Lezersvraag: Snelste procedure visumaanvraag?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 mei 2018

Beste lezers,

In een andere vraag heb ik vandaag wat vragen over de uitschrijving. Deze vraag is ook redelijk “kort” uit de bocht.
Ik vertrek op 30/06/2018 met enkel ticket naar Thailand. Maar moet mijn visa nog regelen. Mijn ticket heb ik overmorgen. Op mijn Thaise bankrekening staat sinds vandaag meer dan € 25000,-

Ik ben sinds 03/08/2016 gehuwd met een Thaise vrouw zowel wettelijk in België als wettelijk in Thailand (dat laatste is afgelopen weken in orde gebracht in Thailand zelf). Ik ben 58 jaar en nog steeds zelfstandig verzekeringsmakelaar. Ik ga mij uitschrijven op de gemeente in de loop van deze maand en zal enkel een adres op het consulaat hebben.

Ga ik voorlopig voor een drie maanden visum of zou ik gaan voor een “Thai marriage”. Ik zal nog 3 jaar minimum € 2000,- inkomsten hebben uit mijn portefeuille om dan als 61 jarige op volledig pensioen te gaan. Is het moeilijker als zelfstandige om je inkomsten te bewijzen t.o.v. loontrekkende?

Ik weet dat het kort dag is, en dat er mij niet zoveel tijd rest, vandaar mijn dringende oproep. Welke weg moet ik het beste nu volgen daar mijn tijd beperkt is (nog 30 dagen)? . Ik kan mij wel altijd vrij maken om naar BXL/Antwerpen te gaan.

Ik heb een volledige print van het “Dossier visum Thailand” van Ronny in mijn handen (waarvoor dank). Het gaat nu enkel om de tijd en de voorlopige oplossing die nog haalbaar is .

Dank bij voorbaat.

Groet,

André


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Lezersvraag: Snelste procedure visumaanvraag?”

 1. John mak zegt op

  Als er 25000 euro op je thaise bankrekening staat voldoe je ruimschoots aan de eis . Als hehuwde met een thaise moet je 400.000 bath hebben dus dat probleem is opgelost, dus xou ik kiexen voor merriage visa.

  • Rob Tha Mai zegt op

   Het verschil tussen 800.000 en 400.000 Bath is bij 800.000 heb le een brief van de Thaise bank nodig en je bankboekje.
   Bij 400.000 bath moet je elk jaar foto van je huis, foto van het gezin voor het huis. kopie van het grondboek, kopie van je 2x huwelijk etc.
   Dus een heleboel papieren en dat in 2-voud.

   • timker zegt op

    En bij de 400.000 THB 2 x een bezoek aan Immigration voor je jaar visum !!!

  • tooske zegt op

   Ik zou voor het gemak gaan voor een retirement visa, je voldoet aan de thb 800.000 op je rekening.
   Marriage visa is naar mijn ervaring nogal omslachtig en dit elk jaar weer.
   huisbezoek van de immigratie dienst, foto’s van je woonhuis zowel buiten als binnen, ze tellen nog net niet het aantal tandenborstels, twee getuigen die telkens op moeten draven enz, enz,
   deze ellende blijft je bespaart met een retirement visa.
   Over inkomen wordt niet gesproken zolang je over die 800.000 batjes op je bankrekening hebt.
   Welkom in dit mooie land.

 2. André Jacobs zegt op

  Beste John Mak en Rob Tha Mai
  Dat klinkt goed maar , ik ben nu nog in België en heb maar 30 dagen de tijd om mijn visum in orde te brengen. Ik kan nu niet aan de thaise bank een brief vragen of kan dat wel via mail enz. En in mijn bankboekje staat die er nog niet manueel in bijgeschreven. De storting is pas op 24/05/2018 gebeurd.
  Ik kan dat misschien beter in Thailand aanvragen en nu gaan voor een kortere aanvraagsperiode, denk ik.
  Maar welke is dan nu de beste oplossing, met een bijna zeker positief resultaat.
  mvg
  André

  • Cornelis zegt op

   Mooi trouwens dat je het visumdossier hebt uitgeprint, maar het zou nog mooier zou zijn als je het ook zou lezen……..

   • André Jacobs zegt op

    Dag meneer Cornelis,
    Ik denk dat ik dat op zijn minst reeds 10 keer helemaal doorlezen heb. Maar door omstandigheden is alles in een zeer snelle stroomversnelling gekomen waardoor ik nu “misschien” in tijdnood zal zitten. Huis eerder bij notaris beschreven, moet op 01/07/2018 uit mijn huis. Ticket gekocht, in Thailand reeds huis gehuurd ( vorige week) en auto gekocht (ook vorige week). Maar nog geen visa…….
    IK hoop dat ik in de toekomst ook via deze weg nieuwe”groentjes” de weg kan wijzen om geen fouten te maken. Want Thaise reglementering is soms zeer complex. En ik ben iemand die het correct en legaal wil doen.
    Mvg
    André

  • Sander zegt op

   Je hebt volgens mij minimaal een 3 maanden visum nodig, wat je daarna in Thailand kan omzetten naar Retirement of Marriage visum voor een jaar. In die 3 maanden kan je dan je papieren op orde maken inclusief dat bank statement

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Vraag in Antwerpen een Non-immigrant O Single entry op basis van je Thaise huwelijk.
   Zeg er bij dat je je gaat uitschrijven en je verlenging in Thailand gaat aanvragen.
   Stuur even een mail naar het Thaise consulaat in Antweren en vraag wat je moet voorleggen.
   Zo ben je zeker want ze durven al eens veranderen.
   Krijg je normaal dezelfde dag nog antwoord op.
   Wacht er niet te lang meer mee.

   In Thailand bekom je dan 90 dagen die je dan met een jaar kan verlengen.
   Als je financieel kan ga dan voor een verlenging op basis van “Retirement” in Thailand.
   Veel eenvoudiger en sneller dan dat Thai marriage gedoe.

   Succes.

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Ter info.
    In Antwerpen of Brussel kan je gewoon met je Belgische rekening komen. Hoeft dus geen Thaise rekening te zijn (mag wel als het recente bewijzen zijn).

    Voor je verlenging in Thailand moet het een rekening op een Thaise bank zijn (als je tenminste een bankrekening gaat gebruiken voor je verlenging).

 3. Cornelis zegt op

  Volgens mij is er maar één weg: een non-immigrant O visum aanvragen (3 mnd geldig) en vervolgens vóór het verstrijken van dit visum in Thailand bij de locale immigratie-autoriteiten hetzij een verlenging op basis van retirement, hetzij een verlenging op basis van het met een Thaise gehuwd zijn, aanvragen. Een andere methode zie ik niet. Een ‘marriage visa’ of een ‘retirement visa’ bestaat helemaal niet. Die ‘marriage extension’ of de ‘retirement extension’ kun je ook alleen maar IN Thailand regelen.

  • André Jacobs zegt op

   Dag meneer Cornelis,
   Ik had je tweede antwoord nog niet gezien, en ik dank je reeds voor deze toelichting. In afwachting van jullie antwoorden , ben ik ook tot deze conclusie gekomen. Ik hoop dat ik op tijd ben, morgen naar BXL.
   Wat ik nergens heb kunnen vinden op de website van de ambassade , dat is het in te vullen formulier van de aanvraag; ofwel ben ik dom en blind; maar ik zie het niet. ;-(
   Groetjes
   André

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Ga naar de website van de Thaise ambassade in Brussel
    https://www.thaiembassy.be/?lang=en

    Klik op Consular section
    Vervolgens op Visa Service
    Scroll op die pagina dan helemaal naar beneden en daar vind je Download Form
    Daar kan je dan klikken op Visa Aplication Form

    Of klik op deze link
    https://www.thaiembassy.be/wp-content/uploads/2018/03/Visa-Application-Form.pdf

    Als je denkt als een Thai dan is het simpel te vinden

    • André Jacobs zegt op

     Dag Ronny,
     Vooreerst : proficiat met dat huzarenwerkje “Dossier Visum Thailand”. Daarzonder zou ik er bijna niet aan durven beginnen. Maar ik kan je verzekeren dat als je dat helemaal doorgenomen hebt; het een beetje begint te duizelen in je hoofd.
     Er zijn er weinig die zo accuraat de juiste info op het blog zetten. (Er stond enkel nergens in waar die Application Form te vinden was. Ik heb het hier dan laten weten, maar ik ben nogal een koppigaard en kon moeilijk geloven dat ik dat niet kon vinden. En ik had dan al helemaal tot onder gescrold en daar vond ik dan de twee documenten die ik nodig had : application form en de voorbeeld brief ” invitation”.
     Ja, en denken als een Thai…… ik probeer dat als ik in Thailand ben ….. maar merk dat ik dat nog niet genoeg doe. Ik ben er nog maar zeven keer geweest in 4 jaar maar ik moet nog zoveel leren.
     Ik hoop dat de invitation letter die mijn vrouw geschreven heeft voldoende zal zijn , dit samen met haar Thais identiteitskaart en het pas afgesloten huurcontract waar wij gaan wonen. Want in feite woont ze nu niet in Thailand. Ze staat wel nog ingescgreven bij de mama in een blauw boekje.
     mvg
     André

     • RonnyLatPhrao zegt op

      Denken als een Thai was als grapje bedoelt.
      Er staat “DOWN”load form dus moet dat formulier “beneden” staan zullen ze gedacht hebben 😉

      Maar ernstig nu, het is inderdaad niet eenvoudig terug te vinden op hun website. Dat kan duidelijker.
      Ik zag trouwens dat ze hun website recent hebben aangepast.
      Wat die “invitation letter” betreft. Het formulier staat nu op hun website, dus gebruik het zou ik zeggen en dan moet dat geen probleem zijn.

      Wat het “Dossier Visum Thailand”.
      Ik ga het binnenkort eens herbekijken.
      In grote lijnen klopt het nog wel, maar er staan ook zaken in die achterhaald zijn en mensen op het verkeerde spoor kunnen zetten.
      Maar als je niet zeker bent, of meer uitleg wil kan je altijd de vraag naar de redactie sturen zoals je nu gedaan hebt.

      Veel geluk in Thailand trouwens.
      Laat je niet teveel ontmoedigen door te negatieven commentaren over Thailand, maar ga er anderzijds nu ook niet vanuit dat alles rozengeur en maneschijn is.
      Alles heeft zijn goed en minder goed kanten. Het is maar hoe je er zelf mee omgaat dat de kwaliteit van je verblijf zal bepalen.
      Succes.

      • RonnyLatPhrao zegt op

       Corr.
       “Denken als een Thai was als grapje bedoeld”.

 4. Martin zegt op

  In uw positie zou ik voor een early retirement no immigration gaan of marrige. U be wettelijke gehuwd dan heeft u slechtst 400.000Bath nodig of gelijkwaardig inkomen.uw savings is voldoende.

 5. leonthai zegt op

  U zal geen enkel probleem ondervinden, getrouwd met Thai, geld op de Thaise bank, inkomen van 2000 euro per maand, uitschrijving via mod.8 uit de Belgische gemeenten, in principe kan je een visa non immigrant bekomen, De rest doe je gerust in Thailand op de immigratie, verleng je non immigrant 3 maand naar 1 jaar u kiest dan zelff wat je wil, op basis van je financiële mogelijkheden en trouw documenten, een retirement of marriage VISA…
  Vergeet niet…u in te schrijven op de Belgische consulaire vertegenwoordiging, samen met het MOD8 verkregen in uw laatste gemeente van verblijf in België. Ook zij kunnen u een affidavit afleveren wat uw inkomsten betreft en ook uw adres in Thailand officieel bevestigen.
  Een gouden raad…blijf weg van agentschappen die u kunnen helpen om dit al in orde te brengen, de meeste rekenen u een bom geld voor dingen die je al zelf kan doen. Je hebt een Thaise echtgenote, dus zij is uw beste en goedkoopste hulp.
  VEEL GELUK

 6. Loeng Johnny zegt op

  Beste André,

  Zoals Ronny het al schreef! Neem contact op met het Thaise consulaat in Antwerpen! De consul zal je alles uitleggen wat je nodig hebt voor een “non immigrant ‘O” visum. Of je kan de voorwaarden dat lezen op hun website!

  Het is allemaal gemakkelijk en je hoeft zeker geen ‘bureau’ te raadplegen en daar zeker geen geld aan uit te geven! Je dient alleen wat geduld te hebben om alle documenten te verzamelen.

  Wanneer je dit visum ‘non immigrant ‘others’ hebt gekregen kom je naar Thailand.

  Ga naar de ‘Immigration’ dienst van je woonplaats en vraag daar wat je allemaal nodig hebt van documenten. Dat is het veiligst want dat verschilt van bureau tot bureau! (doe dat altijd bij officiële instanties vb rijbewijs). Praktische tip: ga daar op je ‘mooist gekleed’ naartoe, anders maak je een slechte indruk! Zeer belangrijk voor een Thai! Wees altijd correct ten opzichte van de mensen aldaar want je zal ze elke 90 dagen terug zien in de toekomst! En een eerste indruk is altijd belangrijk.

  Het kan zijn dat je bij je eerste verlenging een borderrun hoeft te doen, dus even de grens over en terug! Kijk dat ook na hoe je dat dient te doen of vraag het op Immigration! Te veel vragen kan nooit kwaad! Misschien moet je een ‘goedkope vlucht boeken of kan je dat ook over land doen (maak er dan een uitstap van). Ik heb dat ook dienen te doen, omdat er iets nog niet in orde was.

  Dus maak een lijstje van al je vragen en geef die aan je echtgenote en neem die op voorhand door. Zij zal waarschijnlijk het woord dienen te voeren op Immigration, is gemakkelijk voor de mensen aldaar. Val hen daar niet in de rede en wacht geduldig de antwoorden af.

  Maar laat je niet ‘vangen’ door zogenaamde bureaus die alles voor je gaan regelen! Want de nodige documenten zal je altijd zelf dienen te verzamelen en aan hen door te geven. Wat is dan de meerwaarde voor je geld?

  Zo enkele praktische tips van mijnentwege.

  Succes!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website