Beste lezers,

Onlangs kreeg ik van de SVB een formulier levensbewijs. Op de site van de SSO zag ik wel een 15 tal kantoren in Bangkok. Kun je bij elk kantoor terecht om dit bewijs te laten afstempelen?

Heeft iemand een advies welk kantoor het meest klantvriendelijk is en waar men Engels spreekt?

Groeten,

Hans_BKK


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Welke SSO’s Bangkok accepteren formulier levensbewijs van de SVB?”

 1. DAMY zegt op

  Je kan dit ook op de Ambassade laten doen weet niet of je hiervoor een afspraak moet maken beter ff de website dan bekijken.

  • Hans_BKK zegt op

   Klopt, maar dan betaal je 30 euro(ca 1200 bath), ik neem aan dat de SSO gratis is. Bij de ambassade moet je inderdaad een afspraak maken.

   • DAMY zegt op

    Is gewoon gratis bij de ambassade en hoeft dus ook niet persè bij SSO’S wel beter ook omdat je weet wanneer je een afspraak maakt geen lange wachttijd.

 2. Hans zegt op

  Ik heb het tot nu toe in districten 8 & 9 (Bangkapi & Prawet) gedaan. Beiden werken met een map en vergelijken voorbeelden daarin en betrekken meerdere personen, maar het duurt max. 1 uur en geen kosten. Ik denk dat alle SSO’s zo zullen werken

 3. Geertg zegt op

  Nederland SVB heeft n overeenkomst met SSO hier. Je kunt bij alle kantoren terecht, maar soms begrijpt men het niet omdat men er nog nooit mee te maken heeft gehad. Ook het elkaar, door taalproblemen, niet begrijpen kan hierbij meespelen.

 4. tonymarony zegt op

  Hans het SVB accepteert alleen het formulier als het af gestempeld en ondertekend is door de SSO en dat kan bij ieder kantoor van hun , je moet dat doe ik altijd het gedeelte over jezelf invullen en het laatste gedeelte doet de chef van het kantoor en ja ze behoren Engels te verstaan en te spreken ik word altijd zeer netjes geholpen , en nog een tip maak een copy voor je het op stuurt mocht het niet aankomen in Roermond dan kan je die nog een keer sturen.

  • niek jansen zegt op

   Mijn ervaring is dat de ondertekening met stempel door een ‘lawyer’ ook wordt geaccepteerd door SVB en dat kost me dan 500 Baht.

   • Hans_BKK zegt op

    Volgens begeleidende bfrief van de SVB accepteerd men vanaf nu alleen SSO of Ambassade.

 5. erik zegt op

  Alle SSO’s hebben een instructiemap voor Nederlanders met voorbeelden van de papieren die je brengt. Ook al spreekt men geen Engels, men kan je helpen, En anders bellen ze met hun hoofdkantoor in Nonthaburi, dat kan je ze vragen.

  Waar ik ga, Nongkhai, spreekt men geen woord Engels. Nu spreek ik Thais en mijn dame is er altijd bij, We komen er gewoon uit. Ik neem van alles een kopie mee want er is geeneens budget om een kopietje te maken, ik mag geeneens hun kopieerapparaat gebruiken, het is daar armoe troef. De gestempelde verklaring krijg ik zelf mee en die scan ik in want die gebruik ik niet alleen voor de SVB maar ook voor mijn pensioenbetaler.

  Als de ambassade dat werk doet kost het geld. Ik zou gewoon naar een SSO stappen, vul de papieren netjes in, neem een kopie paspoort etc mee en verder is jouw naam haas. Zul je zien dat het allemaal netjes afloopt. Bangkok is een stad vol NL-ers en je bent er echt niet de eerste.

 6. Corretje zegt op

  Beter bij SSO. Kun je zo naar binnen lopen. Door het tonen van het door jou reeds ingevulde formulier brengen ze je naar de juiste balie. Met een smile.
  Een fluitje van een cent.
  Er zijn Thaise mensen die goed verstaanbaar Engels spreken doch die zijn er niet zo veel. Geldt ook voor academisch niveau. Soms een puinhoop. Soms wat beter.
  Je woont in Thailand,ga maar wat Thais leren.
  Komt je altijd en overall van pas.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website