Lezersvraag: Met de scooter naar Chiang Mai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
18 mei 2015

Beste lezers,

We willen naar Chiang Mai nu heb ik begrepen dat het mogelijk is om met de scooter naar Chiang Mai te gaan en dat je je bagage er met de auto word heen gebracht zodat je die niet mee hoeft te nemen. Het schijnt een prachtige tocht door de bergen te zijn….

Heeft iemand hier ervaring mee of weet iemand van waar uit je deze roadtrip kan maken?

Hoeveel km en wat de kosten zijn?

Alvast bedankt voor de reactie.

Jan


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Met de scooter naar Chiang Mai?”

 1. Louis49 zegt op

  Het is zeker te doen ,ik heb pas een tocht chonburi Mae sot achter de rug we hebben 2000km gedaan in 6 dagen met een honda pcx,veel mooier dan met de auto ,zeker doen ,alleen voorzichtig zijn in het verkeer

 2. barbara zegt op

  Het is heel erg gevaarlijk om een zwakke weggebruiker te zijn in Thailand. Er vallen enorm veel doden, ik geloof dat Thailand het hoogste aantal verkeersslachtoffers heeft van de wereld. Het heeft geen zin om voorzichtig te zijn en uit te kijken als autobestuurders hier (vaak dronken) de weg op gaan, er geen fietspaden zijn, en de algemene mentaliteit is dat de weg aan de auto toebehoort, ik citeer even een comment op FB toen een jonge chauffeur vorige week 3 fietsers doodreed ‘ze denken dat ze de weg kunnen innemen, laat ze in een apart parcours gaan fietsen, wie denken ze wel dat ze zijn, als ik een omnium verzekering had zou ik ze allemaal van de weg af rijden’ DAT is de mentaliteit hier en aangezien de meeste bestuurders hun rijbewijs hebben gekocht ipv examen af te leggen…gaat het nog een hele tijd duren voor het veiliger wordt. Waarschijnlijk nog een hele generatie gaat dat duren. Dus misschien is het leuker op een scooter als met de auto, maar er is een zeer groot risico hier.

 3. ruud van montfoort zegt op

  ik zou de scooter op de pick up zetten en je laten rijden.

  vanuit hier (chiang mai) kan je genoeg rondrijden en genieten van de prachtige omgeving.

  groet

 4. Lung addie zegt op

  Ik ben een bewoner van Thailand en heb hier al heel veel kilometers per bike gedaan. Bloglezers kennen Lung Addie en weten dat hij een motorman is ( meer dan 50.000km in 3 jaar per bike, shopper) …. of het nu een scooter of en een “echte bike” is speelt weinig of geen rol, je bent en blijft een zwakke weggebruiker met alle gevaren van dien. Ik wil je geen schrik aanjagen en je bent vrij te doen wat je wil, maar het Thaise verkeer is niet het Europese. Het meest onverwachte kan je hier verwachten: slapende honden, agressieve honden, putten in de weg en dan nog zwijgen over de rijstijl van sommige Thais …. wegen die plots overgaan van een mooie weg naar een zandweg …. je wil wat zien, dus blijf je niet op de grote hoofdwegen, anders kan je beter per bus, trein of vliegtuig naar Chiang Mai toe.
  Waar wil je vertrekken? Vanaf BKK naar Chiang Mai is ongeveer 800km. Natuurlijk als je veel wil zien dan kan het oplopen naar 1200km of meer… Ben je een ervaren motor- of scooterrijder of stap je voor het eerst op zo een ding? Indien je voor het eerst op een scooter stapt of geen ervaring hebt met lange motorritten: Forget it, je weet niet waar je aan begint. De scooter zal het wel uithouden, maar jij zelf? Heb je als eens uren op een bike gezeten? Steeds de volle aandacht nodig… De ongenadige zon, soms een fikse regenbui … heb je motorkledij? Indien niet, dan ben je na een paar uur een kreeft zonder het te voelen…. schuilen als het regent kan, maar de zon ??? Als je geen ervaren motorrijder bent, één goede raad : begin niet aan zoiets. Ben je het wel, hou er dan rekening mee dat Thailand niet Nederland of Belgie is.

  Veilige aankomst gewenst …. khap dee dee

  Lung addie

  • Gerardus Hartman zegt op

   Eens met Lung dat je min of meer levensmoe moet zijn om met de scooter van BKK naar Chang Mai te willen gaan. Dacht dat ook niet is toegestaan dat scooters via Motorways mogen rijden. Wordt dan van dorpje naar dorpje over soms slecht onderhouden wegen of paden. Verder dien je of een internationaal rijbewijs of Thai rijbewijs te bezitten om te mogen scooterrijden. Risico van beroven bij plaatselijk overnachten is ook niet uit te sluiten.

  • Jan zegt op

   Ik kom reeds een aantal jaren in Thailand en ben me bewust van de gevaren in het verkeer. Het is ook niet de bedoeling dat ik vanuit BKK naar Chiang Mai ga met de scooter, maar er is mij gezegd dat er vanuit een bepaalde plaats ( ik weet dus niet welke) een tour is dat je je bagage kan meegeven naar Chiang Mai en dat je dan vervolgens met de scooter naar Chiang Mai gaat. Jan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website