Lezersvraag: Moet ik stoppen voor mannetjes met vlaggetjes?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 augustus 2016

Beste lezers,

Om de haverklap probeert een mannetje met een fluitje en vlaggetje mij te stoppen om vervolgens een dure bolide of een hele sliert auto’s de soi in te laten rijden, waardoor we het verkeerslicht weer missen. Bijvoorbeeld Gateway bij Ekamai.

Ik vraag me af of je je wat aan moet trekken van die mannetjes met tuniekjes die op politie uniformen lijken maar het niet zijn.?

Wie weet hier wat over te vertellen? Kan ik ze gewoon negeren? Als ik het doe begint mijn vrouw gelijk te piepen.

Groet,

Marcus


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Moet ik stoppen voor mannetjes met vlaggetjes?”

 1. Gringo zegt op

  Nee hoor, dat mannetje heeft geen enkele bevoegdheid, dus gewoon omver rijden, jij hebt alle recht om het groene licht te halen.

  Nu serieus, bij inritten van hotels en winkelcentra wordt het verkeer vaak door dit soort mannetjes geregeld. Bij het uitrijden zorgt hij ervoor, dat je je gemakkelijk in het verkeer kunt voegen. Dat doen zij niet alleen voor dure bolides, maar ook voor jou, als het zo uitkomt.

  Een beetje verdraagzaamheid, Marcus, kan geen kwaad. Als je daardoor een groen licht mist, jammer dan, kost je een paar minuten, nou en????

 2. Gerard zegt op

  Dit zijn de zogenaamde parkeerwachten van gebouwen die ervoor moeten zorgen dat de parkeerplaats uitstroom geregeld wordt.

  Bij vele gebouwen komt de parkeerplaats uitrit uit op een kleine soi die dan een grote straat in moet waar het verkeer vaststaat.

  Ze hebben verder geen wettelijke bevoegdheden, het gaat puur om het afdwingen van ruimte voor de autos die uit de uitrit komen.

  Thaiien geven elkaar weinig ruimte op de weg zoals U weet, dus is zoiets nodig.

  Stoppen is uw keuze

  • rentenier zegt op

   Dit doen deze mannetjes vooral voor hun vaste klanten die ongehinderd met hun bolides de weg op kunnen nadat ze een flinke tip hebben betaald. Je moet ze soms eens nederig zien rennen voor mensen waarvoor ze schijnbaar veel respect hebben.
   Voor eigenaren van dure condo’s zit zulke service inbegrepen in de service kosten waarvan die mannetjes betaald worden met 6000 per maand voor 12 uur per dag, 7 dagen in de week.

 3. dirkphan zegt op

  Beste Marcus. Nog altijd niet ont-stresst?
  Je mag doorrijden. Niks aan de hand.

  En je zal je ongeloofelijk populair maken bij de Thai.
  Je vrouw zal je nog meer respecteren.

  Dus doe dat nou maar lekker niet.

 4. marcus zegt op

  Dirk, met die stress valt het best mee hoor, maar ik baal er van als je een heel stel van die vlagge springertjes in een soi hebt waar je toch al moeilijk vooruit kom op de uren waar alle Thai in de auto springen om een kuh teow te kopen op een plek ver weg waar het het goedkoopst is 🙂 Ook op school uren heb je dat probleem omdat Thai vinden dat scholieren niet mogen lopen (naar huis)

  • Paul zegt op

   Nou, het zal waarschijnlijk niet helpen, maar hier in België heb je ook bij iedere school prijs: auto’s door bobo’s geparkeerd, pal voor de schoolingang. Volgende week begint die miserie weer. Gelukkig ben ik nu op pensioen en lig ik op dat ogenblik meestal nog in bed.

 5. PATRICK zegt op

  Thais never ” give way ” … dat is ” not done ” in het Thaise verkeer ( op enkele zeldzame uitzonderingen na ) .
  Dus zorgen die mannetjes met fluitje & vlagje & lumi stok dat je alsnog kan ” invoegen “.
  Zonder hen maak je weinig kans … tenzij je het ” brutaal ” afdwingt.
  Besluit : ze bewijzen jou een grote dienst.

 6. harry zegt op

  Beste Marcus,

  Soms geven de door jou genoemde mannetjes een hele show weg.Ik vond het altijd wel grappig om te zien.Daardoor vergat ik het groene licht wel eens en moest wachten op he volgende groene licht…

 7. marcus zegt op

  Sommige van die vlagezwaaiers hebben een fluitje en als je probeert te parkeren stichten ze verwarring door heel veel te fluiten en onbegrijpelijke signalen te geven. Een keer daardoor een kleine deuk in mijn Pajero opgelopen. Nu heb ik zelf zo’n fluitje en als het weer begingt dan raam open en ook heel hard fluiten tot hij er verbaast mee stopt. Als de vlaggezwaaier ook een fluitje heeft hetzelfde , niet stoppen voor de betalende bolide maar raam open en hem heel hard uitfluiten. Ik fluit stukken harder dan zo’n klein mannetje. En dan moet je de gezichten zien, de aanschaf van een fluitje waard 🙂

 8. Daniël M zegt op

  Maakt deel uit van het verkeer in Thailand.

  Ik rij zelf niet met de auto in Thailand, maar als voetganger (Pratunam, Platunam Fashion Mall, Big C, …) krijg je er ook mee te maken. Wachten zoals de anderen. Het is toch vakantie, dus waarom gehaast zijn?

  Soms een beetje overdreven, maar soms ook noodzakelijk (bij opstopping, een vorm van ritsen).

 9. Hans zegt op

  De ene keer heb je er voordeel mee en soms heb je er nadeel van. Ik heb er meer voordeel dan nadeel van. Als je niet linksaf gaat, in het midden of rechts rijden. Heb je er minder last van.

 10. François zegt op

  Ik maak er met genoegen gebruik van als ik met mijn (bescheiden huur)auto de parkeerplaats van een hotel of restaurant af moet zien te komen. Dus vind ik het ook helemaal geen probleem om te stoppen als iemand anders die ruimte een keer nodig heeft. Haast hebben moet je sowieso niet in Thailand. Slecht voor je hart, terwijl je er juist komt om rustig aan te doen.

  Het heeft me wel geïnspireerd tot twee limericks:

  1

  Rij je hier weg na het parkeren
  dan stuurt ‘t hotel Thaise meneren,
  die elke keer weer
  (zelfs zonder verkeer)
  heel druk gaan staan gesticuleren.

  2

  Veel Thai hier verdienen hun duiten
  door hard op hun fluiten te fluiten.
  Zodra het maar kan
  gaat zo’n Thaise man
  zich stevig aan fluiten te buiten.

 11. NicoB zegt op

  Wat heeft je vrouw toch gelijk, zij lijkt wèl volledig ingeburgerd te zijn.
  Maar goed, in de regel hebben die fluitende en vlaggende mannetjes in juridische zin geen bevoegdheid, dus rij maar ( on ) rustig door.
  Maar vergis je daarbij niet, bij een juridische confrontatie na hardnekkig doorrijden kun je nog wel eens een zware pijp roken, als je een ongeval kunt voorkomen ben je dat ook verplicht, dus veroorzaakt je hardnekkig doorrijden dat, terwijl er een mannetje dat nou net staat te voorkomen, sta ik liever niet in die schoenen.
  NicoB

 12. Lung addie zegt op

  Neen dat “mannetje” heeft geen enkele politiebevoegdheid. Dus je kan hem straal negeren tot op het ogenblik dat je zelf eens in zo een drukke straat wil invoegen, dan zal je mogelijk blij zijn dat zo een “mannetje” het verkeer even voor jou stopt. Het zelfde met de “kaartjesman” op parkings. Heeft ook geen enkele politiebevoegdheid. Doch rijd hem maar eens straal voorbij. Voor hem heb je dan die wagen gestolen en je kan er donder op zeggen dat hij onmiddellijk de politie zal verwittigen. Als die je dan even verder aan de kant zet zal je meer van je “kostbare?” tijd verliezen dan even te stoppen en het kaartje aan dat “mannetje” in te leveren.

 13. RonnyLatPhrao zegt op

  Tja… Marcus,

  Dat “mannetje” probeert daar de kost te verdienen.
  Veel zal dat wel niet opbrengen, en een bolide of slier auto’s voorrang verlenen kan voor hem misschien wat extra’s in het laadje brengen.

  Jouw grootste zorg is dat je moet wachten voor een verkeerslicht….

  Ieder heeft zo zijn prioriteiten in het leven zeker…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website