet meer toegestaan. Je zit dus bot boven op elkaar…..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 10. Han zegt op

  Op Dongen beach zijn er ligbedjes en stoelen maar zo dicht op elkaar,
  Wordt met meetlint gecontroleerd door politie 3 rijen strandbedden en .1 rij strandstoelen,
  Woensdag geen verhuur van beide ,wel een welkomen afwisseling ,
  Strand lekker ruim en goed uitzicht af en toe veel rotzooi in het water,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 11. lung addie zegt op

  Ieder vult zijn vakantie natuurlijk op zijn manier in. Dat 1 dag op 7, en dan nog net in Jomtien, bepalend zou zijn om al dan niet een vakantie in Thailand door te brengen, daar heb ik wel bedenkingen bij. Wat dan als het eens regent? Ook dan kan je niet op het strand gaan liggen. Dat moet waarschijnlijk rampzalig zijn. In Thailand zijn honderden kilometers mooi strand, maar net Jomtien, als enig strand in Thailand, is blijkbaar bepalend. Waarom eens niet een ander strand uitproberen? Een eigen strandzetel kopen kost weinig geld en je ligt niet als sardientjes op elkaar geplakt en kan rustig genieten van strand, zon en zee. Je zal ook niet lastig gevallen worden door allerhande strandventers waar zovelen over klagen…. of is het klagen over iets wat vakantiegangers nodig hebben?
  Deze maand nog een Nederlands koppel op bezoek gehad, ook strandliefhebbers. Ze waren echt verbaasd dat er niet meer mensen gebruik maakten van het mooie strand hier in mijn streek….. ssssttttttttt stil, laten we het zo houden en geniet ervan, nu het nog kan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 12. Peter zegt op

  Overigens vind ik de handhaving van dat stoelen/ligbedden begrensd mogen worden neergezet een enorme vooruitgang. Tot voor een paar jaar geleden zetten exploitanten hun ligwaar tot in de zee. Nu is het strand weer voor een flink stuk zichtbaar en da’s ook genieten! Nu moeten deze verhuurders nog leren bedjes niet enkel nek aan nek neer te zetten, bijna altijd blijven een flink aantal stoelen leeg en ik denk dat er ook mensen zijn die graag wat extra betalen voor het comfort van ruimte.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 13. Willem Horik zegt op

  Beste Joke,
  Ik zit nu aan het strand van jomtien. Op woensdag mogen er geen ligstoelen geplaats worden en de rest van de week wel. De overheid is wel streng geworden met de afstand van ligstoelen. In het gunstigste mogen er maar 3 of vier rijen geplaats worden. Ik raad jou aan om het strangedeelte bij cafe Hoek van Holalland te nemen. Dan lope tot je aan de twee leeuwenkoppen bent en dan links de bedden te nemen. Zekerhein van lekkere ligstoelen. Strand is er ook schoner. Wifi aanwezig. Het enige nadeel (maar geen last) is dat er veel homo’s aanwezig zijn. Zit er nu vier weken maar totaal geen last.

  Wens je in ieder geval een prettig verbllijf,

  Willem Horik

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Kees zegt op

   Wie op een homostrand gaat zitten, moet niet klagen over de aanwezigheid van homo’s. En als het al vier weken goed bevalt, misschien is er…..

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 14. Peter zegt op

  Beste Willem,

  Namens de homo’s wil ik je mijn erkentelijkheid overbrengen dat ondanks het nadeel van hun nadrukkelijke aanwezigheid jou als rechtgeaarde hetero toch niet tot “last” zijn. Het blijft voor jou gelukkig beperkt tot slechts een “nadeel”.
  Fijn hè!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website