School of een weeshuis bezoeken in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
25 oktober 2018

Beste lezers,

Hebben jullie tips over de mogelijkheden om bijvoorbeeld een school te bezoeken of een weeshuis of andere instellingen die voor ons en onze kinderen leuk/goed/boeiend of leerzaam zijn? Of woont er misschien iemand van jullie in Thailand die het leuk vindt om ons wat van het echte Thailand te laten zien/ervaren en ons een inkijkje kan geven?

Wij zijn in de maanden januari en februari met ons gezin in Thailand (nadat we eerst een maand in Vietnam zijn geweest). We reizen met onze twee dochters van 7 en 10 jaar). Nu willen we geen “vakantie” vieren maar we willen graag ervaren hoe het leven in Thailand is en wat bijvoorbeeld de verschillen zijn met Nederland. Uiteraard zullen we als we er zijn ook wel op de mensen afstappen, maar misschien heeft iemand dus tips of een concreet aanbod om eens langs te komen? Lijkt ons superleuk. Alles ligt nog open.

Wij zijn Pieter en Nienke. Nienke is voiceover/trainer Pieter is auteur/trainer/ondernemer. We zijn positief ingestelde mensen die altijd zoeken naar waarom dingen wél zouden kunnen. We zijn in Nederland nogal druk met allerlei dingen en deze reis brengt voor ons hopelijk ook wat rust/vertraging/hier-en-nu ervaringen. En natuurlijk een onvergetelijk ervaring voor onszelf en onze kinderen.

Bedankt!

Groet,

Pieter en Nienke

16 reacties op “School of een weeshuis bezoeken in Thailand?”

 1. chris zegt op

  Ik ben in het tweede semester van het stdiejaar van de universiteit niet zo druk en vind het wel leuk om jullie wat van de andere kant van Bangkok (niet de echt toeristische) te laten zien. Neem maar contact op met me.

 2. e thai zegt op

  in Chiang Rai zijn veel weehuizen zoals baan chivit mai
  google ze eens zijn aardige mensen https://www.bcmthai.com/
  Groet E Thai

 3. e thai zegt op

  in Chiang Rai zijn veel weeshuizen zoals https://www.bcmthai.com/
  zijn vriendelijke mensen doen goed werk Groet E Thai
  kinderen spreken goed engels leren ze van het kinder tehuis

 4. Eddy Lampang zegt op

  Jaarlijks bezoeken wij in Lampang een school voor blinden, een school voor kansarme kinderen van bergstammen en een bejaardentehuis. We zorgen voor nuttige geschenken (gebruiksatrikelen en fruit) en doneren alsook een geldsom waarvoor we de bestemming zelf mogen bepalen.
  De directie en de bewoners zijn steeds zeer dankbaar en heel blij met ons initiatief.
  Deze activiteit is tevens het verjaardagsgeschenk voor mijn Thaise echtgenote zoals ze ’t uitdrukkelijk wenst…en dit staat in schril contrast met onze Westerse opvatting over ’t vieren van een verjaardag, inclusief ’t krijgen van een cadeautje…
  Ik veronderstel dat je in elke locatie vergelijkbare instellingen zult vinden. Misschien best eens informeren op het plaatselijk politiekantoor waar je terecht kan. Succes gegarandeerd.

 5. Will Wokke zegt op

  In Pattaya heb je de Frather RAI stichting. Google daar eens op

 6. Hill Tribe zegt op

  Veel plezier met jullie reis.

  Bedenk alsjeblieft wel dat kinderen (mensen!) in tehuizen ook hun recht hebben op privacy. Dat veel kinderen beschadigd zijn, verlegen zijn, etc.. Er is terecht een groeiende roep om gepaste terughoudendheid in zulke bezoeken.

  Natuurlijk zijn er tehuizen die je met open armen ontvangen, ook vaak in de hoop dat je een grote zak rijst achterlaat (of de benodigde Bahtjes). Dat (vooral het laatste) kun je altijd nog doen ;).

  Ik zou jullie eerder aanbevelen een school te bezoeken, dat is voor jullie kinderen beter te spiegelen aan een Nederland’s levensbeeld, aangezien ik aanneem dat jullie thuissituatie in weinig op een tehuis lijkt.

  Met een beetje geluk en goede timing kunnen jullie kinderen nog een potje mee voetballen of badmintonnen met de lokale kinderen.

  Ik hoop dat jullie mooie ervaringen op zullen doen!

  • Peter de jong. zegt op

   Juist
   Zie de artikelen in krant en nos deze week over weeshuizen en stagaire,s
   Op een school kan je meestal wel terecht in de vele steden en zeker op het platte land
   En beetje nadenken en met beide benen op de grond staan is altijd nodig
   Heb je toch verder als opgeleide ned geen advies voor nodig
   Gr peter

 7. Tommie zegt op

  Timothy welfare center
  Is opgericht door ed & Sylvia dijkhuizen
  In chiang mai
  Google even erg interessant !!!
  Deze Nederlandse mensen doen erg veel goede dingen
  Voor kansarme kinderen

 8. bert zegt op

  Kinderen het verschil laten zien hoe het aan de andere kant van de wereld gaat is geweldig en leren daar veel van. Maar niet met zielige weeshuizen en infure schooltjes. Laat je je kinderen ook thuis bij opvang centra en de voedselbanken kennis maken. Ga naar een normale school misschien dat ze lessen mee kunnen doen, daar leert men van en zien het verschil. Als reisleider heb ik vaak gezien dat mensen naar een weeshuis of schooltjes wilde en de kinderen dan iets gaven. Sorry dat soort dingen is alleen voor hun eigen ego, van kijk ik het eens goed doen. Ook de opmerking als de mensen het iets beter kregen financieel< ohhh de hele cultuur verdwijnt, nee de armoede. Dat is geen cultuur dat is overleven.
  Ga geen apies kijken in een tehuis en kom daar binnen als rijke Europeaan. Deze kinderen hebben veelal nare ervaringen en daar leren je kinderen niets van, is alleen maar zielig. Toon ze hoe de verschillende culturen en levens steilen naast elkaar leven. Dat zou voor iedereen een goede les zijn. Voor ouders en kinderen.
  Veel plezier en een goede voorspoedige reis.

 9. Annette Doorn zegt op

  Ik heb contact met drie kinderopvangcentra in Thailand waar kinderen 24/7 worden opgevangen die geen stabiele thuissituatie hebben. In Phrae (bij Chiang Mai), in LomSak (Phetchabun) en in Khon Kaen. Via http://www.mercy-international.com en http://www.mercy-international.nl kunnen jullie meer info krijgen. Ik ben zelf in de afgelopen 15 jaar 7 keer geweest en heb dan telkens circa 3 weken op 1 of 2 centra doorgebracht. De locatie Phetchabun is – denk ik – het meest aantrekkelijk om te bezoeken.

 10. johny zegt op

  We zijn in Prasat,Surin tot 15 februari ,we hebben daar 3 jaar geleden een kleinschalig landbouwbedrijfje opgericht met loslopende kippen en varkens.Dit wordt door onze dochters daar gerund .17 en 20 jaar.
  Verblijf is mogelijk op 400 m van ons vandaan in Ryan’s resort,vanaf daar kunnen we zeker het rurale Thailand laten zien.

  Groetjes Johny en Boonmee
  Nog tot 17 november in Belgie

 11. timker zegt op

  Wanneer jullie meer oorspronkelijk Thailand willen zien lijkt mij een bezoek aan de Isaan (in het noordoosten) aan te raden. Als ik zie wat de eigenaar van “Resotel Baan Sanook” nabij Sawang Daen Din (tussen Udon Thani en Sakhon Nakhon) aanbied lijkt me dat geschikt voor jullie. Ik weet ook dat hij met andere bezoekers een school in de buurt heeft bezocht. Neem contact met hem op via de website en kijk of hij iets moois kan aanbieden. Ik heb persoonlijk geen enkele binding met Robert (de eigenaar) buiten dat we Facebook vrienden zijn…

 12. JanW. zegt op

  Wij bezoeken na afspraak, vaak bij tripjes schooltjes in het binnenland.
  Een groot en leerzaam plezier wat wij dan afgeven zijn twee talige boeken Engels-Thai v.v..
  Deze diverse boeken die wij uitzoeken , veelal plaatjes boeken ,zijn geschikt voor de de op deze schoolaanwezige leeftijdsgroepen .Bv 4 tot 12 jaar.

  .

 13. Laksi zegt op

  Tja,

  Mochten jullie in het noorden van Thailand komen (Chaing Mai) Wij hebben een meisje van 4 jaar die op de kleuterschool zit en onze buren een meisje van 6 jaar die op de “grote” school zit, die je kan bezoeken.
  We hebben een huis met twee logeerkamers, dus een nachtje slapen is ook geen probleem.
  mail maar; [email protected]

 14. ruud tam ruad zegt op

  Als je in Bangkok bent ; Neem eens contact op met [email protected] ( Michiel Hoes ) Hij kan je vast wel verder helpen en ga dan gelijk eens een dagje of half dagje met hem fietsen in Bangkok. Heel erg leuk om te doen. Hij is Nederlander en kan jullie veel vertellen ook over een kindertehuis. ( je zal er geen spijt van hebben) Leerzaam en gelijk een leuke dag uit. Doe hem de groeten !!!

 15. Diana zegt op

  Wat goed dat jullie dit willen doen. Ik heb zelf n sponsorkind in een weeshuis dicht bij de grens met Myanmar n uur rijden van de stad kanchanaburi. Ik kom daar 2 keer per jaar. Het weeshuis wordt gerund door n vrouw uit Nieuw Zeeland. Ik weet dat ze altijd hulp ter plaatste kan gebruiken. Ze heeft echt n te kort aan helpende handen. Naast dat zij voor de kinderen zorgt heeft ze ook n ambulance en moet ze vaak op pad om de lokale bevolking te helpen. Deze vrouw heeft alles helemaal zelf opgezet en werkt keihard. Onlangs heeft ze n hele hoge Thaise award gekregen voor haar daden. Kijk als je wilt op de website bambooschoolthailand.com.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website