Lezersvraag: Is er speedboot vervoer van Phuket naar Koh Lanta?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
10 februari 2014

Beste lezers,

Ik maak even gebruik van dit forum om mijn vraag te stellen. Hier komen veel Thailandkenners. Momenteel zitten wij op Koh Kood en eind deze week reizen wij verder naar Koh Lanta. Dit via Phuket. In de ochtend willen wij naar Koh Lanta maar nu kan ik nergens vinden of er ook speedboot vervoer is van Phuket naar Koh Lanta?

Ik bedoel daarmee zo’n snel vervoer als van Koh Chang naar Koh Kood. Binnen 1,5 uur ben je er met een speedboot voor 800 Bath. Bestaat zoiets ook tussen Phuket en Koh Lanta en zo ja, waar vind ik deze en is er een internetsite? Ik heb inmiddels gevonden dat de Ferry zo’n 4 uur duurt. Verder is er een site met speedbootservice, maar deze reizen eerst 4 uur met een minibus.

Kan iemand van jullie Thailandkenners mij helpen?

Alvast bedankt,

Jack

Ps: voor de mensen die nog naar Thailand willen of gaan en zich zorgen maken over de “toestand”. Buiten Bangkok is er totaal niets van te merken. Bangkok zelf, het was even onrustiger in de verkiezingsnacht en dag maar inmiddels is de rust redelijk hersteld. Daarmee bedoel ik de onrust waar toeristen mogelijk mee te maken kunnen krijgen. De protesten gaan door, maar als toerist merk je daar niets van. De demonstraties zijn gemakkelijk te mijden. Gewoon lekker op vakantie gaan, het is een prachtig land en het toerisme is zeer belangrijk voor veel inwoners. Op de luchthaven, geen problemen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Is er speedboot vervoer van Phuket naar Koh Lanta?”

 1. F Baarssen zegt op

  In de haven van koh lanta liggen veel speedboten welke richting phuket gaan echter zal ik je dit persoonlijk nooit aanraden de zee wil nog wel eens onstuimig zijn waardoor je de komende dagen met gekneusde ribben rond loopt.

  Verder al ga je met speedboot deze zal ook eerst langs phi phi gaan of je moet een prive speedboot huren.
  Mijn advies neem de ferry en geniet van het uitzicht.

  hierbij de website voor speedboot en ferry info:
  http://www.lantainfo.com/getting_ko_lanta_drive_phuket.htm
  Hier kan je online kaartjes kopen voor de ferry http://tigerlinetravel.com/ deze doet er overigens 2 uur over maar dat zij thaise uren dus doe er gerust eentje bij.

 2. Khunhans zegt op

  Ja ! er zijn speedboten die naar Koh Lanta gaan.
  Heb er zelf geen gebruik van gemaakt.Wel van gewonen boten die niet zo snel gaan.
  Ik kan er niet tegen..heb ooit een ritje gehad van ( in de buurt van) Hua Hin naar Koh Samui.
  Doodziek was ik ervan!..flink overgegeven 🙂 Nee, niet mijn ding.

 3. Jack zegt op

  Bedankt voor je reactie. Ik zie dat hij inderdaad “maar” 2 uur erover doet. Dat is redelijk, ook al zouden het drie worden. Dat is een snelle Ferry.
  Ik neem aan dat wij in Phi Phi niet over hoeven te stappen ?

 4. F Baarssen zegt op

  inderdaad je kan rustig op de ferry blijven zitten,tip zou boven gaan zitten in het zonnetje als er niet te veel wind staat

 5. Jack zegt op

  Bedankt voor de tips, hier kan ik iets mee.
  Thailandblog bedankt voor het plaatsen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website